Vyskúšali sme krvavé demo Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef

Orkovia, výbuchy, zbrane a predovšetkým plno krvi! Waaagh!

pridal Taiven 21.2.2022 o 20:00 pod hry
Vyskúšali sme krvavé demo Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef

HRY > NOVINKY >

Štúdio Rogueside, ktoré môžete poznať najmä vďaka komickej 2D akcii Guns, Gore and Cannoli, sa opäť vrhá do starého známeho prostredia, avšak zahaleného v kabátiku série Warhammer 40,000. Ručne kreslená 2D run & gun platformovka  Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef sa k nám dostane niekedy počas leta tohto roka a predstaví opäť akčnú hrateľnosť plnú zbraní, krvi, vyrazených zubov a vtipných orkských replík.

Hlavnou zápletkou Shootas, Blood & Teef bude práve znovuzískanie ukradnutého squiga, ktorého vám z planéty Luteus Alpha ukradol hrozivý Warboss Ogruk Gutrekka. Avšak pre kohokoľvek, kto je podobne ako ja v rozsiahlom univerze Wrhammer 40,000 viac menej absolútne stratený, hra ponúkne aj iné silné stránky. Pätnásťminútové demo ponúklo súboje so zopár orkskými agresormi a zakončené bolo aj bossom.

Výber z údajne štyroch rôznych tried demo síce neponúklo, ale gameplay bol napriek tomu zábavný. Nami ovládaný hrdina mal k dispozícii dvanásť nábojovú pištoľ, šikovnú motorovú pílu, taktiež vrhacie zápalné fľaše, nejaký ten dvojskok, prikrčenie, či rýchle úskoky do strán. Samozrejme však netreba zabudnúť na zlovestný Waaagh pokrik, ktorý po naplnení zeleného pásika aktivoval akési štádium agresie, v ktorom sa na zopár sekúnd stanete nepremožiteľnou zelenou apokalypsou.

Farebný a ručne kreslený svet ukázal detailné prostredie, ktoré by sa dalo rozdeliť vždy na menšie arény, v ktorých je pre ďalší postup nutné vyzabíjať istý počet nepriateľov. Niektoré navyše obsahujú aj oheň uhasínajúci ventil, dvere aktivujúcu páku či ventilačnú šachtu, vďaka ktorej sa preplazíte ďalej. Kade-tade nájdete rozmiestnené už typické výbušné sudy, krabice na doplnenie vrhacích fliaš a občas aj nejaký ten checkpoint, v podobe akéhosi orkského práporu. Krv v žilách vám v prostredí tejto orkskej skládky rozpumpuje hlavne rocko-metálový hudobný sprievod od Deona van Heerdena (Broforce).

Vyskúšali sme krvavé demo Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef
Vyskúšali sme krvavé demo Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef
Vyskúšali sme krvavé demo Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef

Umelá „inteligencia“ síce nijak neohúri, ale svoju funkciu splnia aj orkovia, ktorí dobrovoľne nabiehajú priamo do ohňa z vašich netrafených fliaš. Nájdete tu v podstate iba dva typy nepriateľov a to tých na blízko útočiacich a tých na diaľku. Každý z nich má potom aj istú vizuálnu odlišnosť, či už v podobe veľkosti alebo akéhokoľvek oblečenia. Podobne je na tom aj finálny súboj s bossom, ktorý disponuje nanešťastie len dvoma typmi útokov a to rapídnou streľbou zopár nábojov a mocným úderom jeho hrozivou sekerou. Najlepšou stratégiou pre postup celou hrou je teda neustále behať po ktorejkoľvek aréne a popritom zahádzať nepriateľov ohnivými fľašami, neustále strieľať a šialene poskakovať.

Vyskúšali sme krvavé demo Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef
Vyskúšali sme krvavé demo Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef
Vyskúšali sme krvavé demo Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef

Ak však situáciu podceníte a nebudete sa strelám dostatočne vyhýbať, vaše zdravie citeľne utrpí a to najmä v arénach, kde nabiehajú nepriatelia zo všetkých strán a v požehnanom počte. Preto budú vašou záchranou práve uzdravujúce squig príšerky behajúce s lekárničkou, ktoré sa náhodne objavujú počas súbojov. Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef je teda nielen humorne-krvavá 2D akcia, v ktorej môžete mlátiť nehybné končatiny nepriateľov, ale poskytne aj detailný ručne kreslený vizuál a zábavnú hrateľnosť. Pre fanúšikov Warhammer 40K je samozrejme bonusom aj príbeh a orkská nátura, ktorá sa nezaprie. Ak vás toto dobrodružstvo zaujalo, hru si môžete samozrejme pridať do wishlistu na Steame a nezmeškať tak jej letné vydanie.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19529)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk