Týždenník - indiánsky týždeň

Okrem toho, že sa nám tento týždeň zašprajcoval Suez, sme tu mali hneď niekoľko indie eventov

pridal saver 28.3.2021 o 22:00 pod hry
Týždenník - indiánsky týždeň

HRY > NOVINKY >

Okrem toho, že sa nám tento týždeň zašprajcoval Suez a dodávky hardvéru ostali niekde v červenom mori, sme tu mali hneď niekoľko indie eventov. Bol tu ako Future Games, tak id@xbox event. Najvýraznejším titulom z predstavených bol určite Stalker 2, ktorý neukázal veľa, ale ponúkol aspoň pohľady na zbrane alebo zuby postáv. Plnú prezentáciu si nechávajú zrejme na E3.

Spolu Microsoft na svojej prezentácii ukázal cez 60 indie titulov, pričom cez 20 z nich príde rovno do Game Passu. Pritom Stalker tam nebol jediným väčším titulom, ale ukázal sa aj The Ascent, Dark Alliance, Chivalry 2 alebo aj 12 minutes.

K tomu Microsoft začal testovať free 2 play hry bez Gold predplatného na Xbox konzolách, popritom skúša vybaviť do Game Passu aj Ubisoft plus predplatné a zdá sa, že jedná o odkúpení Discordu, ktorý je vraj na predaj za 10 miliárd dolárov. Uvidíme však, kto ho nakoniec dostane.

Na id@Xbox prezentácii sa ukázal aj slovenský titul Loot River, ktorý je spojením Dark Souls štýlu s Tetrisom a sekačkovou akciou. Celé vo veľmi pôsobivom pixelart štýle.

Future Games nezaostával a ukázal rovnako silnú ponuku indie záležitostí a pridal aj pár väčších titulov. Odhalená bola samostatná expanzia Shadow Tactics: Blades of the Shogun – Aiko’s Choice, ukázal sa Back 4 Blood alebo Oddworld: Soulstorm. Ale z veľkých titulov ukázal kúsok hrateľnosti The Lord of the Rings: Gollum alebo Humankind.

 

Ukázala sa tam aj slovenská adventúra Life of Delta, ktorá nás vtiahne do púštneho sci-fi sveta a do postavy robota s obrazovkou namiesto hlavy.

K tomu, keďže sú indie hry v kurze, Sony zverejnilo návod pre indie vývojárov, ako sa dostať na Playstation platformu a prípadne ako získať aj ich podporu. Rozbehla sa aj akcia Play at Home, kde ponúka 9 indie titulov zadarmo. Popritom firma spravila zmeny vo vedení hernej divízie.

Z indie hier sa pekne ukázal aj Atomic Heart, ktorý vyzerá pôsobivo, aj keď stále nevieme, kedy vyjde.

Z iných noviniek Metacritic vyhodnotil najlepšieho vydavateľa roka, kde priemer hodnotení mala najvyšší Sega, nasledovali ju Annapurna a Capcom. K tomu boli naznačené názvy free DLC položiek pre Cyberpunk 2077 a aj názov a umiestnenie nového Call of Duty. To má minimálne teraz podtitul COD WWII: Vanguard a má byť v 50-tych rokoch, zrejme počas druhej svetovej vojny, ktorá neskončila.

 

Zo seriálov sme tu mali ukážku hercov druhej série Zaklínača a aj niekoľko informácii o The Last of Us seriáli, ktorý bude podľa prvej hry, aj keď v niektorých oblastiach sa od nej odchýli. Doplnili to informácie o Hitman seriáli, kde zatiaľ vieme, že sa bude odohrávať pred hrami a Agent 47 bude mať ešte vlasy.

Mobily tento týždeň rozbalilo Xiaomi, ktoré predstavilo hneď tri mobily a to Black Shark 4, Poxo X3 a Poco F3.  OnePlus pre zmenu ukázalo svoj OnePlus 9 a Pro a Motorola novú sériu G100 a G50. V hardvérovej oblasti sa pridal aj Intel, ktorý predstavil svoje plány do budúcnosti, kde bude expandovať s výrobou na západe a robiť tak konkurenciu TSMC.

 

Tento týždeň sme sa pozreli na nextgen verziu Avengerov a ich vylepšenia, na walking adventúru s veľmi zaujímavým príbehom, ale už menej zaujímavým spracovaním Paradise Lost. Zrecenzovali sme aj indie hit Loop Hero, Postal Redux a pozreli sme sa aj na novú Monser Hunterovku na Switch s podtitulom Rise. Nakoniec aj na menší žánrový hybrid FPS a RTS Eximius: Seize the Frontline. V oblasti interview sme sa pozreli bližšie na World of Tanks Blitz a spýtali sme sa aj na to, koľko má titul hráčov na Slovensku. Nakoniec sme otestovali novú Nokiu 5.4.

S interview budeme pokračovať aj budúci víkend, pričom sa pozrieme aj na ďalšie kvalitné indie tituly.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19941)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk