Čo nás zaujalo na Gamescome 2019?

Gamescom je už za nami, naša trojčlenná výprava úspešne dorazila domov a zbiera sily na to, aby vám postupne priniesla všetky informácie. Dovtedy tu pre vás máme aspoň stručné zhrnutie toho dobrého a aj toho zlého, čo nám najviac utkvelo v pamäti.

pridal SECTOR 24.8.2019 o 20:18 pod hry
Čo nás zaujalo na Gamescome 2019?

HRY > NOVINKY >

Gamescom je už za nami, naša trojčlenná výprava úspešne dorazila domov a zbiera sily na to, aby vám postupne priniesla všetky dôležité informácie o takmer 100 hrách, ktoré tam mohli detailne skúšať, porozprávať sa s ich tvorcami a dokonca neraz zistiť aj limity toho, čo tieto výstavné demá vydržia, kým sa rozbijú, zamrznú, alebo spadnú. Nebudú chýbať rozhovory, videá, fotky a nakoniec príde aj súťaž o náš úlovok z výstavy. Dovtedy tu pre vás máme aspoň stručné zhrnutie toho dobrého a aj toho zlého, čo nám najviac utkvelo v pamäti.

Play3man

Pre mňa bol tohtoročný Gamescom bez nejakých väčších prekvapení. Väčšina mne prezentovaných hier skôr splnila, prípadne podliezla moje očakávania, pričom prekročiť túto čiaru sa podarilo len skutočne výnimočne. Stalo sa to však skôr pri menších tituloch, čo však dáva zmysel, nakoľko ak od niečoho neočakávate príliš veľa, skôr vás dokáže osloviť niečim novým.

Preto ma zaujalo napríklad pokračovanie Desperados, ktoré čaká oživenie hrateľnosti vďaka novej postave a jej neštandardným špeciálnym schopnostiam. Transport Fever 2 sa zase dočká naozaj slušného rozšírenia možností, ktoré posúvajú spôsob spravovania dopravy na ešte vyššiu úroveň. Za zmienku ale stojí aj Ghost Recon Breakpoint. Ubisoft tu stavia na overenej hrateľnosti, ktorú však ešte vylepšuje a pridáva ďalšie taktické prvky.

Čo nás zaujalo na Gamescome 2019?

Tanya

Tohtoročný Gamescom sa pre mňa hneď v prvý deň začal dvoma hrami, na ktoré sa už od ich prvotného predstavenia teším a dojem z nich sa po stretnutiach s vývojármi len umocnil - Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 a Final Fantasy VII remake. Ostatné tituly si ma museli získať a podarilo sa to napríklad King's Bounty II so zaujímavou kombináciou taktickej RPG so skúmaním lokalít v pohľade 3. osoby. John Wick Hex dokázal vyvrátiť môj pôvodný skepticizmus a rozhovor s producentom hry pomohol pochopiť, prečo tento štýl taktického boja u Johna Wicka dáva zmysel.

V záplave priemerných titulov, ktoré sa mi nahromadili v rozvrhu, však vynikla nápaditá hra Trine 4: The Nightmare Prince. Najväčším prekvapením bola pre mňa hra Planet Zoo, ktorá s rozsiahlymi možnosťami a detailnou grafikou predčila moje očakávania. Najväčšou katastrofou boli pre mňa VR tituly Groundhog Day: Like Father Like Son a Doctor Who: The Edge Of Time, ktorým nielenže chýbal nápad, ale v prípade Doctor Who došlo k problémom už pri samotnej chôdzi a nefungovali skripty, kvôli čomu hra ostala zaseknutá bez možnosti progresu.

Čo nás zaujalo na Gamescome 2019?

Ace

O tom negatívnom z tohtoročného Gamescomu by som mohol napísať knihu. Slabšie hry sa mi síce vyhýbali, no dosť veľa vecí sa kazilo a nevyšlo tak, ako by sme si predstavovali. Aj preto sa moje zhrnutie nesie skôr v pozitívnom svetle, aby som sa k nepríjemnostiam už nemusel vracať. Už ste si mohli prečítať dojmy z Doom Eternal dema, ktoré predviedlo parádnu akciu v dychvyrážajúcom audiovizuálnom prevedení.

Aj tento rok je pre mňa najlepšou hrou výstavy Cyberpunk 2077 a čoskoro vám prinesieme nielen naše dojmy, ale aj rozhovor o hre. CD Projekt Red sa pekne predviedol aj so Switch verziou Zaklínača 3, ktorá je malým-veľkým zázrakom. Vždy ma však veľmi baví, keď sa aj na takejto výstave ukáže, že bodovať a získať si hráčov dokážu aj menšie hry, za ktorými stoja malé tímy s miniatúrnymi rozpočtami. Tento rok to boli Cyber ShadowShovel Knight: King of Cards. O oboch ešte na našej stránke budete čítať. No a na záver už len naznačím, že ak máte radi taktické hry, manažment a mafiánsku tematiku, Empire of Sin od Brendy Romery je niečo, na čo sa môžete začať tešiť.

Čo nás zaujalo na Gamescome 2019?





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (0)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19844)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk