Čo ponúkne Expeditions: A Mudrunner game?

Saber sa v novej Mudrunner hre snaží posunúť koncept brodenia sa blatom ďalej. Opúšťa presuny nákladov a vydáva sa na expedície.

pridal saver 14.1.2024 o 12:32 pod hry
Čo ponúkne Expeditions: A Mudrunner game?

HRY > NOVINKY >

Saber sa v novej Mudrunner hre snaží posunúť koncept brodenia sa blatom ďalej. Trochu inou cestou. Ak si pamätáte, séria začínala v úvodnej Spintires hre, ktorá stanovila základ hrateľnosti, aby sa následne rozšírila v Mudrunnerovi a ešte viac expandovala v Snowrunnerovi. Pôvodné tri hry boli primárne založené na prechádzaní ťažkým terénom s nákladom, ale teraz sa to zmení. Expeditions: A Mudrunner Game bude zameraná na vedecké výpravy.

Čo ponúkne Expeditions: A Mudrunner game?

Samotný základ celej série je postavený na plne fyzikálne postavenom prechádzaní prostredí vozidlami. Síce jednotka a dvojka boli najhlbšie prepracovaní a Snowrunner sa trochu otvoril masám, ale stále tam zostala vysoká snaha o realitu, ktorá sa presúva aj do Expeditions. Teda budete sa zabárať podľa váhy auta, prešmykovať podľa výkonu a auto bude zaberať podľa toho, či je zapnuté 4x4 aj podľa toho, či sa majú jednotlivé kolesá o čo oprieť. Zároveň sa auto bude pri väčších nárazoch alebo oškretiach podvozku ničiť. Táto oblasť nie je až tak hlboko spracovaná, ale stále bude ubúdať niekoľko percent z poškodenia určitých častí vozidla ako prevodovka, motor, os, zatáčanie. Zároveň sa míňa benzín a musíte sa ohliadať aj naň. Nakoniec v kritických situáciách máte navijak, ktorým sa môžete vyslobodiť. 

Čo ponúkne Expeditions: A Mudrunner game?

Tento základ zostáva aj v Expeditions, ale zatiaľ čo v predchádzajúcich hráte ste presúvali náklady na veľkých autách, tu to budú menšie autá a menšie náklady, ale väčšie bude zameranie na hľadanie cesty. Nemáte tu zmatované prostredia, často tieto prostredia nemajú žiadny náznak ciest a musíte sa autom poprechádzať okolím a podľa terénu odhadovať, kadiaľ vlastne ísť. Pomôže vám v tom aj nový dron, ktorý môžete vyslať a zmapovať blízke okolie. Podobne tu bude sonar, ktorý vám umožní zmapovať hĺbku vody, aby ste nezapadli.

Zároveň ak sa prevrátite alebo zapadnete, bude tu zdvihák, ktorým sa automaticky viete vrátiť späť na kolesá. K tomu aj navijak bol rozšírený a aj ak nemáte okolo strom a máte pri sebe úchyt, viete no nainštalovať do zeme a zachytiť sa naň. Niektoré zaujímavé aplikácie ukazuje aj video:

 

Zároveň, keďže ste na expedícii, samotné úlohy budú zamerané presunutie nejakých zariadení na určité miesto, hlavne doniesť niečo vedcom cez pol mapy alebo prejsť autom s určitým zariadením, aby ste lokalizovali niečo skryté v zemi. Napríklad s detektorom kovov, systémom na detekciu vody alebo seizmických záchvev. Všetkými zariadeniami sa vždy musíte dopredu vybaviť, rovnako ak k tomu potrebujete aj špecifického špecialistu, musíte ho do auta naložiť.

Čo ponúkne Expeditions: A Mudrunner game?

Všetko si to plánujete už v samotnom kempe si vyberáte autá, ktoré zoberiete na misiu a ktoré na to budú vhodné, na ne naložíte potrebné vybavenie, ktoré potrebujete na misiu. K tomu si viete zobrať aj zásoby paliva a ďalšie doplnky, ale musíte rátať s tým, že všetko niečo stojí a musíte tak vyberať opatrne. Za splnenie misie samozrejme peniaze dostanete a rátajte, že za tieto peniaze si kupujete aj ďalšie autá.

Čo sa týka samotného obsahu, preview verzia hry ponúkla tri lokality, a to Little Colorado s úvodnými siedmimi misiami, Arizonu so 41 misiami a Karpaty so 41 misiami. Uvidíme, ako to bude vo finálne a ako bude postupne pribúdať ďalší obsah. V každom prípade, lokality sa otvoria už po prvých cvičných misiách a všade začínate s jednou misiou, po ktorej prejdení sa vám otvárajú ďalšie.

Čo ponúkne Expeditions: A Mudrunner game?

Ovládanie je tu podobné ako v Snowrunnerovi, a teda štandardne ovládate auto, sledujete si prevodovku, 4x4 a podobné nastavenia auta, aby ste prechádzali prostredím čo najefektívnejšie. Jednoducho viete vystreliť hák na zachytenie sa, ale teraz aktivujete aj rôzne zariadenia v novom menu. V zásade ako klávesnicou, tak aj gamepadom to nebude zložité a rýchlo sa do toho dostanete. 

Graficky tiež zostáva v štandardoch Snowrunnera, a teda prinesie decentnú prírodu, kvalitné a možno aj detailnejšie zabáranie sa do blata a vody a relatívne pekné výhľady. Nie je to úplne top vizuál a niekedy vidieť slabšie textúry, ale ako celok pekné a príjemné. Dá sa to pekne vychutnať a zároveň s výkonom nie je problém.

Čo ponúkne Expeditions: A Mudrunner game?

Celkovo, ak máte radi Mudrunner / Snowrunner sériu, tak určite nevynechajte ani Expeditions, ponúkne podobnú hrateľnosť, ale iný typ výziev a ako aj manažment svojej výpravy. Síce väčšinou to bude len o prinesení vecí na určité miesto, práve cesta, zmapovanie terénu a nájdenie schodných miest bude hlavnou výzvou. Bude to teraz viac dobrodružné ako pracovné.

Hra vyjde 1. marca na PC, Xbox Series XS, PS5.





Čo ponúkne Expeditions: A Mudrunner game?  Čo ponúkne Expeditions: A Mudrunner game?
Páči sa mi! (+4)






PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5
Switch

Vývoj: Focus Home / Saber Interactive
Štýl: Racing
Dátum vydania: 5. marec 2024
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20041)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk