Gamescom 2019: Outbuddies chce pripomenúť éru klasického Metroidu

Za hrou stojí nemecký psychológ a pracuje na nej úplne sám

pridal matus_ace 26.8.2019 o 11:40 pod hry
Gamescom 2019: Outbuddies chce pripomenúť éru klasického Metroidu

HRY > NOVINKY >

Julian Laufer je nemecký klinický psychiater, ktorý sám pracuje na akčnom titule Outbuddies. ten si môžete pamätať vďaka úspešnej Kickstarter kampani z roku 2017 a teraz sme si mohli na Gamescome vyskúšať jej aktuálne demo. Hra je metroidvania v klasickom štýle a dokonca už z obrázkov na vás určite sála duch pôvodného Metroidu, pričom inšpirácia legendárnou klasikou Nintenda sa nedá poprieť nielen v hrateľnosti, ale aj vo vizuálnej stránke.

Predstaví však svoj vlastný svet, v ktorom ste vedcom, ktorý sa vydáva hľadať bájnu Atlantídu. Niečo tam nájdete, no Atlantída to nie je. Postupne spoznávate pevnosť Bahlam, ktorá slúžila Starým bohom, no teraz má aj iných obyvateľov. Ponárate sa hlbšie do príbehu, ktorý siaha až niekoľko tisíc rokov do minulosti a odhaľujete temné tajomstvá tohto netradičného sveta.

Nie ste v tom však sami. Pridal sa k vám malý robot, ktorý vám pomáha pri skúmaní prostredia a aj riešení situácií. Môžete sa na jeho ovládanie prepínať sami, alebo dať druhý ovládač do ruky niekomu vedľa seba a zahrať si spoločne. Výhodou je to, že je tento malý robot nezničiteľný. Dokáže však aj odhaliť skryté miesta a odhaliť detaily o nepriateľoch.

Hra, podobne ako je pre žáner zvykom, má nelineárny systém progresu, kedy postupne získavate nové schopnosti a vďaka tomu na aj už známych lokalitách nájdete nové miesta, kam sa dá dostať. Lokality sú pritom naozaj rozsiahle a mohli sme vidieť celú mapu (aj keď zahalenú), takže vieme, že v hre strávime naozaj niekoľko hodín. Využívať budeme rôzne zbrane (niektoré aj so zaujímavými vedľajšími efektmi) a tiež možnosti hackovania, telekinézy a podobne. Okrem bojov sú tu však aj hádanky a demo nám naznačilo, že hra dokáže aj potrápiť, čo je však len dobre.

Pixelartový štýl vás vráti do minulosti a naozaj pripomína Metroid, no odráža sa v ňom aj mnoho ďalších klasík 80. rokov. Hra vyjde v štvrtom štvrťroku 2019 na PC a konzoly sa dočkajú niekedy budúci rok.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19590)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk