Zakážte hry od Rockstaru!

pridal spacejunker 21.1.2008 o 13:59 pod hry
HRY > NOVINKY >

Je nepísaným pravidlom, že vždy keď sa schyľuje k premiére nového titulu od Rockstar, vystúpia proti nej všetci moralisti, hrozia súdmi, žiadajú o prehodnotenie udelenej klasifikácie (ratingu), zákaz predaja, vyzývajú k bojkotom. Stalo sa to tak aj pri PS2 hre Bully, ktorá musela byť v Európe premenovaná na Canis Canem Edit a deje sa to znova pri mierne vylepšenej verzii nezávideniahodného života študenta strednej školy. Ešte realistickejšia podoba povzbudí študentov k útokom na učiteľov a žiakov. píše sa v novinách Daily Telegraph na adresu Scholarship Edition pre Xbox360 a Wii.

Predajné siete PC World a Currys odmietli naskladniť obe verzie, tak ako to spravili koncom roka 2006 pri PS2 verzii. Združenie The National Union of Teachers zase vyzýva k hromadnejšiemu zákazu a predstaviteľ organizácie proti šikanovaniu BeatBullying Niall Cowley je sklamaný už len preto, že táto hra vôbec vznikla a hovorí, že Rockstar mu v čase, keď hra musela zmeniť meno, chcel dotáciou zalepiť ústa.

Tentoraz k zmene názvu pravdepodobne nedôjde. Hovorca Rockstaru hovorí o komédii, pôvodný originál sa predával viac ako dobre na území Anglicka a bol aj kritikou vrelo prijatý. Rockstar sa márne snaží vysvetliť, že v hre nejde o šikanovanie, ale o ochranu spolužiakov pred skupinami iných sadistických študentov, i keď nerdov môžete strkať do smetiakov alebo ich zamykať v skrinkách. Ale o tom ani slovo, psst!

V Anglicku proti hrám vystúpil aj premiér Gordon Brown. Vyzýva herné spoločnosti, aby hlavným hrdinom nedávali do rúk nože. Brown nemá rád nože vo všeobecnosti, dokonca v krajine chce presadiť zákon zakazujúci predaj loveckých nožov kvôli vysokému počtu kriminálnych činov, kde bola použitá táto zbraň. "Nikto nechce štátom kontrolovanú cenzúru, ale (herný) priemysel musí niesť nejakú zodpovednosť voči spoločnosti a začať ju uplatňovať."

No a keď sme pri zakazovaní a cenzúre, v Brazílii bol zakázaný predaj hier EverQuest a Counter Strike. Hádajte prečo? Vraj navádzajú k násilnostiam a škodia zdraviu zákazníkov. Zákaz bol odsúhlasený minulý október, ale až teraz vstúpil do platnosti.





Zakážte hry od Rockstaru!
Páči sa mi!

Zaradené pod: xbox, ati






Xbox 360
Wii

Vývoj: Take 2 / Rockstar
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 7. marec 2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20247)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk