Týždenník - Sony prinesie Days Gone na PC, nový Anthem nebude

Tento týždeň bol bohatý na novinky a hlavne Sony ohlásilo PC verziu Days Gone.

pridal saver 28.2.2021 o 20:38 pod hry
Týždenník - Sony prinesie Days Gone na PC, nový Anthem nebude

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň bol bohatý na novinky a hlavne Sony ohlásilo PC verziu Days Gone. Táto zombie akcia tam príde už na jar, ale nebude jediná z PlayStation exkluzivít. Sony rovno ohlasuje aj príchod ďalších pôvodne titulov. Ešte ich nemenovalo, ale reálne by sme mohli očakávať hlavne hry na multiplatformových enginoch ako Bloodborne alebo Spider-man.

 

Nebolo to jediné ohlásenie Sony. Malo aj svoju State of Play prezentáciu, kde neukázalo nič výrazné, ale potvrdilo dátumy vydania hier a predstavilo PS5 upgrade Final Fantasy VII remake. Z veľký titulov sme sa dozvedeli, že s Horizon 2 rátajú ešte tento rok. Oficiálne však odložili Gran Turismo 7 na rok 2022, rovnako zrejme aj God of War môžeme čakať najskôr budúci rok. K tomu ohlásili vydanie Destruction All Stars na Store a znížili mu cenu z 80 eur na 20 eur.

Sony zároveň predstavilo oficiálny názov nového Spider-man filmu a Tom Holland porozprával o chybe pri natáčaní Uncharted filmu. Z iných vecí Sony zrušilo svoje najstaršie 1st party štúdiu - Japan Studio a potvrdilo, že PS VR na PS5 nepríde tento rok. Prídavné SSD do PS5 by však malo prísť toto leto.

Kratšiu prezentáciu sme tu mali aj pre Nintendo Switch, kde sa nám predviedla jedna už známa Pokémon hra, no hlavne sa ukázali aj novinky. Potvrdil sa únik o remakoch Diamond a Pearl, no v príprave je aj úplná novinka a to prequel nazvaný Pokémon Legends: Arceus a zasadený do otvoreného sveta.

EA malo tiež svoje vyhodnocovanie projektov a Anthem už konečne svoje utrpenie skončil a nebude sa ďalej vyvíjať ani presúvať do next verzie. Zároveň vraj povolili, aby Bioware spravilo Dragon Age 4 ako  čisto singleplayerovú hru. Tento titul spolu s nový Mass Effectom budú teraz ich prioritou. Keď hovoríme o Mass Effect, zvláštne ho odteasoval aj Henry Cavill.

 

Rovnako aj Google sa dostalo k zhodnoteniu Stadie a ako vieme, nedopadlo to dobre. Zrušili všetky štúdiá a samotný streamovací systém možno neprežije do budúceho roka. Pritom mali vo vývoji zaujímavé tituly, ako hororovku od Kojimu, multiplayerovku od dizajnéra Assassina a aj hudobnú hru od Harmonixu.

 

Microsoft má iný prístup, stále expanduje a teraz čaká, či mu prejde odkúpenie Bethesdy. Následne nám ponuku zhrnie zrejme v marci, na kedy pripravuje hernú konferenciu.  Popritom testuje 1080p streaming cez xCloud  na PC a ukázal nové zábery z Halo Infinite, ktoré už vyzerá výrazne lepšie. Dozvedeli sme sa aj to, že Halo TV seriál príde v prvom štvrťroku 2022.

Z iných noviniek  sa zdá, že Konami licencovalo všetky svoje značky na externý vývoj a medzi nimi aj Silent Hill, ktorý vraj robí Bloober team. Iné vývojové tímy pracujú na Metal Gear Solid a Castlevania hrách. Uvidíme, čo z toho nakoniec bude. Popritom tento týždeň Krafton ohlásil nové pokračovanie mobilného PUBG s podtitulom New State.

Nvidia tento týždeň vypustila svoje RTX3060 grafiky, ktoré sú výkonom trochu slabšie ako sa čakalo, ale o približne 10% predbieha RTX2060 Super, pričom má 12GB pamäte. Je to taký menej zaujímavý prídavok do série, uvidíme, či príde aj RTX3060 6GB verzia za nižšiu cenu. Aj keď, keďže nie sú dosta,ť je to asi jedno. AMD v tejto oblasti ohlásených a reálne nekúpiteľných kariet tiež nechce zaostávať a začiatkom marca ohlási RX 6700. Medzitým analytici odhadujú, že nedostatok GPU čipov môže trvať celý rok

Tento týždeň sme tu mali aj novinky o slovenských hrách, kde na mobiloch vyšla arkádovka Testovič - Atomovka na Hnusobu a popritom survivalovka AreaZ predstavila prídavok koní.

Mali sme tu aj dve kriminálne správy a to, že v Chicagu chcú zakázať predaj GTA V a násilných hier všeobecne a to vraj preto, že stúpol počet krádeží áut. Vraj mali niekoľko prípadov, kde autá ukradla mládež. V Brazílii je to však drsnejšie a jeden esports hráč zavraždil esports hráčku, obaja hrali Call of Duty Mobile, ale nebolo to pre samotnú hru.

Z recenzií sme sa pozreli na očakávaný Bravely Default 2, menší titul Positronx a skúsili sme aj early access Rustlera, čo je prakticky stredoveké GTA s pohľadom zhora. Pridali sme aj recenziu na Rogue Heroes: Ruins of Tasos. Z hardvéru sme skúsili nové štuple od Samsung - Galaxy Buds Pro. Nechýbala špičková Persona 5 Srikers.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19785)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk