Šéf štúdia Ovosonico: Z PlayStation sa nakoniec stane len streamovací kanál

Štúdio Ovosnico je známe skôr tvorbou menších titulov. Teraz pracujú na nezávislom AAA zážitku, ktorý kvalitatívne prirovnávajú k Hellblade. Šéf štúdia zároveň komentuje budúcnosť hier.

pridal Gam_er 12.3.2020 o 20:20 pod hry
Šéf štúdia Ovosonico: Z PlayStation sa nakoniec stane len streamovací kanál

HRY > NOVINKY >

Ovosonico nemusí byť známe bežným hráčom, no štúdio od svojho založenia od roku 2012 prinieslo dva pomerne dobre prijaté kúsky Murasaki Baby a Last Day of June. Druhá menovaná hra bola nominovaná na cenu BAFTA v kategórii Game Beyond Entertainment.

Tretí projekt Ovosonico by však mohol byť omnoho väčší. Štúdio pracuje na novej originálnej IP, ktorá je zároveň veľmi ambiciózna, pričom pôjde o nezávislú AAA hru. Ďalšie podrobnosti zatiaľ nie sú známe. Zakladateľ štúdia Massimo Guarini však prezradil aspoň niečo málo:

"Momentálne sme vo fáze produkcie, v ktorej sa zameriavame na vytvorenie najlepšej možnej hry pri zachovaní našej neporušenej DNA. V štúdiu je nás okolo 20 a aj keď sme vyrástli, stále si udržiavame našu predstavu o zachovaní relatívne malého tímu. Označenie našej novinky ako nezávislá AAA hra znamená to, čo definovali Ninja Theory s ich Hellblade.

Ide o hry, ktoré sa snažia byť naozaj vysokokvalitné, skutočne blízko výrobným hodnotám klasických AAA hier bez toho, aby mali gigantický rozsah a ponúkli stovky hodín hrania. Je zrejmé, že sa snažíme sústrediť na jednu silnú správu. Našim cieľom nie je len rozprávanie príbehu, ale aj gameplay."

Massimo Guarini zároveň zhodnotil aktuálny trh hier a vyjadril niekoľko slov aj k budúcnosti herného odvetvia:

"Priemerný vek hráčov i vývojárov postupne stúpa. Prvýkrát v histórii hier máme aj šesťdesiatročných tvorcov. Je tu tiež bariéra medzi konzolami a PC. Nie je to ako Netflix, kde stlačíte tlačidlo na diaľkovom ovládači televízora a je to. Nie sme v tom štádiu, v ktorom boli, resp. sú iPody pri hudbe. 50 ročný človek môže hry stále ignorovať, pretože sú príliš zložité, čo je škoda, keďže sa snažíme osloviť širšie publikum. 

V budúcnosti sa však dostaneme do bodu, kde bude fungovať akýsi herný Netflix ponúkajúci rôzne druhy hier. Napríklad značka PlayStation bude pravdepodobne nakoniec len jedným zo streamingových kanálov. Možno televízory a displeje budúcnosti už budú mať k dispozícii všetku dostatočnú technológiu na spustenie hier, alebo aspoň na spracovanie tých, ktoré sú vysielané zo serverovej farmy.

Je príjemné vidieť Google Stadiu, ktorá je však stále na začiatku a potrvá roky, kým sa dostane na úroveň, akú by sme u nej chceli vidieť. Ide však o prvé kroky a to je veľmi dôležité marker."





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19854)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk