Ubisoft zhŕňa svoje financie, spomína prerod Assassin značky na RPG a plány na ďalší rok

Francúzsky gigant síce zaznamenal pokles, no finančné ciele boli naplnené. Z AC sa stalo plnohodnotné RPG a v pláne sú 3 až 4 nové AAA tituly.

pridal Gam_er 16.2.2019 o 10:35 pod hry
Ubisoft zhŕňa svoje financie, spomína prerod Assassin značky na RPG a plány na ďalší rok

HRY > NOVINKY >

Finančné výsledky posledných týždňov neboli pre veľké herné firmy práve najlepšie. Pokles zaznamenalo EA, Activision a napokon aj Ubisoft. Red Dead Redemption 2 tam totiž spravil svoje. Ubisoftu poklesli tržby o 16,4 % v porovnaní s minulým rokom. Konkrétne ide o pokles zo 725 miliónov eur na 605,8. Vedenie to však netrápi, pretože prekročili stanovený cieľ 600 miliónov eur. 

Z hier si veľmi dobre viedli Assassin’s Creed Odyssey a Far Cry 5, ktoré patrili aj celosvetovo k najpredávanejším titulom roka 2018. Čo sa týka budúcnosti série AC, Ubisoft v jej prípade nepoteší tých, ktorí nefandia žánru RPG. Yves Guillemot  totiž o značke hovorí ako o plnohodnotnom RPG, ktoré je v tomto žánri naozaj úspešné.

Preto môžeme očakávať, že aj budúce diely budú nasledovať vzorec, ktorý nastavili Assassin’s Creed Origins a Assassin’s Creed Odyssey. Práve posledný diel mal prekonať očakávania Ubisoftu vo všetkých ohľadoch. Ak teda nepatríte k fanúšikom grindovania a levelovania počas svojho príbehu pre jedného hráča, značka Assassin’s Creed pre vás stráca význam.

Práve žáner RPG pomáha autorom ľahšie si udržať hráčov v obrovskom a prepracovanom svete, ktorý progres podmieňuje grindovaním a levelovaním. Prejdenie hry trvá oveľa dlhšie a šťavnaté navýšenie hernej doby dáva vývojárom dosť času na výrobu dodatočného obsahu. Obľube sa teší tiež dlhá podpora už vydaných hier. 

Čo sa týka budúcich plánov, Ubisoft v nasledujúcom fiškálnom roku (apríl 2019 - marec 2020) plánuje vydať tri až štyri AAA tituly. Zatiaľ nie je známe, o aké konkrétne hry pôjde. Očakáva sa Skull and Bones a mnohí by si želali aj nový diel Splinter Cell či Prince of Persia. Ubisoft však o ničom takom nehovorí a spomenul len aktuálne hry The Division 2 a Far Cry New Dawn.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18393)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk