Myst V naučte sa umeniu písať

pridal spacejunker 3.8.2005 o 19:31 pod hry
HRY > NOVINKY >

Osud neprekabátite. Jedna legendárna séria sa blíži ku svojmu koncu. Tou sériou je Myst, ktorú ukončí Myst V: End of Ages a knihy do úžasných svetov sa navždy zavrú. Tvorca Rand Miller a jeho tím Cyan Worlds sa snaží vytvoriť dôstojné zakončenie série, ktoré osloví nielen fanúšikov, ale aj nováčikov. Dá sa povedať, že Myst V si berie to najlepšie z predošlých častí, pričom nezabúda na inovácie, ktoré sú v tomto prípade prevratné.

V rámci tradícii povoľuje Myst V pohyb systémom skokov, ale keďže autori upustili od predrenderovaných pozadí a vrátili sa k 3D technológii, budete môcť prejsť k ovládaniu - myš + WASD - známeho z FPS akcií. Hra pobeží na novej technológii podobnej tej z URU. Všetky pohyby postavičiek boli motion capturované, ich tváre nafilmované a zasadené do 3D modelu. Táto kombinácia zaručuje, že sa budú nielen verne pohybovať, ale aj verne dávať najavo svoje emócie.

Herné svety majú spoločný centrálny (východiskový) bod (HUB, v URU vo forme ostrova Relto), odkiaľ sa spolu s Esherom, archivárom rasy D'ni, alebo Yeeshou, dcérou Atrusa, vydávate na prieskum a v ústrety novým hádankám a záhadám. Od voľby postavy na začiatku hry závisí aj samotný koniec celej série. A nie je to iba výberom postavy, ale aj samotným hraním a manipulovaním herného prostredia s pomocou absolútnej novinky – kamennej tabuľky (Slate).

Tabuľka sa stala základným prvkom Myst V a nástrojom na interakciu so svetmi i komunikáciou s tvormi a obyvateľmi. Funguje na jednoduchom princípe kreslenia slov, ktoré sa počas hrania učíte. Pohybmi myši kreslíte príkazy a na povrchu sa objavujú vrypy. Ak je slovo rozpoznané, dočkáte sa okamžitej zmeny. Kontrolovanie prírody sa stane hračkou, zopár jednoduchých ťahov myši a slnečnú pláž zaleje v jedinej sekunde dážď. S každým naučeným slovom sa otvára široká paleta možností, kde ho budete môcť vyskúšať! Konkrétne privolanie dažďa máte možnosť vidieť na nových obrázkoch, ako aj vo videu (6MB), kde kreslenie na tabuľke prezentuje tvorca série Rand Miller.

S tabuľkou súvisí aj riešenie hádanok, ktorých obtiažnosť má byť vyzývavá a sú šité na mieru aj hráčom, ktorí dávajú prednosť iba prieskumu bez toho, aby sa pustili do hlavolamov. Tabuľka je navyše klasický predmet, ktorý drží postava v rukách. Ak sa chcete dostať na skalu, musíte ju položiť na zem, ale čo ak ju hore budete potrebovať? Myst V: End of Ages bude podľa všetkého naozaj dôstojné zakončenie série, navyše hráči okúsia po prvýkrát silu písania, ktoré vytvára všetky tie nádherné svety!





Myst V naučte sa umeniu písať Myst V naučte sa umeniu písať Myst V naučte sa umeniu písať Myst V naučte sa umeniu písať Myst V naučte sa umeniu písať
Páči sa mi!






PC

Vývoj: Ubisoft / Cyan Worlds
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 20. september 2005
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19911)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk