Spider-Man prináša množstvo nových informácií o postavách, grafike, zasadení a ďalšie

Autori prinášajú množstvo nových informácií, ktoré sa týkajú viacerých herných prvkov.

pridal Gam_er 5.11.2017 o 13:03 pod hry
Spider-Man prináša množstvo nových informácií o postavách, grafike, zasadení a ďalšie

HRY > NOVINKY >

Autori Spider-Mana na PS4 počas živého vysielania z centrály Insomniac Games priniesli veľa nových zaujímavých informácií, pričom analyzovali tiež parádny trailer, ktorý ukázali na Paris Games Week. Ako prvé sme sa dozvedeli, že celý trailer bežal naživo v hernom engine. 

V prípade hlavnej postavy hľadali vývojári toho pravého Petra Parkera, teda "chlapca odvedľa", ktorého hrá skutočný herec využívajúci motion capturing. Totožnosť herca však bohužiaľ odhalená nebola. Náramky Petra Parkera sú vlastne vystreľovače pavučiny. Vývojári tiež konkretizovali, že ide o mechanické nástroje, ktoré zapadajú do obleku pavúčieho muža. Čo sa týka vzťahu Petra a Mary Jane Watson, autori ho označujú ako komplikovaný. 

Tím sa tiež rozhodol pre o trochu starší pohľad na tetu May, pretože im tak lepšie zapadá do dejovej linky Petra. Má ešte veľa energie a je dobrovoľníčkou v útulku Martina Liho, kde slúži už 5 rokov, čo bude vlastne pozadím jej dejovej linky. Trailer ukazuje, že Spider-Man má úspech, zatiaľčo Peter zlyháva, čo bude vlastne v hre veľkou témou. Hráči budú svedkami všetkých tvárí Petrovho života. Môžu ho ovládať aj keď nemá kostým Spider-Mana. Podľa vývojárov je totiž veľmi ťažké rozprávať ľudský príbeh bez toho, aby v hre zobrazili ľudskú tvár hlavného hrdinu. Väčšinu hry však budeme hrať za Spider-Mana v obleku, no aj Peter bude mať svoje pasáže. 

V určitom okamihu bude dokonca hrateľná aj Mary Jane, s ktorou pôjde o pasáž súvisiacu s jej prácou. Žiadne ďalšie podrobnosti o jej zažiarení v podobe hrateľnej postavy zatiaľ nie sú známe. 
Miles Morales pozná Petra a končí s dobrovoľníctvom v útulku Martina Liho. V hre má 15 rokov, zatiaľčo Peter má 23. Aj keď je hra o Petrovi, dynamika medzi ním a Milesom je veľmi dôležitá pre rozvoj jeho postavy. Miles pôvodne v hre nebol. Bol dodatočne pridaný, pretože autori hľadali nový prvok pre príbeh. Ten im umožní ukázať aj inú Petrovu stránku. 

Spider-Man prináša množstvo nových informácií o postavách, grafike, zasadení a ďalšie

Čo sa týka postáv, v hre bude aj Norman Osborn, ktorý je vo funkcii primátora New Yorku usilujúceho sa o znovuzvolenie. Trailer ukázal tiež krátky pohľad na Sanctum Sanctorum, ústredie Dr. Strangea. Tím pracoval s Marvelom na tom, aby ukázali marvelovský New York, s mnohými známymi znakmi z univerza Marvelu. Zaujímavosťou je, že orientačné body a známe znaky obsahujú skutočné adresy, takže sa ich vývojári pokúsili umiestniť na reálne a konkrétne miesta v New Yorku. Ten síce nie je do hry pretvorený v pomere 1:1, no zachytáva všeobecný pomer mesta a autori sa skrz neho pokúsili reprodukovať svoju verziu, pričom má New York aj svoje reálne charakteristiky. 

Spider-Man prináša množstvo nových informácií o postavách, grafike, zasadení a ďalšie

Ohľadne zmien na obleku pavúčieho muža bolo vysvetlené, že tím musel prispôsobiť dynamické vykresľovanie. Museli tak štandardizovať materiály obleku, čo spôsobilo zvýšenie zrkadlovej odozvy (lesku). Výsledok, ktorý dosiahli je vlastne to, čo chceli, avšak oveľa intenzívnejšie než čakali. V kombinácii s tým, že Spider-Mana vidíme v traileri často v interiéroch, ktoré majú silné svetlá, je spôsobené to, že zvýraznenie odleskov svetiel je na obleku ešte silnejšie. Vývojári sú veľmi spokojní s tým, že sa im podarilo zachytiť túto úroveň svetla pre oblek. Na druhej strane si však myslia, že by to pre finálnu hru mohlo byť až príliš a do vydania sa odlesky na hlavnom hrdinovi ešte pokúsia vyladiť. Oblek sa v podstate od predchádzajúcich trailerov nezmenil, no práce na materiáloch spôsobili rozdiely v jeho zobrazení. 

V Petrovej izbe môžete vidieť plagát, ktorý skláňa poctu začiatkom jeho kariéry. Je na ňom dátum 11. augusta, čo sú narodeniny Hulka Hogana a rok 2010. Hra sa však odohráva v roku 2018 a Peter je teda v čase príbehu hry Spider-Manom už osem rokov. Okrem toho vidíme tiež fotky, ktoré zachytávajú Petra, MJ a Harryho Osborna z ich školských čias či tetu May so strýkom Benom. Ružová rastlina je ďalším easter eggom z minulosti značky. Je však uhynutá, pretože Peter sa o ňu zabúda starať. 

Spider-Man prináša množstvo nových informácií o postavách, grafike, zasadení a ďalšie

V hre bude oveľa viac nepriateľov než tých, ktorých sme doteraz videli. Na Spider-Mana si budú brúsiť zuby rôzne postavy od klasických ako Kingpin a Shocker, až po relatívne nové, medzi ktoré patrí Mr. Negative. Bude tu tiež viacero oblekov a ďalších postáv, ktoré zatiaľ neboli odhalené. Okrem toho sme sa tiež dozvedeli, že Shockerovo alter ego v hre je stále klasický Herman Schultz. 

Spider-Man vychádza budúci rok exkluzívne pre PS4 a zatiaľ nemá bližšie špecifikovaný dátum. Ako sa vám hra pozdáva? 





Páči sa mi! (+6)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19445)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk