Microsoft predstaví na novembrovej X019 akcii svoje jarné tituly

Aaron Greenberg hovorí o X019 evente a aj prinesení niektorých hier na Switch a Steam.

pridal Gam_er 28.9.2019 o 14:54 pod hry
Microsoft predstaví na novembrovej X019 akcii svoje jarné tituly

HRY > NOVINKY >

Pred začiatkom tohtoročného Gamescomu upútali pozornosť dve publikačné oznámenia zo strany Microsoftu. Prvým z nich bol vstup Gears 5 na Steam len niekoľko týždňov od vydania a druhým oznámenie Ori and the Blind Forest na Nintendo Switch. First party tituly ako tieto len zriedka zablúdia do distribúcie obchodov konkurencie či na konkurenčné platformy. 

Mnohí si preto kládli otázku, čo tieto ťahy zo strany Microsoftu znamenajú pre ich publikačnú stratégiu. Generálny manažér herného marketingu Aaron Greenberg jasne uvádza, že ide o výnimky z pravidla, nie o zmenu smeru:

V budúcnosti sa všetky naše interné štúdiá a nové štúdiá, ktoré sme pridali do našej ponuky, zamerajú na výrobu hier pre naše platformy. Nemáme v pláne rozšíriť naše exkluzívne first party hry na akékoľvek iné konzoly. Ľudia by mali svoje nadšenie od našich interných štúdií a vývoja, na ktorom pracujú zdvojnásobiť. Tieto tímy sa budú v budúcnosti sústrediť na tvorbu hier pre naše platformy.

Keď však vieme, že nás viažu existujúce záväzky, kde spomeniem napríklad The Outer Worlds, bude tu vždy záväzok sprístupniť titul pre všetky platformy. Tento postoj cítime aj naďalej."

Tieto záväzky sú výsledkom akvizície, ktorú Microsoft v poslednej dobe uskutočnil. Greenbergovi je však jasné, že príde čas, už firmy budú bez ďalších záväzkov:

"Keď premýšľame o budúcej hre od Obsidianu, InXile alebo Ninja Theory, všetky tieto štúdiá, rovnako ako naše existujúce interné štúdiá, či už ide o 343 alebo Turn10, sa zameriavajú na výrobu týchto hier pre naše platformy. Nemáme teda v pláne rozšíriť niektoré z týchto exkluzívnych titulov prvej na ďalšie konzoly.

Po tomto tvrdení sú teda všetci ešte viac zvedaví na to, prečo vyjde budúci týždeň na Switchi starší titul Ori and the Blind Forest. Ten je totiž od štúdia tretej strany a tam sú viac benevolentní, podobne to bolo aj pri Cuphead:

„Ori preslávil Moon Studios, ktoré je nezávislým externým štúdiom. Tí prišli k nám so želaním priviesť pôvodného Oriho na Switch. Mysleli sme si, že by to dávalo zmysel. Sme radi, že s nimi môžeme spolupracovať, aby sme spoločne priniesli hru aj na Switch.”

Mnohí sa však určite zhodnú, že Ori do knižnice Switchu perfektne zapadne. Greenberg však chce objasniť, že to nevytvára budúci precedens pre pokračovanie. Ori and the Will of the Wisps tak pri vydaní vyjde čisto na PC a Xbox One. Kým konzolové platformy sú jedna vec, otvorenejší postoj v prípade obchodov na PC je vec druhá. Microsoft totiž vydáva svoj veľký hit Gears 5 potenciálne väčšiemu publiku na Steame, kam prichádza aj Halo kolekcia:

Vieme, že existuje veľké publikum PC hráčov, ktorí nevlastnia Xbox, ale chcú hrať niektorú z našich veľkých IP. A to, že Gears 5 prinesieme tomuto publiku, má veľký zmysel. Steam oslovuje PC hráčov na mnohých trhoch, ktoré nie sú zaťažené na konzoly. Steam tam má vzťahy s týmito zákazníkmi. Je to veľmi angažované publikum pre PC. Byť schopný priniesť titul ako Gears 5 pri vydaní na trh PC hráčom vo východnej Európe, Nemecku, Rusku a Číne, na týchto veľkých PC trhoch, je skvelým spôsobom, ako osloviť širšie publikum.”

Greenberg ďalej argumentuje tým, že všetko čo, čo kedy robili, bolo a bude zamerané na hráčov. Podporiť rast počtu hráčov chcú spôsobom, ktorý zahŕňa cross-platform a cross-progression. Páči sa im myšlienka na spoločenstvo hráčskej komunity (PC a konzoloví hráči), ktorej členstvo nie je určené tým, kde hru kúpili. Zároveň ponúkajú hráčom slobodu:

"Vytvárame veľa možností na výber. Hráči môžu získať Gears 5 na Steame, kúpiť si ho na Xbox alebo sa prihlásiť na odber a získať ho cez Xbox Game Pass. Aj keď ste počítačový alebo konzolový hráč, myslíme si, že najlepšia hodnota hier pochádza z Game Passu."

Ponuka Game Passu stále rastie a za jej rozširovanie môžu predovšetkým third party tituly. Situácia sa ale zmení, pretože neustále rastúci počet štúdií Microsoftu má priniesť poriadnu dávku obsahu. Microsoft však ešte predtým musí nájsť správny spôsob a hlavne priestor na to, aby novinky komunikoval:

„Naše kreatívne tímy sú momentálne viac ako dvojnásobné. V súčasnosti máme v Xbox Game Studios 15 štúdií. Z týchto tímov vychádza toľko správ a toľko projektov, že sme schopní ísť na každú významnú udalosť a na významnú šou a máme pocit, že stále môžeme našich fanúšikov skutočne prekvapiť a potešiť.

Greenberg ďalej hovorí, že hráči na Xbox sa skutočne majú načo tešiť. Viac sa dozvieme už na udalosti X019:

Máme naplánovanú veľkú ponuku na jar. Medzi tohtoročnými sviatkami a E3 máme rekordný počet hier, ktoré vyjdu. Perfektnou udalosťou na ich predstavenie bude X019. Na E3 sme toho už predstavili veľa, no X019 bude pre nás ďalšou kľúčovou udalosťou. Budeme tam mať množstvo prekvapení.”

Event X019 bude prebiehať v dátume od 14. do 16. novembra. 


Zdroj: www.mcvuk.com



Páči sa mi! (+5)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18410)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk