Asus predstavil nové ROG notebooky pre hráčov s RTX Super čipmi

Nové technológie a moderné produkty sa dokážu presadiť aj napriek neľahkej situácii vo svete. Na trh prichádza niekoľko pozoruhodných modelov.

pridal uni 2.4.2020 o 10:38 pod hardware
Asus predstavil nové ROG notebooky pre hráčov s RTX Super čipmi

HARDWARE > NOVINKY >

Spoločnosť Asus naplánovala prezentáciu nových produktov z herných sérii Republic of Gamers (ROG) a TUF Gaming so zameraním na novú sériu notebookov. Osobné stretnutie s možnosťou vyskúšať si jednotlivé modely sa, z pochopiteľných dôvodov, napokon nekonalo, ale boli sme pozvaní na virtuálne predstavenie noviniek. Online prezentácia splnila svoj účel a zástupcovia rôznych médií mali aj možnosť klásť zvedavé otázky a detailne sa oboznámiť s novými výrobkami, ktoré Asus uvádza na trh.

 

Asus predstavil nové ROG notebooky pre hráčov s RTX Super čipmi

ROG ZEPHYRUS S15 / S17 

Model S15 charakterizujú  prívlastky menší, rýchlejší, ľahší. Je to efektívny notebook s aktívnym aerodynamickým systémom, ktorý maximalizuje prúdenie vzduchu, pričom k procesoru je chladenie pripojené tekutým kovom, ktorý znižuje teplotu, hlučnosť a zlepšuje pretaktovanie.

Notebook má v sebe procesor Intel Core i7-10875H s ôsmimi jadrami a 16 threadmi ako aj novú grafiku RTX 2080 SUPER s taktovaním do 1540 MHz pri spotrebe 115 W. Je to momentálne najrýchlejšia grafika v notebookoch.  Náležite výkonnej grafike pridáva aj rýchly IPS displej s 300 Hz podporou a 3ms odozvou. K tomu tentoraz už v notebookoch môže byť naraz G-Sync a Optimus technológia, medzi ktorymi si môžete prepínať. Teda vyberiete si buď synchronizvanie obrazu aby vám netrhal, alebo šetrenie batérie.

ROG ZEPHYRUS S17 je väčší, ale zachováva si štíhle línie. Má rovnaké technické parametre ako S15, ale s väčším displejom a rozšírenou klávesnicou doplnenou o integrovaný valček na ovládanie hlasitosti.

 

Asus predstavil nové ROG notebooky pre hráčov s RTX Super čipmi

ROG ZEPHYRUS M15

Tento notebook spája veľký výkon s praktickou prenosnosťou. Má horčíkom tvrdené telo, a to celé v hrúbke 18,9 mm s váhou 1,9 Kg.  Opäť obsahuje procesor Intel Core i7-10875H s ôsmimi jadrami, ale  použitá grafická karta je mierne nižšia, ale stále veľmi výkonná NVIDIA GeForce RTX 2070 Super s ROG podporou do 1435 MHz pri 90W.

Zo zvukov to dopĺňa ESS technológia Sabre DAC s Hi-res audio certifikáciou. Disky sú dva M.2 NVMe SSD v RAID 0 zapojení, s dobrou kombináciou rýchlosti a kapacity. Displej si vyberiete  4K Abdobe RGB alebo 240 Hz / 3ms, teda rýchlosť alebo vysoké rozlíšenie a kvalita obrazu. Kapacita batérie je tu 76 Wh. 

 

Asus predstavil nové ROG notebooky pre hráčov s RTX Super čipmi

ROG STRIX G15 / G17

Strix G notebooky majú v sebe  procesor Intel Core i7-10875H, NVIDIA GeForce RTX 2070 Super a obrazovku s podporou 240 Hz pri 3 ms odozve.

Pre disky ponúka 3x M.2 sloty, pričom je vybavený duálnymi NVMe SSD diskami v RAID 0 ako aj rýchlou konektivitou WiFi 6. Dizajn dopĺňa svetelný pruh okolo notebooku, ktorým si prispôsobíte vzhľad. Kapacita batérie je 66 Wh.

 

 

Asus predstavil nové ROG notebooky pre hráčov s RTX Super čipmi

ROG SCAR 15 / 17

SCAR verzia je o kategóriu vyššie a nájdete tam osemjadrový procesor i9-10980HK, grafickú kartu  NVIDIA GeForce RTX 2070 Super s ROG podporou do 1540Hz pri 115 W odbere. Obnovovacia frekvencia displeja je 300 Hz pri 3 ms. 

Je vybavený 3x M.2 slotmi s dvomi NVMe SSD diskami v RAID 0. Kapacita batérie je 66 Wh. Pridáva plné RGB podsvietenie pod každým klávesom a aj Keystone 2 kľúč na zakódovanie disku. 

17-palcová verzia má vylepšené chladenie s 4 chladičmi a 6 heatpipes.

 

Asus predstavil nové ROG notebooky pre hráčov s RTX Super čipmi

ROG ZEPHYRUS DUO 15

Asus posúva vpred aj svoj koncept notebooku s dvomi displejmi (Asus Zenbook Pro Duo) do oblasti hier. Pridáva mu ROG označenie a vylepšuje ho na hranie. Hlavný 15-palcový displej má dva varianty, 4K IPS 60 Hz Adobe 100% s 25 ms odozvou, alebo pôjdete do 1080p IPS 300Hz sRGB 100% s 3 ms odozvou. Teda môžete si vybrať rozlíšenia alebo framerate.

Tento veľký displej dopĺňa pozdĺžny 14 - palcový dotykový displej s ROG ScreenPad Plus technológiou, ktorý môžete využiť na rozšírenie hlavnej obrazovky, môžete si tam zapnúť vlastné aplikácie, rozdeliť na tri časti.  Hodí sa najmä na doplnkové súčasti hier alebo na multitasking. Jeho rozlíšenie je 3840x1100 na AH-VA IPS 60Hz displeji.


Notebook má v sebe osemjadrový procesor i9-10980HK, RTX2080 Super grafiku, pridáva sa aj ESS Sabre DAC pre kvalitné audio, Active Aerodynamic system Plus na lepšiu ventiláciu, zníženie hluku a teploty má 90 Wh batériu s dostatočnou energiou pre obidva displeje. Disky sú 2TB dual NVMe SSD v RAID 0.

 

TUF GAMING F15 a F17

Asus pridal aj nový doplnok do TUF Gaming série F15 a F17 notebooky, ktoré predstavuje aj videom. Tieto idú s grafikami GTX1650ti, i7 procesorom a IPS displejmi do 144Hz.  Majú 90W batériu.





Páči sa mi! (+2)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17916)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk