CD Projekt hovorí viac o postave Keanu Reevesa, vzťahoch medzi postavami a nesmrtiacich zbraniach v Cyberpunku 2077

Cyberpunk 2077 budete môcť plne prejsť bez zabitia nepriateľov.

pridal Gam_er 18.6.2019 o 18:06 pod hry
CD Projekt hovorí viac o postave Keanu Reevesa, vzťahoch medzi postavami a nesmrtiacich zbraniach v Cyberpunku 2077

HRY > NOVINKY >

Otázky od fanúšikov a zaujímavé rozhovory, ktoré prezrádzajú viac o aktuálnych projektoch, neobišli počas E3 týždňa ani CD Projekt RED. Ten na hernej show ukázal za zatvorenými dverami nové Cyberpunk 2077 demo, pričom dojmy k nemu sú väčšinou pozitívne. Okrem toho prezradil dátum vydania a ukázal postavu Keanu Reevsa, ktorý sa odvtedy stihol stať miláčikom internetu. K jeho postave, ako aj k hre samotnej, prezradil viac Paweł Sasko, vedúci quest dizajnér:

Keanu Reeves v našej hre hrá úlohu Johnnyho Silverhanda. Ide o frontmana kapely Samurai z roku 2020. Teraz je Johnny v hre hlavnou postavou, ktorá spolupracuje s postavou hráča  Má v hlave čip, ktorý ho mení tak trochu na digitálneho ducha. V príbehu sa bude medzi V a Johnnym rozvíjať vzťah. Animácia, ktorú sme ukázali na E3, je skutočná časť hry, ktorú si budete môcť zahrať.

Celý vzťah s Johnnym je pre hru veľmi dôležitý. Nechcem však prezradiť veľa, aby som sa vyhol dôležitým spoilerom. Vzťah s Johnnym však tvorí jedno zo základných jadier hry a môže sa rozvíjať rôznymi spôsobmi. Bude mať vplyv na spôsob hrania, questy, ktoré vidíte a tiež scény, ktoré sa vám počas hry prehrajú.

Autori s Keanu Reevesom pracujú už dlhší čas. Počas práce dostal kódové označenie, aby sa nestalo, že jeho účasť na Cyberpunku 2077 sa dostane na verejnosť skôr, než ju oznámil samotný CD Projekt RED. Utajiť sa im to podarilo naozaj veľmi dobre, pretože pred vstupom Reevesa na pódium sme o jeho prítomnosti nemali žiadne náznaky. Spolupráca vznikla tak, že Reevesa oslovil CD Projekt RED. Má podľa nich za sebou dlhú históriu postáv, ktoré za niečo bojujú a to je aj prípad Johnnyho Silverhanda:

Johnny Silverhand má svoje vlastné ciele. Je to bojovník za slobodu, ale v očiach korporácií by bol pravdepodobne nazývaný teroristom. Má veľmi silnú víziu, ako by mal svet fungovať. On je ako skutočný cyberpunk. Je to ten chlapík, ktorý ide proti systému, proti korporáciám a proti mestu. Vie. že mesto ľudí obmedzuje a drží ich v okovách. To je spôsob, akým vidí veci. V mu v jeho videní pomáha a dokáže ho ovplyvniť. Buduje sa medzi nimi zaujímavá dynamika.”

Vzťah s Johnnym, ako aj inými postavami v hre sa môže meniť. Sasko hovorí, že majú viacero postáv, s ktorými môžete mať hlbší, dokonca aj milenecký vzťah. Na hráčov majú v tomto prípade čakať rôzne možnosti, ak by chceli niečo iné než heterosexuálny vzťah. S postavami sú vždy spojené questy a vzťah medzi nimi môžete prehlbovať. Pre porovnanie toho, ako to funguje autori uvádzajú, že je to podobné, ako sme mohli vidieť v Zaklínačovi 3 medzi Geraltom a jeho priateľmi. 

Čo sa týka samotného hrania, celú hru môžete prejsť bez toho, aby ste niekoho zabili. Každá zbraň a cyberware má nesmrtiacu možnosť. Budú tu však aj zbrane, ktoré sa iným ako smrtiacim spôsobom používať nedajú. Autori hovoria o príklade s bazukou. Ak ju niekomu namierite na hlavu, skrátka mu ju odstrelíte a tým ho prirodzene zabijete. 

K svojej postave sa vyjadril aj samotný Keanu Reeves. Ten tvrdí, že videohry nepotrebujú hollywoodske hviezdy, aby dokázali zaujať mainstream:

„Nemyslím si, že videohry potrebujú tento druh legitimácie. Ak je niečo, čo ovplyvňuje hry, hovoríme tomu Hollywood. Určite sa môžeme baviť o Marvel univerze. Ale potom tu je fakt, že hry pravdepodobne začali v dobe, kedy začínal aj Hollywood. Myslím, že tieto technológie k sebe hovoria navzájom. Myslím tým napríklad Marlona Branda v prvom Supermanovi. Pamätám si, ako povedal, že teraz môžu jeho vzhľad už iba digitalizovať bez toho, aby tam bol potrebný.

Táto myšlienka zachytáva výkon obrazovej technológie, ktorý vidíme v Hollywoode, ale aj v hrách. Hollywood pracuje s rôznymi umelcami, ktorých vďaka výkonu obrazovej technológie dokáže urobiť starších či mladších. Čo sa týka mojej postavy v Cyberpunku, som tak trochu sprievodcom. Chcem niečo urobiť, ale aj Johnny chce niečo urobiť. Tak a vám sa naskytajú otázky: som váš priateľ? Som nepriateľ? Naozaj vám pomáham? Nepomáham vám? Ste na mojej vlne?

Keanu Reevesa uvidíme v Cyberpunku 2077 už 16. apríla 2020, kedy hra vychádza na PC, PS4 a Xbox One. 





Páči sa mi! (+11)






CD Projekt hovorí viac o postave Keanu Reevesa, vzťahoch medzi postavami a nesmrtiacich zbraniach v Cyberpunku 2077
PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: CD Projekt / CD Projekt Red
Štýl: Akcia / RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 10. december 2020
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18376)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk