Gamescom 2017: The Guild 3 sa pripravuje na vydanie

Prezentácia aktuálnej verzie hry spolu s komentárom vývojárov nám priblížila všetky podrobnosti, ktoré by sme o pripravovanom simulátore stredovekého života mali vedieť.

pridal play3man 27.8.2017 o 10:58 pod hry
Gamescom 2017: The Guild 3 sa pripravuje na vydanie

HRY > NOVINKY >

Séria The Guild má už pomerne dlhú tradíciu. Totiž, druhý diel sa dostal von pred jedenástimi rokmi, teda v roku 2006, pričom pokračovanie je na ceste až teraz. Teda, aby som bol presnejší, na ceste je už od roku 2014, kedy bolo vôbec prvýkrát oznámené. Rok na to sme sa ale s hrou stretli po prvýkrát mi, pričom už v tedy vyzerala minimálne zaujímavo. Veľký potenciál hry nám autori predstavili na osobnom stretnutí, a my sme vám naše dojmy ponúkli v textovej forme čo najrýchlejšie bolo možné. Pred pár dňami sme si toto stretnutie zopakovali a autori nám už odprezentovali v podstate hotovú hru, ktorá sa snáď už konečne pripravuje na plné vydanie. To je stanovené stále na tento rok, tak veríme, že nebudeme musieť čakať dlho. V Early Access hra vyjde na Steame 26. septembra.

Ako to s plným vydaním vyzerá nám autori nechceli prezradiť na Gamescome. Ak hru sledujete, prípadne ste čítali naše dojmy z Gamescomu 2015, tak približne viete, o čom The Guild 3 je. Keď patríte medzi tých hráčov, ktorí skutočne obľubujú rôzne simulátory života, prípadne miest, no chceli by ste niečo také v časoch minulých, kedy sa po svete potulovali králi a poddaní museli poslušne slúžiť šľachte, toto je hra presne pre vás.

Gamescom 2017: The Guild 3 sa pripravuje na vydanie

Ako každý simulátor života, aj The Guild 3 je poriadne časovo náročnou hrou, ktorú ak zapnete, herná doba je prakticky neobmedzená. Tu však nenájdete len simulátor života, ale tiež mix stratégie, ktorá si vyžaduje isté ekonomické zručnosti. Na začiatku hry sa tak stávate občanom rozľahlého mesta, ktoré si žije vlastným životom. Vašou úlohou je vypracovať sa čo najvyššie, mať nejakú moc, postavenie, prípadne mať pod kontrolou rovno celé územie. Nič však v hre nemáte isté a každé nepremyslené, unáhlené, rozhodnutie vás môže stáť veľmi veľa. Chcete byť rešpektovaný panovník? Musíte sa tak aj k svojim poddaným správať.

Svoje postavenie však môžete využiť aj na zlé veci, ktoré pri troche predstavivosti viete pekne zneužiť aj bez následkov. Niekto vám lezie hore krkom a chcete ho zniesť zo sveta? Prípadne chcete prísť k majetku nepoctivo a okrádať ľudí? Pokojne, no váš ľud vám to dá pocítiť - teda len do doby, keď si ho nepodplatíte nejakými hodnotnými darmi. Ak však na to prídu miestni strážcovia zákona, môžu vám poriadne priškrtiť vaše plány. Teda, ako upresňuje jeden z vývojárov, aj v takom prípade by ste si vedeli poradiť - v meste totiž môžete natoľko zmeniť všetok kolobeh, že si môžete byť sudcom na vlastnom pojednávaní.

Gamescom 2017: The Guild 3 sa pripravuje na vydanie

Máte peknú mladú dcéru a potrebujete si získať dôveru niektorej rodiny? Stačí ju ponúknuť na vydaj a vzťahy sa začnú zlepšovať lusknutím prsta. Nič nie je ale tak ružové ako sa na prvý pohľad zdá a stále môžete platiť za vaše činy. Hra ponúkne niekoľko unikátnych prepracovaných máp, ktoré ale môžu časom meniť svoj vzhľad. Veľmi zaujímavý však má byť tiež multiplayerový režim, ktorý podporuje až 16 hráčov na jednej mape. Rozsiahlosť hry a multiplayer tak nejak nejde dokopy, no tvorcovia mysleli aj na toto - hru si aj pri online hre budete môcť uložiť - v čase neaktivity to za vás potiahne umelá inteligencia.

Tvorcovia nakoniec mysleli aj na tých, ktorí nemajú vždy dostatok času na to, aby sa mohli venovať hre niekoľko hodín. The Guild 3 ponúkne režim, v ktorom sa hra automaticky spustí v čiastočne rozohranom stave, čím vás odbremení o úvodný rozbeh a tým výrazne skráti hernú dobu.





Gamescom 2017: The Guild 3 sa pripravuje na vydanie  Gamescom 2017: The Guild 3 sa pripravuje na vydanie  Gamescom 2017: The Guild 3 sa pripravuje na vydanie
Gamescom 2017: The Guild 3 sa pripravuje na vydanie  Gamescom 2017: The Guild 3 sa pripravuje na vydanie  Gamescom 2017: The Guild 3 sa pripravuje na vydanie
Páči sa mi! (+4)






Gamescom 2017: The Guild 3 sa pripravuje na vydanie
PC

Vývoj: Nordic Games
Štýl: Simulácia / RPG
Dátum vydania: 14. jún 2022
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19528)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk