Rocková kapela pod drobnohľadom

pridal spacejunker 12.6.2007 o 10:52 pod hry
HRY > NOVINKY >

Akútny nedostatok rockových informácií okolo (pravdepodobne) najväčšej hudobnej senzácie na poli hernej zábavy tohto roka - Rock Band - je tak trochu znepokojujúci. Koncom roka sa budú zaručene po celom svete zakladať kapely a každej vážnejšej párty bude dominovať séria hudobných nástrojov a jamovanie do neskorých ranných hodín, nevie sa však nič o tom, ako bude obrazovka rozdelená, aké skladby budú na soundtracku, ani to, aká bude finálna cena. Server IGN sa pokúsil vypáčiť všetko potrebné od šéfa Harmonixu Alexa Rigopulosa.

Harmonix má v rukáve mocné eso, ktorým môže zmiesť zo stola (a bojíme sa, že sa tak aj stane) všetko, čo len trochu pričuchne k hudobnému žánru. Rigopulos síce tvrdí, že Rock Band a Guitar Hero môže koexistovať na trhu, ale každý, kto si vie spočítať dva a dva, vie, že je lepšie mať doma celú kapelu, ako len jednu gitaru. Najväčším problémom sa javí cena, ktorá by nemala byť až tak vysoká, ako indikovali mnohé špekulácie (viac ako 300 dolárov).

Ťahákom Rock Band je kooperácia štyroch muzikantov; gitaristu, basáka, bicmana a speváka. Každého z nich by mala hra zamestnávať rovnakým dielom, čo vytvorí neopakovateľnú atmosféru. Rigopulos je presvedčený, že ich nový herný systém (pre gitaru), vrátane herných módov a nevyhnuteľného online multiplayeru schová do vrecka Guitar Hero. Samotné nástroje majú mať realistický look (gitara vychádza z modelu Stratocaster), nemajú pôsobiť lacným, hračkárskym dojmom. Napríklad bubnom sa venuje špeciálna pozornosť (sám Rigupulos je bubeník) a neinak to nie je ani v prípade gitary, ktorá má mať niekoľko hardvérových vychytávok navyše oproti modelu z Guitar Hero. Dočkáme sa konečne pedála?

Soundtrack Rock Band má tvoriť zmes toho najlepšieho, čo si kapela môže dovoliť zahrať. Pre potreby hry sa podarilo zohnať originálne master tracky, čiže žiadne cover verzie. Pripravuje sa aj bohatý sťahovateľný obsah, cena však nebola ešte stanovená. Rovnako nie je rozhodnuté, či komunite umožnia pomocou softvérových nástrojov vytvárať vlastné tracky, ani to, či bude možné k hre cez MIDI adaptér pripojiť skutočnú sadu bicích. Veľa otázok je stále otvorených, snáď sa Harmonixu podarí predviesť Rock Band na júlovej E3 a my budeme zase o kúsok múdrejší.





Rocková kapela pod drobnohľadom Rocková kapela pod drobnohľadom Rocková kapela pod drobnohľadom Rocková kapela pod drobnohľadom Rocková kapela pod drobnohľadom
Páči sa mi!

Zaradené pod: xbox






PS3
PS2
Xbox 360

Vývoj: EA / Harmonix
Štýl: Párty hra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 23. máj 2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20042)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk