Gamescom 2018: Chcete byť majiteľom vychýreného hostinca?

Hostince sú v RPG hrách vždy strediskom dobrej nálady, dôležitých informácií nových úloh a miestom, kde partia hrdinov naberie nové sily. Poľskí vývojári vám teraz umožnia viesť takéto pohostinstvo k bohatstvu.

pridal rolan 29.8.2018 o 22:02 pod hry
Gamescom 2018: Chcete byť majiteľom vychýreného hostinca?

HRY > NOVINKY >

Ak ste hrali čo i len jednu fantasy, respektíve historickú RPG, s veľkou pravdepodobnosťou ste so svojimi hrdinami zavítali do nejakého hostinca. Hry v nich zvyknú buď priamo začínať, alebo tam slúžia ako záchytné body, kde sa pozhovárate s barmanom a zákazníkmi, zistíte nové informácie, doplníte zásoby a začnete nové dobrodružstvá. Aj vývojári z Kraken Unleashed sú odvekými hráčmi hier na hrdinov a tieto krčmy ich zaujali natoľko, že sa im rozhodli venovať samostatnú hru. V titule Crossroads Inn sa stávate majiteľom pohostinstva na križovatke medzi troma veľkými kráľovstvami a keď sa v šírom okolí preslávite dobrým jedlom, hudbou a sympatickými čašníčkami, tak vás možno aj navštívi hrdina nápadne pripomínajúci Aragorna či Gandalfa. Hra bola ohlásená iba koncom júla tohto roka a my sme si ju na tohtoročnom Gamescome pozreli poriadne zblízka pri príležitosti prvého oficiálneho predstavenia.

V ponuke sú dva herné módy - kampaň a sandboxový režim. Oba ale majú rovnaký základ a asi jediným rozdielom je, že v kampani vás čakajú už dopredu pripravené úlohy a príbeh. V oboch prípadoch však začínate s malou krčmou, ktorú postupne vybudujete do prosperujúcej prevádzky. Autori plánujú implementovať aj akúsi formu presetov, kedy v sandboxovom režime začnete už s rozbehnutou prevádzkou a ďalej ju vediete. Rozdiel je hlavne v tom, ktorú z piatich tried zákazníkov sa snažíte osloviť. Chcete mať výčap, v ktorom sa denne spotrebujú desiatky litrov piva a každý večer je tu dobrá zábava, no zákazníci sa občas pobijú a nepatria k najbohatším? Alebo sa rozhodnete skôr pre luxusnú reštauráciu s vysokými cenami a pestrou ponukou výborných jedál, v ktorej zbohatlíci radi utratia svoje peniaze? Svoje rozhodnutie môžete aj počas hry meniť, no vedzte, že vybudovať jednak potrebné vybavenie, ale aj reputáciu medzi zákazníkmi vyžaduje čas, úsilie a aj kopu peňazí. Na výstavbu máte dostatok priestoru a môžete stavať až do výšky 3 poschodí. Samotný pohľad je izometrický a pripomína trocha napríklad sériu The Sims.

Gamescom 2018: Chcete byť majiteľom vychýreného hostinca?

V hre sa plynulo mení deň a noc a dokonca aj ročné obdobia. Vždy musíte počítať s tým, že nie všetky suroviny sú dostupne po celý rok a preto musíte mať v zásobe recept na každú príležitosť. Suroviny kupujete a importujete z ďalekých krajov, pričom sa môže stať, že cestou dodávku prepadnú lupiči. Alebo sa rozhodnete vybudovať vlastnú farmu a byť sebestačný. Na všetko samozrejme budete potrebovať aj kvalifikovaný personál. Každý zamestnanec je špecifický a má svoje špeciálne vlastnosti. Fajčiar, či alkoholik tak možno bude lacnejší, no to ovplyvní aj kvalitu jeho práce a vplyv na zákazníkov. Ak nebudete dbať na svojich zamestnancov, budete ich často striedať, alebo ich necháte pracovať dlhé hodiny, vypomstí sa vám to nízkou lojalitou. Potom sa pokojne môže stať, že sa o prácu u vás budú uchádzať len nekvalitní pracovníci.

V hre plníte rôzne úlohy a zákazky, ktoré získavate od návštevníkov a samozrejme máte možnosť s nimi prediskutovať podmienky. Váš hostinec sa tak pokojne môže stať napríklad dejiskom veľkolepej svadby. Vtedy treba zabezpečiť výzdobu, dostatok jedla a v neposlednom rade aj alkohol. Radosť vašich zákazníkov vie priaznivo ovplyvniť aj dobrá hudba. Ak vás navštívi nejaký bard, vo vlastnom záujme by ste mali vyhovieť jeho podmienkam a možno sa tak stane aj vašim stálym zamestnancom. Aj tí sa ale navzájom líšia a zatiaľ čo niektorí hrajú veselú hudbu, ktorá roztancuje zákazníkov a zvýši spotrebu alkoholu, iný ich baladami uspia a vy budete potrebovať viac izieb s nocľahom. Ďalej musíte čeliť aj nepriaznivým udalostiam, napríklad potkanom, ktorých odstránenie vás bude stáť výdavky, no získate z nich pochybné mäso. Zákazníci sú dobre naladení, mali zopár pohárikov, čoskoro im vyhladne a náš kuchár je známy svojou šikovnosťou…

Gamescom 2018: Chcete byť majiteľom vychýreného hostinca?

Pri prezentácii sme sa až na nejaké menšie problémy, ako zasekávajúce sa postavy, pozerali na dobre vyzerajúcu a fungujúcu hru. Vizuálne možno nevyzerá najpôvabnejšie, no pri takejto hrateľnosti na tom nezáleží. Ako ste už asi postrehli, v každom smere sa tu ponúkajú pestré možnosti. Aj samotných receptov je veľa a nájdeme tu napríklad rôzne poľské a slovanské jedlá charakteristické pre vývojárov hry. Rovnako sľubujú kvalitný soundtrack, na ktorom sa podieľali ľudia zo Zaklínača. Boli sme aj svedkami jednoduchého príbehu na pozadí a rôznych postáv, pričom niektorí neprajníci vám narobia problémy. Hra sa má dostať na svetlo sveta v roku 2019 a my sa na toto originálne dielo rozhodne tešíme.

Zatiaľ si vychutnajte aspoň kvalitný trailer, za ktorým stoja Platige Image (For Honor, Zaklínač 3, Cyberpunk 2077):





Gamescom 2018: Chcete byť majiteľom vychýreného hostinca?  Gamescom 2018: Chcete byť majiteľom vychýreného hostinca?  Gamescom 2018: Chcete byť majiteľom vychýreného hostinca?
Gamescom 2018: Chcete byť majiteľom vychýreného hostinca?  Gamescom 2018: Chcete byť majiteľom vychýreného hostinca?  Gamescom 2018: Chcete byť majiteľom vychýreného hostinca?
Gamescom 2018: Chcete byť majiteľom vychýreného hostinca?
Páči sa mi! (+8)






Gamescom 2018: Chcete byť majiteľom vychýreného hostinca?
PC

Vývoj: Klabater / Klabater
Štýl: Managementová
Dátum vydania: 23. október 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18423)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk