Oplatí sa zahrať DLC Life is Strange: Wavelengths?

Jar, leto, jeseň, zima... a jar

pridal matus_ace 10.10.2021 o 13:06 pod hry
Oplatí sa zahrať DLC Life is Strange: Wavelengths?

HRY > NOVINKY >

Naozaj som nečakal, že bonusový DLC epizóda Wavelengths pre adventúru Life is Strange: True Colors mi pripomenie práve jeden z najznámejších filmov kórejského režiséra Ki-duk Kima. Je rovnako rámcovaná ročnými obdobiami, ktoré tu ale majú taktiež prenesený význam životného obratu hlavnej postavy Steph Gingrich, ktorá si taktiež prechádza cestou hľadania lásky, zmierením s vlastnou minulosti a aj akýmsi znovuzrodením.

DLC už je nejakú dobu vonku a je tiež súčasťou Deluxe a Ultimate edícií hry. Je vlastne prequelom True Colors a zároveň mostom medzi novou časťou a prvou Life is Strange hrou, respektíve Before The Storm. Práve tam sme prvý raz Steph spoznali a toto DLC sa vás teda aj spýta na to, ako ste riešili niektoré udalosti prvej hry, na základe čoho vám bude formovať dej. Ten zaberie len nejaké 3 hodinky a bude sa teda odohrávať počas 5 ročných období, pričom druhá jar už nie je hrateľná, ale len cutscéna.

Všetky prežijete na tom istom mieste a vlastne aj robením tých istých vecí - Steph je moderátorkou miestneho rádia v Haven Springs a od nesmelých začiatkov ju prevediete až do bodu, kedy ju už celé mesto zbožňuje. Každá hrateľná časť hry reprezentuje jeden večer v práci pre Steph. Musíte odmoderovať vysielanie, reagovať na telefonáty poslucháčov a taktiež upratať nejaké drobnosti v predajni, kde sa štúdio nachádza. Hra to doplňuje ešte nejakými vedľajšími úlohami. No a počas toho všetkého sa Steph snaží vyrovnať so svojou minulosťou.

Herný náplň tu tak nie je veľmi bohatá - vymieňate platne, čítate reklamy, dvíhate telefóny a zbierate veci po predajni, ktorá sa postupne mení. Toto robíte stále dookola, z predajne/štúdia nevyjdete a dokonca aj interakcia s inými postavami je obmedzená len na telefonáty. Musím tak povedať, že z tohto pohľadu je Wavelengths trochu sklamaním. Navyše príbehovo to poriadne funguje len na jeseň a zimu. Prvá jar a leto sú skôr len také prológy. Ale aspoň prinášajú trochu príbehového pozadia pre True Colors - kde sa zobrala Valkyrie a podobne.

Keďže Steph pracuje v rádiu, tak si autori DLC dali záležať na hudbe a jej implementácii do samotné hrania. Z tohto pohľadu je Wavelengths najvýraznejšou časťou celej série. Vypočujete si skvelú hudbu, ktorú môžete hrať podľa seba a hudba má zmysel aj v rámci deja - koniec koncov Steph sama je hudobníčka a je len na vás, či to dá vedieť aj svetu. Rovnako aj dabing je stále výborný, Dillon Winfrey sa zase predstaví ako Mikey North, Chloe opäť prebrala herečka Rhianna DeVries a nie Ashly Burch ako v pôvodnej hre.

Wavelengths dokresľuje kontext True Colors a pre Steph je aj zaujímavým mostom v jej osobnej ceste z Arcadia Bay do Haven Springs. Len si nie som istý, či by mi to všetko chýbalo, ak by som DLC nehral. Asi skôr nie. Sú tu zaujímavé momenty, reflexia aktuálnych spoločenských problémov, ale aj vtipné chvíle a podobne. Ale je to len pre tých najväčších fanúšikov, ktorí chcú vedieť viac a neodradí ich maximálne repetitiívna herná náplň.





Oplatí sa zahrať DLC Life is Strange: Wavelengths?  Oplatí sa zahrať DLC Life is Strange: Wavelengths?  Oplatí sa zahrať DLC Life is Strange: Wavelengths?
Oplatí sa zahrať DLC Life is Strange: Wavelengths?  Oplatí sa zahrať DLC Life is Strange: Wavelengths?  Oplatí sa zahrať DLC Life is Strange: Wavelengths?
Páči sa mi! (+3)






PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: Square Enix / Deck Nine
Štýl: Adventúra
Dátum vydania: 10. september 2021
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19598)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk