Microsoft v odvolaní hovorí, že CMA spravilo zásadné chyby pri výpočte ich cloud podielu

Microsoft musí znovu opravovať ich výpočty CMA, ktoré zablokovalo ich odkúpenie Activisionu v UK.

pridal saver 26.5.2023 o 21:21 pod hry
Microsoft v odvolaní hovorí, že CMA spravilo zásadné chyby pri výpočte ich cloud podielu

HRY > NOVINKY >

Microsoft musí vo svojom odvolaní sa proti rozhodnutiu CMA znovu opravovať ich výpočty. Minule to boli zle prepočítané tržby, teraz sú to podiely. Hovorí, že spravili zásadné chyby pri výpočte ich podielu v cloud trhu. To CMA nakoniec už odkázala aj EU komisia.

Odvolanie Microsoftu teraz smeruje ku CAT komisii, ktorá je nadriadená CMA a bude rozhodovať o tom, čo sa stane ďalej.

Microsoft to v odvolaní zhrnul do niekoľkých bodov:

  • CMA si z nejakého dôvodu myslí, že všetci Xbox Game Pass Ultimate používatelia automaticky hrajú v cloude. Nebrali do úvahy, že si používatelia môžu hry aj stiahnuť a hrať štandardne. Reálne používanie cloudu je iné. Ak by to tak počítali, musia aj všetkých Amazon Prime používateľov rátať ako cloudových, čo sú desiatky miliónov. Zároveň si CMA tento cloudový trh definovalo samo. EU komisia rovno povedala, že trh hier je len jeden a cloud je len iná forma distribúcie.
  • Microsoft im hovorí, že do rozhodnutia nezarátali ich zmluvy s cludovými firmami, ktoré zaisťujú, že tituly Activisionu nebudú mať exkluzívne
  • CMA predpokladá, že Activision by dal svoje hry do cloudu aj tak, ale to je neracionálne a procedurálne nekorektné
  • Zároveň predpoklad, že by po odkúpení firma zobrala svoje hry z cloudu iným firmám, je nezákonný. Hovorí, že tento predpoklad mal hneď štyri chyby, ktoré keď sa spočítajú, vytvárajú nezákonné, neracionálne a neprimerané rozhodnutie. CMA sa opieralo o zlé údaje v tom, že AAA tituly sú dôležité pre cloudy. Vedia čísla FIFA a GTA, ale automaticky usúdili, že špeciálne Activision tituly sú pre ne veľmi dôležité. Zároveň CMA nebralo do úvahy straty, ktoré by spôsobilo to, ak by hry iným firmám Microsoft nedal.
  • Hovoria, že CMA sa dopustilo nesprávneho protizákonného posúdenia, keď vychádzalo z predpokladu, že mali povinnosť uložiť komplexný opravný prostriedok (teda zamietnutie). Nezvážili celý rad opravných prostriedkov a ani neposúdili ich prínos.
  • Nezákonne nezohľadnili záujmy zdvorilosti. Zdvorilosť tu znamená to, že sa krajiny navzájom rešpektujú. CMA  chce zablokovať globálnu dohodu namiesto ukladania nápravných opatrení špecifických pre UK.
  • Spravili chybu pri odmietnutí opravných prostriedkov v cloude. To bolo za všetkých okolností neprimerané a CMA konalo v rozpore so štandardnými pravidlami férovosti a aj vlastnými smernicami. Totiž odmietli celý obchod len pre veľmi malú časť celého odkúpenia. Dôležité je totiž pri rozhodnutiach to, aby bolo rozhodnuté proporčné k danému zistenému problému. Keďže cloud je malý, mali tam nasledovať len určité požiadavky.

Podrobné vysvetlenie jednotlivých bodov od právnika nájdete tu.

Microsoft v bodoch poukazuje na zaujatosť CMA. To po včerajších správach nie je vylúčené. Totiž dostali sa von dostali informácie, že riaditeľ rozhodujúci nad týmito odkúpeniami bol v právnickej firme pracujúcej pre Sony a Google a aj to, že iný zamestnanec s firmami stále pracuje. CMA si však z toho aj tak nič nerobí. Minule rozhodovali o tom, či je riaditeľ zaujatý, keď predtým robil pre jednu z dvoch firiem, ktoré boli v procese a rozhodli, že tam nie je stret záujmov.

Microsoft v dokumentoch od CAT komisie chce:

  • Zrušiť rozhodnutie v celom rozsahu
  • CMA má uhradiť náklady súvisiace s touto žiadosťou
  • Vymenovať iné úľavy, ktoré tribunál považuje za vhodné

Prvé stretnutia v CAT začnú už budúci týždeň v utorok. Je to prekvapivo rýchly začiatok a uvidíme, či sa to do odkúpenia stihne rozhodnúť, alebo ak nie, ako sa následne zachová Microsoft. Odvolal sa aj Activision a teda niečo budeme počuť aj od neho. Eventuálne môžu teraz poslať svoje pripomienky aj Sony a Google, majú na to tri týždne.





Páči sa mi! (+7)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk