Slovenská herná konferencia Game Days zverejnila svoj bohatý program

Game Days odhalia zákulisie slovenských herných štúdií, zamerajú sa aj na vývojárov a investorov

pridal matus_ace 23.11.2020 o 19:21 pod hry
Slovenská herná konferencia Game Days zverejnila svoj bohatý program

HRY > NOVINKY >

Ani tento rok nebude chýbať ďalší ročník digitálneho herného festivalu Game Days zameraného na všetkých milovníkov hier, ktorý sa však tento rok presúva do digitálneho priestoru. Súčasťou Game Days Online Edition budú prednášky slovenských aj zahraničných spíkrov, workshopy pre herných vývojárov aj biznis panel so svetovými investormi.

Festivalovú atmosféru si budú môcť návštevníci vychutnať všade, keďže Game Days budú od 26. - 28. novembra online. Kompletný program festivalu sľubuje vyvážený lineup, ktorý zaujme tak hráčov, ako aj herných vývojárov a investorov.

Čas medzi prednáškami a workshopmi bude venovaný reportážnym videám zo slovenských herných štúdií. Účastníci sa tak dozvedia zaujímavé informácie zo zákulisia herného priemyslu na Slovensku. Organizátori sa s kamerou pozreli napríklad do štúdií Games Farm, Grindstone, Artillery, Bitmap Galaxy, Triple Hill alebo Fatbot Games.

Slovenská herná konferencia Game Days zverejnila svoj bohatý program

Prednášky na Game Days budú aj tento rok rozmanité a spíkri sa pripoja z celého sveta. Highlightom bude prednáška Kate Edwards na tému kulturalizácie, ktorá vytvára lepší svet v hrách. Skúsená harcovníčka sa podieľala na hrách, ako Halo, Fable, Age of Empires alebo Mass Effect, preto veľmi dobre vie, o čom hovorí.

Ďalším hviezdnym spíkrom bude dánsky konzultant a vývojár Christian Fonnesbech, ktorý pracoval pre investičnú divíziu vydavateľstva Egmont a podieľal sa na 35 herných projektoch. Bude hovoriť o tom, ako vytvoriť nielen dobrú hru, ale aj značku, ktorá vydrží. Organizátori kladú veľký dôraz na podporu slovenského herného priemyslu a preto bude jedným zo spíkrov aj Peter Adamčík, tvorca úspešnej hry Workers & Resources: Soviet Republic. Porozpráva o tom, ako prebiehal vývoj a tiež ako sa predávajú indie hry na Steame (bez marketingu). Medzi ďalšími spíkrami, ktorí budú hovoriť o zaujímavých herných témach, sú Koopee Hiltunen (Neogames), Konstantinos Dimopoulos (interview), Radim Jurda (Amanita Design) alebo Slavomír Hazucha (10Tacle), ktorý bude hovoriť o legendárnej nedokončenej hre Elveon.

Veľmi dôležitou súčasťou tohtoročných Game Days budú workshopy a diskusné panely určené pre skúsených aj začínajúcich vývojárov, herných nadšencov a investorov. Práve ľudia z herného priemyslu si prídu na svoje počas panelovej diskusie so skúsenými vývojármi a investormi svetového mena - Giovanna Villani (505 Games), Anlu Liu (Kawloon Nights), Ilya Salamatov (Meta Publishing), Vít Hanuš (Zero Gravity Capital), Peter Nagy (Games Farm/Grindstone) či Ivan Trančík (SuperScale).

Slovenská herná konferencia Game Days zverejnila svoj bohatý program

Baví vás hry nielen hrať, ale aj o nich písať? Organizátori si práve pre hráčov s takouto ambíciou pripravili workshop v spolupráci s redaktormi herného portálu sector.sk. A lektormi budú dve veľké mená slovenskej hernej žurnalistiky - Matúš Štrba a Juraj Malíček. Slovenský herný priemysel z roka na rok rastie a nikdy nebol vhodnejší časť stať sa jeho súčasťou. O možnostiach vzdelávania a networkingu bude hovoriť Roman Vizváry z Butterfly Effect.

Neodmysliteľnou súčasťou Game Days je odovzdávanie ocenenia Slovenská hra roka. Shortlist bol tento rok opäť nabitý skvelými slovenskými titulmi a návštevníci tak môžu zažiť napínavú atmosféru pri vyhlasovaní víťazov.

Podujatie bude streamované cez event na Facebooku. Prihláste sa TU a dostanete notifikáciu, keď začne live vysielanie.

Všetko podstatné, vrátane kompletného programu, nájdete aj na oficiálnom webe.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19904)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk