Metalová FPS Perish chce priniesť poriadnu výzvu

Len trojica vývojárov už niekoľko rokov pracuje na FPS Perish a teraz nám ju detailnejšie predviedli

pridal matus_ace 26.9.2021 o 19:57 pod hry
Metalová FPS Perish chce priniesť poriadnu výzvu

HRY > NOVINKY >

FPS je žáner, ktorý sa už dnes zdanlivo nedá robiť v malom. Aj napriek tomu sa do toho stále indie tímy púšťajú a niekedy to dopadne naozaj dobre. Uvidíme, či to bude aj prípad trojice vývojárov zoskupených v štúdiu ITEM42, ktorí pracujú na hre Perish, ktorú nám teraz detailnejšie predviedli. Sami robia všetko - grafiku, hudbu a zvuk a samozrejme píšu aj kód, no vôbec to nevyzerá len na prácu troch ľudí. Inšpirácie sú jasné, je v tom trochu z klasík Quake a Hexen, kooperácia je ako vo Vermintide a variabilitu nepriateľov čerpajú z Dark Souls.

Aj napriek tomu je ale Perish dosť unikátnou hrou. Je založená na príbehu, no ponúka roguelike zážitok pre 4 hráčov, ktorí sa spoločne pokúšajú dostať z očistca. Hra sa výrazne inšpiruje gréckou mytológiou a aj filozofiou, napríklad Platónom, takže prejdete mnohými mytologickými lokalitami, budete bojovať proti mytologickým monštrám a využívať mytologické zbrane.

Hrateľnosť má byť zo začiatku zameraná skôr na melee zbrane a ako kladivá, sekery, ale nájdete tu aj Diove rukavice metajúce blesky, luky a aj netradičné strelné zbrane. Napríklad v Héfaistovej dielni nájdete antickú brokovnicu, no je tu aj puška s nábojmi, ktoré sa od všetkého odrážajú. Zbrane sú pritom viazané na lokality, takže v každej nájdete trochu iné kusy. Vlastnosti a schopnosti si budete vylepšovať kartami, je tu tiež veľa itemov a inšpirácia v Dark Messiah of Might & Magic sa v tomto aspekte nedá skryť. Počítať musíte aj s pascami, ktorých tu bude naozaj veľa a môžu vás stáť život, ale môžete ich aj využiť vo svoj prospech. Akurát ten gunplay v našej prezentácii nepôsobil práve najlepšie a autori by ho ešte mali vyladiť.

S hrou chcú ponúknuť aj poriadnu výzvu a podľa ich slov sa máme pripraviť na to, že budeme zomierať. Života tu totiž nebude nazvyš a to do hry prináša zaujímavý element. Hráte, darí sa vám a zrazu stojí pred rozhodnutím - pokračujem ďalej a posuniem sa v príbehu, pričom riskujem stratu všetkého, čo som doteraz získal, alebo sa radšej vydám do Panteónu, kde peniaze vymením za nové a lepšie vybavenie, no budem musieť začať odznova?

Ak hra už teraz niečím naozaj zaujala, tak je to veľmi slušný metalový soundtrack, o ktorý sa postaral jeden z vývojárov, ktorý aj hrá v metalovej kapele, takže mu je žáner blízky a na hre to je badať. Akcia zatiaľ kolísala, ale atmosféra a hudby na tom boli veľmi dobre. A na akých platformách sa hry dočkáme? Zatiaľ je vo vývoji primárne pre PC a možno neskôr nazrie aj na konzoly, ak to bude dávať zmysel.





Metalová FPS Perish chce priniesť poriadnu výzvu  Metalová FPS Perish chce priniesť poriadnu výzvu  Metalová FPS Perish chce priniesť poriadnu výzvu
Metalová FPS Perish chce priniesť poriadnu výzvu  Metalová FPS Perish chce priniesť poriadnu výzvu  Metalová FPS Perish chce priniesť poriadnu výzvu
Páči sa mi! (+2)






Metalová FPS Perish chce priniesť poriadnu výzvu
PC

Vývoj: HandyGames / Item 42
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 2. február 2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19566)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk