Forza Motorsport približuje funkcie asistencie, vrátane režimu pre slepých hráčov

Popri funkciách asistencie v Redfalle predstavil Microsoft aj asistencie pre Forzu.

pridal saver 27.4.2023 o 20:48 pod hry
Forza Motorsport približuje funkcie asistencie, vrátane režimu pre slepých hráčov

HRY > NOVINKY >

Turn 10 predstavilo znovu obšírnejšie možnosti asistencii a dostupnosti v novej Forze Motorsport. 

 

Jazdný asistent pre slepých

Bude tu hlavne  Blind Driving Assists (BDA) čo je sada funkcií, ktorá bola vytvorená pre nevidomých alebo slabozrakých hráčov. Posledné dva roky strávili budovaním funkcie s priamou spätnou väzbou od takto postihnutých hráčov. 

Asistenti slepej jazdy fungujú tak, že poskytujú sadu doplnkových zvukových signálov navrhnutých, aby pomohli hráčom so slabým/žiadnym zrakom orientovať sa na tratiach Forza Motorsport. 

Ponúkajú hráčom počuteľné informácie o ich polohe a orientácii na trati, približovaní sa a postupe v zákrutách, ako aj informácie o aute, ako je potrebné spomaliť, kedy preradiť (ak sa hrá s manuálnou prevodovkou) a ďalšie veci.

 

Jazda jedným dotykom 

Novinkou je aj možnosť ovládať hru s akoukoľvek kombináciou ovládačov.  Hráči s rôznymi typmi porúch mobility si môžu zahrať. Či už jedným rôznymi tlačidlami, páčkami, alebo aj čisto jedným tlačidlom. 

Hra má ako automatické radenie, tak vylepšené asistentcie riadenia a brzdenia, až po úplne nové asistencie pri pridávaní plynu a vjazdu do boxov. Môžete si  vytvoriť zážitok, ktorý je pre vás ten pravý a hrať po svojom.  

 

Čítanie obrazovky 

Pridáva sa aj rozšírená možnosť čítania textu na obrazovke, kde základom systému je ovládanie hlasitosti, výšky tónu a rýchlosti, ako aj možnosť vybrať si hlas rozprávača.  

Sú tu niektoré úplne nové nastavenia, ktoré poskytujú kontrolu nad rozprávaním na obrazovke a jeho podrobnosťou, ako sú pozície v zozname na čítanie, navigačné kľúčové slová, tipy na tlačidlá a ďalšie. To môže pomôcť eliminovať preťaženie informáciami.

 

Ďalšie funkcie budú:

  • Dynamický zvukový popis: Hráči budú mať v hre scény s vlastným zvukovým popisom, ktorý sa mení podľa dennej doby a poveternostných podmienok.   
  • Text-to-Speech/Speech-to-Text: Hráči môžu využiť tieto možnosti na účasť v hlasovom rozhovore pre viacerých hráčov na odosielanie syntetizovaného hlasu iným hráčom pomocou prevodu textu na reč alebo na zobrazenie prichádzajúcej komunikácie od iných hráčov v textovej forme s využitím reči do textu. 
  • Režimy farbosleposti používateľského rozhrania: Hráči s tritanopiou, deuteranopiou alebo protanopiou môžu zmeniť určité farby v téme používateľského rozhrania, aby bolo možné podľa potreby ľahko rozlíšiť informácie používateľského rozhrania a stavy zamerania. 
  • Filtre farbosleposti pre svet: Hráči s tritanopiou, deuteranopiou alebo protanopiou môžu pridať filter k vykresľovaniu 3D objektov, ako sú trate, autá, vodiči, kinematografia v hre, atď., aby boli farebné informácie podľa potreby rozlíšiteľné. 
  • Premapovanie ovládačov: Ovládacie prvky hry je možné premapovať prostredníctvom nastavení, čo ponúka dodatočnú flexibilitu k hráčom požadovanej schéme ovládania. 
  • Titulky: Hráči môžu povoliť titulky, ako aj upraviť veľkosť písma titulkov a nepriehľadnosť pozadia titulkov.  
  • Nastavenia prispôsobenia zvuku: Hráči si môžu nezávisle prispôsobiť hlasitosť rôznych skupín zvukov, aby vytvorili svoj preferovaný zvukový zážitok. 
  • Obtiažnosť súpera : Hráči si môžu prispôsobiť úroveň jazdy súpera pri pretekaní s AI.  
  • Zmena mierky textu: Hráči si môžu upraviť text ponuky podľa rôznych možností zmeny mierky. HUD v hre bude mať tiež určitú podporu pre zmenu veľkosti. 
  • Kontrast: Hráči môžu zvýšiť kontrast prvkov používateľského rozhrania a HUD z predvolených na rôzne ďalšie úrovne, pričom každá poskytuje vyššie kontrastné pomery na zlepšenie čitateľnosti. 
  • Pohyblivé pozadie: Hráči môžu zakázať pohyblivé pozadie, čo uľahčuje čítanie alebo navigáciu v ponukách.  

Hru čakáme na jeseň na PC a Xbox Series XS.


Zdroj: news.xbox.com



Páči sa mi! (+5)






PC
Xbox Series X|S
Game Pass

Vývoj: Microsoft / Turn 10 Studios
Štýl: Racing
Dátum vydania: 10. október 2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (10)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20170)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk