Slovenský survival AreaZ prináša morské živočíchy a plazy

Najnovší update survival hry AreaZ priniesol do hry pestrý obsah v podobe rôznych rýb, korytnačiek a hadov.

pridal matus_ace 27.6.2021 o 15:03 pod hry
Slovenský survival AreaZ prináša morské živočíchy a plazy

HRY > NOVINKY >

Najnovší update slovenskej survival hry AreaZ priniesol do hry pestrý obsah v podobe rôznych rýb, korytnačiek a hadov. Pri pobreží hráč môže uloviť makrely, sépie a raje. V koralových útesoch sa ukrýva muréna. V hlbšej vode sú to lososy a chobotnice. A koho zláka až otvorené more, môže uloviť veľkú rybu goliath alebo manty. Tu už ale majú svoj rajón aj stredne veľké žraloky. Zadnú hranicu mapy potom stráži veľký biely žralok. Menšie ulovené ryby sa dajú zobrať a odniesť, väčšie je potrebné na mieste rozrezať.

Ďalej boli do hry pridané korytnačky – morské karety, suchozemské korytnačky, ako aj korytnačka obrovská. Nakoľko sa dajú pomerne ľahko uloviť a zabiť aj kameňom alebo palicou, ide o vítaný zdroj potravy každého stroskotanca. Medzi plazmi pribudla aj kobra. Rovnako boli pridané ryby žijúce v sladkej vode ako plotice, karasy a šťuky. Posledné dve však budú k dispozícii až na ďalšej vnútrozemskej mape.

Pôvodne boli mechaniky rýb úplne oddelené od bežných zvierat. Unreal Engine totiž neumožňuje plnú trojrozmernú navigáciu. Aj pre suchozemské zvieratá autori museli vymyslieť spôsob, ako im umožniť plávať. Išlo najmä o krokodíly, ktoré sa v močiari pred útokom vynárajú z vody, aby hráč mal šancu na nich zareagovať. Vývojár Juraj Bachár to priblížil:

"Nakoľko sa nám táto mechanika osvedčila, rozhodol som sa ju použiť nakoniec aj u rýb. Aj keď tu navyše situáciu komplikuje neustály príliv a odliv, ktorý je hlavným a jedinečným znakom tejto survival hry.

To mi umožnilo aj pekne spracovať morské korytnačky, ktoré plne kombinujú pohyb po pláži a aj plávanie v mori. Nevyhlo sa to ale problémom. V prípade žralokov som musel riešiť ich cielenie počas útoku na hráča. Nakoniec som to vyriešil tak, že žralok je doslova navádzané torpédo.

Zmien sa ešte dočká aj vzhľad efektu pod vodou, najmä dohľadnosti a farby. Nakoľko však najnovšia verzia UE4 zmení niektoré nastavenia, nemá zmysel robiť úpravu teraz."

Hra sa v blízkej dobe dočká ďalšieho updatu zameraného na vtáky. Pôjde najmä o čajky, kačice, vrany, orly, vrabce, holuby. Rozšírením novej mechaniky zvierat budú vedieť nielen kráčať, lietať resp. plávať na hladine, ale aj klásť vajíčka do hniezd. Podobne pribudne neskôr kladenie vajíčok na pláži do piesku morskými korytnačkami.

Hra je na Steame v 30% zľave do 8. júla.





Slovenský survival AreaZ prináša morské živočíchy a plazy  Slovenský survival AreaZ prináša morské živočíchy a plazy  Slovenský survival AreaZ prináša morské živočíchy a plazy
Slovenský survival AreaZ prináša morské živočíchy a plazy  Slovenský survival AreaZ prináša morské živočíchy a plazy  Slovenský survival AreaZ prináša morské živočíchy a plazy
Páči sa mi! (+2)






Slovenský survival AreaZ prináša morské živočíchy a plazy
PC
Slovenské hry

Vývoj: Project Solutions
Štýl: Akcia / Survival
Early Access od: 24. októbra 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19892)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk