Total Overdose look a demo

pridal saver 21.9.2005 o 10:01 pod hry
HRY > NOVINKY >

Deadline Games sa s ich práve vyjdeným titulom Total Overdose rozhodla vyskúšať spojiť štýly Max Payne a GTA, a musím povedať, že s prižmúrením oboch očí to je celkom zaujímavá, ale slabo prepracovaná záležitosť. Viac menej ako spojenie oboch spomínaných hier je to skôr Mexická verzia True Crime, teda jazdíte na aute po meste alebo iných rozsiahlych územiach, získavate misie, bojujete s rozsiahlou paletou zbraní, bijete sa a používate množstvo špeciálnych komb. 

Prvý pohľad na hru je celkom pozitívny, veľké mesto, vozidlá, množstvo strieľania, ale na druhý zistíte veľa chýb a nedokončených vecí v hre. Totiž od mesta nečakajte žiadne GTA, je síce dostatočne veľké, a aj interiéry rôznych budov sú prepracované, ale mesto prakticky nežije a nedá sa tu prakticky nič robiť. AI chodcov a šoférov je minimálna a ak napríklad zablokujete dopravu, autá ani nenapadne obísť vás. Rovnako nemajú najmenší záujem brzdiť, ak na ceste uvidia človeka. Nakoniec, ak niekomu chcete zobrať auto, nevyhodíte ho von, pekne si poslušne sadne na miesto spolujazdca. Fyzika vozidiel je tiež veľmi slabá a aj keď sa autá rozbíjajú, otvárajú sa im dvere, lieta kapota atď, niekedy sú tie uhly nárazov a odrazov pri zrážkach veľmi podivné. Z toho dôvodu človek nemá ani chuť skúšať rôzne skoky, ktoré vám autori v meste pripravili.

Samotná akcia je krajšia a lepšie prepracovaná, ako voľný štýl v meste, ale napriek špeciálnym pohybom (odrážanie od stien, rôzne premety spolu so streľbou...), rozmanitým kombám a špeciálnym pohybom prebraných z rôznych filmov (el mariachi - s dvomi guľometovými gitarami) a spomaleným scénam, sa časom zunuje. V každej misii ide prakticky o vystrieľanie nepriateľov, zničenie niečoho - naozaj pôsobivými výbuchmi, ale nič viac od toho nečakajte.  Arkáda presne ako má byť. Možno, keby do hry nepriplietli zbytočný a nedopracovaný GTA štýl a nechali len tieto akčné časti, bolo by to celé zaujímavejšie.

Grafika je ďalšie mínus celej hry, je totiž na úrovni GTA (možno aj trochu pod ňou), čo znamená low-res textúry, low polygónové postavy a objekty a rovnako absencia všetkých možných DX9 efektov. Trochu škoda, vidieť, že je to primárne konzolová hra, kde takáto grafika postačuje. Na druhú stranu, hra tým pádom pôjde aj na pomalších počítačoch. Plus ďalšie pozitívnum pre PCečkárov je aj ovládanie dobre prepracované (ala GTA).

Celkovo sa hra nedá porovnávať s GTA ani Maxom Paynom a dokonca ani s True Crime. Je to priemerná arkádovka s peknými akčnými scénami, množstvom chýb a chýbajúcim aspoň ďalším pol rokom dopracovania. To však neznamená, že sa pri hre nebudete baviť, strieľania je tu viac ako dosť a Mexiko je zaujímavá krajina na spoznávanie. Tiscali tomu v recenzii dali 84%, čo je podľa mojich dojmov až príliš, zatiaľ to je u mňa tak 70%. Ak ste si chceli spraviť vlastný názor, vyskúšajte si práve vydané demo, ale ak chcete pravú arkádovku, na dnes je ohlásené aj demo na Serious Sam 2.





Total Overdose look a demo Total Overdose look a demo Total Overdose look a demo Total Overdose look a demo Total Overdose look a demo Total Overdose look a demo Total Overdose look a demo Total Overdose look a demo Total Overdose look a demo
Páči sa mi!

Zaradené pod: gta, ati






PC
PS2
Xbox

Vývoj: SCi Games / Deadline Games
Štýl: Akcia / Arkáda
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  september 2005
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19517)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk