Shadow of Colossus plní očakávania

pridal spacejunker 16.10.2005 o 17:29 pod hry
HRY > NOVINKY >

Na okamih, keď sa dostane do predaja Shadow of Colossus, čaká nespočet hráčov. Spirituálny pokračovateľ, podľa mnohých najlepšej PS2 hry ICO, sa začína predávať v Amerike 18.októbra. Hra plní do bodky všetky vysoké očakávania a oslavné ódy. V prvej recenzii na serveri 1UP získal Shadow of Colossus brilantnú známku 9,5/10. Recenzia sa nesie v superlatívoch, autor rozoberá silný emotívny dopad na hráča, používané techniky a minimalistický prístup autora Fumita Ueda. Samotnej recenzii predchádzala séria článkov o grafike a zvukoch použitých v Shadow of Colossus, podrobný rozbor predchodcu ICO, ktoré dopĺňa bohatý obrazový materiál, tipy a triky a exkluzívny trailer a video rozhovor s tvorcami (9/128MB). Posledné menované odporúčame pozrieť, video obsahuje množstvo záberov z hry. Ak nechcete dopredu vedieť s akými nepriateľmi sa v Shadow of Colossus stretnete, tak ho pozerajte iba na vlastné riziko!

Kto je s hrou aspoň letmo oboznámený, vie, že to upozornenie nie sú iba prázdne slová. V Shadow of Colossus je dohromady 16 nepriateľov! Čo do počtu málo, ale po kvalitatívnej a stránke dizajnu schovávajú do vrecka všetko, čo ste doposiaľ videli v hrách. Majestátnosť každého kolosa, ako sú v hre nepriatelia familiárne nazývaní, dosahuje nebies. Budia rešpekt, spôsonujú závraty a vyvolávajú strach o život mladého muža, ktorý sa snaží zachrániť krahkú dievčinu. Jej duša je stratená a ako mu nebeský hlas prezradí, iba vyhľadaním a zabitím 16 obrovských kolosov jej môže prinavrátiť život.

Shadow of Colossus nie je v žiadnom prípade priamym pokračovaním ICO i keď majú mnoho spoločného. Samotným svetom a umeleckým poňatím počnúc a končiac putom medzi dvoma postavami a silnou emotívnou atmosférou. Dokonca herné mechanizmy predtým použité v adventúre (ICO), výborne fungujú aj počas akcie (Shadow). Hon na kolosov začína vždy z chrámu. Na chrbte koňa Agra brázdite nekonečné pláne a hľadáte nepriateľov. Herný svet je tak obrovský, že môžete niekoľko hodín behať hore dole a na žiadneho kolosa nenarazíte. Na presné určenie polohy slúži meč. Pri vytasení jeho žiariaca čepeľ udáva polohu kolosa.

Ak svojho vytúženého kolosa nájdete, musíte nájsť spôsob ako ho zabiť. A to nie je vôbec jednoduché. Každý kolos vyžaduje iný prístup. Raz sa osvedčí strieľanie z luku, inokedy jazda na koni a následné preskočenie na gigantické telo. Naskočiť si budete musieť tak či tak, aby ste sa dostali k najslabšiemu miestu. A bude to jazda vášho života. Kolos sa neustále hýbe, snaží sa vás striasť a stamina, ktorá určuje, ako dlho sa ešte udržíte na jeho tele, sa míňa. Hľadanie achilovej päty je adrenalín a víťazstvo nad gigantom jedinečným zážitkom, ktorý si vychutnáte zakaždým, keď kolos dopadne s rachotom na zem.

Shadow of Colossus je herná udalosť. Herná udalosť, o ktorej sa bude ešte dlho hovoriť a ešte dlhšie diskutovať. Len nám nesmie chýbať trpezlivosť, pretože do Európy dorazia kolosi začiatkom budúceho roka!





Shadow of Colossus plní očakávania Shadow of Colossus plní očakávania Shadow of Colossus plní očakávania Shadow of Colossus plní očakávania Shadow of Colossus plní očakávania Shadow of Colossus plní očakávania Shadow of Colossus plní očakávania Shadow of Colossus plní očakávania Shadow of Colossus plní očakávania
Shadow of Colossus plní očakávania  Shadow of Colossus plní očakávania  Shadow of Colossus plní očakávania
Shadow of Colossus plní očakávania  Shadow of Colossus plní očakávania  Shadow of Colossus plní očakávania
Shadow of Colossus plní očakávania  Shadow of Colossus plní očakávania
Páči sa mi!






PS2
PS3
PS4

Vývoj: Bluepoint Games
Štýl: akčná adventúra
Dátum vydania: 7. február 2017
 7.2. 2017 (PS4)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19545)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk