Bývalí vývojári z CD projektu založili nové štúdio

Zároveň nám ukazujú prvý obrázok zo svojho pripravovaného projektu.

pridal matus_ace 31.5.2023 o 16:43 pod hry
Bývalí vývojári z CD projektu založili nové štúdio

HRY > NOVINKY >

Skupina veteránov herného priemyslu, ktorí pracovali na sériách, ako sú The Witcher a Cyberpunk 2077, oficiálne oznámila založenie nového štúdia s názvom Blank. V ňom zužitkujú dlhoročné skúsenosti a chcú prinášať hráčom krásne vytvorené hry a jedinečné zážitky, pričom uprednostňuje skôr nové teritóriá než dobre známu pôdu (tj žiadne klony alebo predvídateľné položky). Ich prvá hra bude apokalyptická a ponúkne aj nejaký ten zvrat.

Medzi spoluzakladateľov Blank patria Mateusz Kanik (CD Projekt Red), ktorý preberá úlohu herného riaditeľa, Jędrzej Mróz (CD Projekt Red) a Marcin Jefimow (CD Projekt Red, 11 Bit Studios) ako výkonní producenti a Mikołaj Marchewka (Rookiez from Warsaw S.A) nastupujúci ako výkonný riaditeľ. Zakladatelia spojili výnimočný tím vývojárov: Michal Dobrowolski (CD Projekt Red) sa pripojil ako vedúci dizajnu, Artur Ganszyniec (CD Projekt Red, 11 Bit Studios) ako naratívny režisér a Grzegorz Przybyś (Division 48 Studio, Artificer) ako Art director.

Sme nadšení, že môžeme oznámiť Blank a začať rozširovať náš úžasný tím,“ povedal Mateusz Kanik. „Po rokoch práce v čoraz konzervatívnejšom odvetví sme pripravení robiť odvážne a pôsobivé projekty, ktoré zdieľajú našu jedinečnú kreativitu a hodnoty. Tam, kde priemysel presadzuje diktatúru kreatívneho jednotlivca, chceme dať vlastníctvo tímu. Tam, kde sa priemysel opiera o crunch kultúru , uprednostňujeme rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom. Tam, kde priemysel hovorí, že čím je väčší, tým lepší, zameriavame sa na vysoko vyladené hry so zameraním na emócie, príbeh a remeselné spracovanie,“ povedal Kanik.

Marcin Jefimow k založeniu štúdia dodal: „Naša filozofia vývoja hier vychádza z našich vlastných príbehov a skúseností. V Blank chceme vybudovať priestor, kde si môžeme uctiť našu históriu, ale zároveň byť hraví a otvorení úplne novým inšpiráciám pri tvorivej spolupráci. Už pracujeme na novom projekte, a nemôžeme sa dočkať, keď ho budeme môcť zdieľať s hráčmi."

Jędrzej Mróz sa podelil o to, ako tím plánuje pristupovať k vývoju hier a rozširovaniu štúdia: „Počas našich mnohých rokov tvorby hier sme videli, aké dôležité je spojiť inšpiratívne nápady s dobre definovaným rozsahom, čo podporuje silný tím a realistický rozpočet. Zaviazali sme sa ku kvalitnému remeslu a vedeniu štúdia trvalo udržateľným spôsobom; plánujeme rozšíriť rozsah našich projektov, keď rozšírime tím a jeho schopnosti.“





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19778)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk