Aký darček kúpiť PC hráčovi pod stromček?

Pozrime sa teraz, čo by ste mohli dať na Vianoce PC hráčovi.

pridal saver 13.12.2021 o 19:59 pod hardware
Aký darček kúpiť PC hráčovi pod stromček?

HARDWARE > NOVINKY >

Pozrime sa teraz, čo by ste mohli dať na Vianoce PC hráčovi. V tejto oblasti máte veľmi široký výber, kde môžete ísť do upgradu hardvéru, nových doplnkov, monitora, ale aj nového PC alebo notebooku. Ak však nechcete ísť až tak drahých vecí, viete kúpiť hry alebo predplatené karty, nech si daný obdarovaný kúpi, čo len chce.

Predplatené karty

Predplatené karty sú veľmi jednoduchý spôsob darčeku, len kúpite napríklad 50 eurovú kartu na Steam,  prípadne ak daný človek hráva Call of Duty, tak Blizzard kartu, alebo ak World of Tanks, ten má vlastné karty. Rovnako sú aj Paysafe karty, ktorými sa dá platiť v rôznych digitálnych obchodoch. Na kúpenie stačí ísť niekde do trafiky alebo Billy a tam majú všetko. Kód dostanete rovno na lístku z pokladne.

Aký darček kúpiť PC hráčovi pod stromček?

Ak chcete dať rovno kopu hier, tak na PC je tiež dostupný Game Pass. Kde cez Xbox aplikáciu na Windows 10 a Windows 11 sa po aktivovaní predplatného ponúkne prístup na stovky hier. Sú tam ako Microsoft hry, kde najnovšie pribudla Forza horizon 5 alebo Halo Infinite, tak hry od tretích strán a aj EA tituly ako FIFA (celý zoznam).

 

PC

Ak však chcete investovať viac, môžete kúpiť celé PC. Dnes sú mierne drahšie a teraz tesne pred Vianocami sú už dosť vypredané, ale napríklad viete kúpiť:

Aký darček kúpiť PC hráčovi pod stromček?

 

Notebook

Ale ak chcete kúpiť niečo prenosnejšie, notebooky majú lepšie ceny ako desktopy:

Aký darček kúpiť PC hráčovi pod stromček?

 

Komponenty

Ak chcete niečo upgradnúť v počítači, tak máte na výber napríklad disk, procesor alebo aj grafickú kartu, aj keď grafiky sú len predražené. Napríklad:

Aký darček kúpiť PC hráčovi pod stromček?

Ak chcete NVM.E disk, tak tie majú stále väčšie rýchlosti a stále lepšie ceny:

Procesory si svoje ceny držia a už sú dostupné aj nové veľmi rýchle Intely, aj keď zatiaľ len s drahšími doskami, lacnejšie prídu budúci rok:

Teraz sú lacné aj RAM pamäte kde 16GB DDR4

 

Hry

Čo sa týka hier, primárne sa na PC už nakupujú digitálne, len máločo dostáva fyzické vydanie. Ale občas sa niečo vyskytne a na ostatné viete kúpiť digitálne kľúče.

Aký darček kúpiť PC hráčovi pod stromček?

  • Farming Simulator 22 - balenú verziu má aktuálne vydaný farmársky simulátor, ktorý zaujme ako malých, tak veľkých.

  • Marvel's Guardians of the Galaxy - pre fanúšikov superhrdinov vyšla veľmi dobrá herná verzia strážcov galaxie

  • Battlefield 2042  - tento rok dostal novú verziu Battlefield, ktorá nevyšla práve ideálne a má veľa problémov v základe hrateľnosti, ale fanúšikov môže potešiť.
  • Snowrunner - stále sa rozširujúca offroad simulačná racingovka, v ktorej musíte prekonávať náročné terény s rôznymi vozidlami

Aký darček kúpiť PC hráčovi pod stromček?

  • Forza Horizon 5: Standard Edition – Xbox Digital  - digitálna edíciu Forzy sa dá aktivovať ako na Xboxe, tak aj na PC. Pritom ak máte obe platformy, bude naraz dostupná na oboch. Nová časť zavedie jazdcov do Mexika.

  • Age of Empires IV – Windows 10 Digital - nedávno vydané pokračovanie obľúbenej strategickej série, ktorá sa teraz vrátila. Je vhodná ako pre mladých, tak starších hráčov, ktorí si chcú zaspomínať na túto sériou

  • Halo Infinite - nové pokračovanie Halo práve vyšlo a ponúka novú generáciu Halo s otvoreným svetom. 

  • Far Cry 6 - nové pokračovanie Far Cry série tentoraz zamierilo na Kubu, ktorú je potrebné oslobodiť od diktátora

Aký darček kúpiť PC hráčovi pod stromček?

 

Doplnky

Z periférií môžete kúpiť napríklad novú klávesnicu, myš, headset, ale aj reproduktory alebo rôzne streamerské veci ako mikrofón, prípadne kameru.  Plus monitor, ak by už bolo vhodné vymeniť.

Aký darček kúpiť PC hráčovi pod stromček?

Z klávesníc sa pozrite po mechanických herných klávesniciach, aj keď vyberajte podľa toho, aký typ klávesov preferuje, či hlučnejšie alebo tiché:

Neváhajte k tomu dokúpiť aj myš a to napríklad:

V headsetoch sú veľmi obľúbené HyperX, ale kvalitné sú aj Steelseries, Corsair alebo Logitech:

Dôležité sú aj kvalitné reproduktory, ideálne rovno 2.1 zostavy:

Aký darček kúpiť PC hráčovi pod stromček?

Pre streamerov alebo aj čisto na školu alebo prácu nie je zlý ani kvalitný mikrofón:

Rovnako streameri ocenia aj dobrú kameru, ale tá sa taktiež hodí aj na home office:

Plus môžete sa pozrieť aj po volantoch, kde sú v cenovo prijateľnej kategórii obľúbené značky ako Logitech a Thurstmaster a napríklad Thrustmaster T300 RS GT Edition kúpite za 332 eur. Cenovo veľmi dostupný je Thrustmaster T80 Ferrari 488 GTB Edition za 101 eur.

Dostupný je aj kvalitný Logitech volant, kde teraz sa pozerajte po Logitech G923 verzii, ktorá je najnovšia a viete ju kúpiť ako v PS4/PC, tak Xbox One/PC verzii. Pri PC je jedno po ktorej siahnete.

Na heureke kúpite od eur

Ak by ste chceli virtuálne pretekanie posunúť na vyššiu úroveň, môžete sa popozerať po playseate alebo aspoň nejakej pretekárskej sedačke. Napríklad Playseat Challenge za 183 eur.

Aký darček kúpiť PC hráčovi pod stromček?

Gamepady sú tiež populárne na PC a niektoré hry ako FIFA alebo autá sa s ním hrajú lepšie a môžete kúpiť napríklad niektorý z Xboxových gamepadov:

Môžete zobrať aj PS5 Dualsense, ale nie je na PC plne kompatibilný, niektoré hry však podporujú jeho špecifické funkcie.

Nakoniec niečo netradičné, virtuálni farmári potrebujú tiež poriadne vybavenie a k volantu im padne vhod aj celý bočný ovládací panel, aby to oranie a ďalšie činnosti išli od ruky. Ten od Saiteku nájdete na Heureke 

Na heureke kúpite od eur

Keďže sme sa po rokoch opäť dočkali poriadneho Microsoft Flight Simulatora, tak sa aj medzi hráčmi objavilo oveľa viac virtuálnych pilotov. Nielen k tejto hre, ale aj k ostatným môže dobre padnúť poriadny knipel. Tie sú taktiež v rôznych cenách od lacných po drahé:

Aj hráči bojoviek si zaslúžia vlastné špeciálne ovládanie a našťastie aj na trhu arcade stickov je bohatá ponuka, kde ho okrem PC viete využiť aj na konzole, prípadne siahnete po bojovkovom gamepade:

Sedenie za počítačom už dnes vie byť veľmi pohodlné, ale musíte si pomôcť kvalitným kreslom. O herné kreslá dnes už nie je núdza, prichádzajú od rôznych výrobcov s rôznymi vlastnosťami a pre rôzne veľkosti.

Aký darček kúpiť PC hráčovi pod stromček?





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (10)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19933)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk