OpenLab Workshop tvorby hier pre učiteľov bol úspešný

Projekt sa uskutočnil v júni s lektormi z organizácie Hemisféra a organizátori zhrnuli jeho obsah a výsledky.

pridal PR 26.8.2023 o 16:26 pod hry
OpenLab Workshop tvorby hier pre učiteľov bol úspešný

HRY > NOVINKY >

Začiatkom mesiaca júna OpenLab zorganizoval sériu workshopov, ktoré mali zabezpečiť učiteľom stredných škôl prínos zručností zameraných na využitie tvorby hier pre učiteľov.

Cieľom bolo zvýšiť počet pedagógov, ktorí by dokázali kvalitne podávať poznatky z oblasti grafiky, programovania či herného dizajnu, tvorby hier, a vytvárať tak príležitosti pre rozvoj študentov v umelecko-technickom smere.

Stretnutia boli realizované online na platforme Zoom, na základe čoho sa mohli zapojiť učitelia z celého Slovenska.

Odbornú stránku zastrešili lektori z organizácie Hemisféra. Hemisféra ľavá o.z. predstavuje komplexnú platformu s dlhoročnými skúsenosťami vo sfére vzdelávania digitálnych technológií detí a dospelých.

Veľkú pridanú hodnotu pre workshopy predstavovala téma gamifikácie. Prezentoval ju sám diplomovaný pedagóg a CEO Hemisféry Ján Kožlej, ktorý je aj tvorcom osnov pre revolučný akreditovaný stredoškolský študijný odbor a intenzívne využíva spomínané herné prvky pri rôznych študijných predmetoch.

Každý deň kurzu priniesol nové a inšpiratívne témy pre učiteľov:

  1. Programovanie a GameDesign: Téma dňa sa zameriavala na vývoj hier v jednoduchých prostrediach, a to nielen na technickú stránku, ale aj na tvorbu vzdelávacích nástrojov. Účastníci sa dozvedeli o vývoji jednoduchých hier, tvorbe vlastných levelov a premýšľaní nad herným príbehom.
  2. Grafika: Nasledovný deň sme sa sústredili na kreatívnu stránku vytvárania hier. Účastníci sa naučili o pixel artovej a vektorovej grafike a ako tieto prvky môžu motivovať deti a študentov k zväčšenej angažovanosti.
  3. Gamifikácia: Posledný workshop sa venoval téme gamifikácie a tomu, ako herné prvky môžu byť úspešne použité aj v neherných situáciách a vzdelávaní. Účastníci sa dozvedeli, ako tieto prvky môžu posilniť angažovanosť a zábavu pri výučbe.

Učitelia si so sebou odniesli množstvo informácií týkajúcich sa tvorby hier a grafiky, zvyšovania motivácie študentov, riešenia softvérových problémov, aplikácie herných prvkov či ich uplatnenie vo vyučovaní novou technologickou formou.

  • „Páčili sa mi nové myšlienky, ktoré by sa dali zapracovať do vyučovania. Pre mňa bolo okrem Scratch všetko nové, takže som rada, že som mohla spoznať ďalšie možnosti tvorby hier a grafiky. Ďakujem aj školiteľom za ich prístup. Páčili sa mi ich odpovede na naše otázky a dozvedela som sa veľa zaujímavých vecí." Vyjadrila sa spokojná účastníčka stretnutia.

Na záver sa týmto sa chceme poďakovať, že GamesLab 3.0 – vzdelávanie učiteľov, projekt verejných zdrojov, podporil Fond na podporu umenia, ktorý nám poskytol už druhý rok finančné zázemie na realizáciu inovatívneho vzdelávacieho projektu. S ich pomocou mohli znova poskytnúť ďalším pedagógom z celého Slovenska priestor a jedinečnú príležitosť zlepšiť svoje zručnosti a predstaviť im tak spôsoby, ako modernizovať ich učebné osnovy.

Veríme, že projekt otvorí nové dvere pre vzdelávanie v oblasti tvorby hier a prinesie novú energiu a kreativitu do výučby žiakov. Spolu môžeme transformovať vzdelávací proces a pripravovať mladých ľudí na nové výzvy digitálneho sveta.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stropné reproduktory pre dolby... (1)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20363)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk