Týždenník - Nové konzoly sú na spadnutie

Tento týždeň sme mali ako dojmy z Xbox Series X konzol od redakcií, tak aj dojmy z PS5 od japonských youtuberov.

pridal saver 4.10.2020 o 21:18 pod hry
Týždenník - Nové konzoly sú na spadnutie

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň sme mali ako dojmy z Xbox Series X konzol od redakcií, tak aj dojmy z PS5 od japonských youtuberov. Xbox Series X majú už redakcie doma, môžu testovať systém, jednotlivé funkcie a zatiaľ hry v spätnej kompatibilite, ktoré idú parádne. Nahrávanie je rýchle a aj keď je ideálne hrať aj hry v spätnej kompatibilite z vnútorného SSD, externý USB SSD disk je len o sekundu pomalší. 

K Xboxu tento týždeň Hori ohlásilo svoje doplnky pre konzolu, kde prinesie plnú ponuku zariadení od gamepadov, po volanty a headsety.

Z PS5 dojmov zatiaľ vieme, že japonskí youtuberi boli vo vytržení, ako sa na youtuberov patrí, aj keď spomenuli, že konzola bola tichá. Dostal sme odtiaľ aspoň fotky PS5 vo vysokom rozlíšení.

Okrem toho sa ukázala aj odkrytá PS5 v leaku , rozobraný gamepad a zdá sa, že sa ukázalo bootovanie konzoly a aj pohľad na stojan konzoly. Stále však nemáme veľa oficiálnych informácií a vydanie konzoly je už za rohom. Máme aspoň virtuálne porovnania PS5 a Xbox Series X.

 

Začína sa nám rysovať systém upgradov na PS5, kde sa zdá, že hry nebudú štandardne podporovať pozície z PS4 verzie daného titulu. Jedinou výnimkou je zatiaľ Spider-man: Miles Morales. Keď sme pri Spider-manovi, oficiálne bol predstavený Spider-man Remastered, ktorý bude ako 20 eurový upgrade, ale zdá sa, že len s minimálnymi zmenami, kde je upravený herec Spider-mana a pridaný raytracing.

Z iných noviniek sme zistili, že Call of Duty Modern Warfare už nezmestíme na 250GB disk, alebo aj to, že vývojári Cyberpunku už robia na hre 6 dní v týždni. Keanu Reeves súhlasí a tiež pracuje po nedeliach, aby pre nich spravil reklamy.

Zajtra uvidíme predstavenie Need for Speed: Hot Pursuit Remastered, lebo remastrov spravených za dva dni nie je nikdy dosť. Ale EA okrem toho ponúklo aj lákavý bonus pre predobjednávku NHL21 a to klasický NHL94, teda pôvodnú hru, ale s upravenými súpiskami a vizuálom hráčov. 

Od Ubisoftu sme dostali príbehový trailer na vikingksého Assassina spolu s dlhšou ukážkou hrateľnosti. Titulu sa to už kráti a o mesiac a niečo je už tu.

Z hardvéru sme tu mali malé odloženie vydania RTX3070 kariet, ktoré prídu až o dva týždne neskôr oproti pôvodným plánom. Prídu tak koncom mesiaca a nie 15., ako sa plánovalo. Z mobilov predstavilo Xiaomi zaujímavý MI10T a MI10T Pro, ktorým síce dal LCD displeje, ale sú 144Hz a pridávajú im Snapdragon 865.

Priniesli sme videorecenziu na Mafiu, z textových recenzií sme sa pozreli na Serious Sam 4, doplnili sme to oživením Rollercoaster tycoonu 3 v kompletnej edícii, ktorá je teraz aj zadarmo na Epicu. Pridali sme aj recenziu na Kill it With Fire a peknú racingovku Hotshot Racing spolu s netradičným Bartlow's Dread Machine. Doplnili sme to o preview na kyberpunkovú RPG Gamedec. Z hardvéru sme priniesli recenziu na klávesnicu Corsair K100 RGB.

Zo zaujímavých článkov sme zhrnuli porovnanie PS5 a Xbox Series X|S konzol a zhrnuli sme vývojové firmy Sony a aj všetky staré a nové štúdiá Microsoftu .  Keďže bol spustený xCloud, bližšie sme sa pozreli aj naň.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19983)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk