Gran Turismo pre PC?

pridal spacejunker 14.4.2008 o 14:50 pod hry
HRY > NOVINKY >

Pre konzervatívných fanúšikov je to nočnou morou, no Kazunori Yamauchi uvažuje vo veľkom. Na otázku existencie série mimo platforiem PlayStation odpovedal, že je vysoko nepravdepodobné, aby sa objavila na iných konzolách, no PC platformu nevylučuje. Rapídne rozvíjajúci sa trh v Číne by mal na rozšírení mena Gran Turismo leví podiel, hovorí Yamauchi v rozhovore pre Der Standard. Na hlasitý posmievačný jasot a strieľanie korku zo zelených fliaš je ešte priskoro. Gran Turismo zostáva naďalej doménou konzol PlayStation a Polyphony Digital sa sústredí na ladenie nedávno vydanej ochutnávky Gran Turismo 5 Prologue a prípravu hlavného chodu Gran Turismo 5.

U nás si GT5P odniesla v recenzii vysoké hodnotenie 8/10 a jednou z výčitiek bola slabá podpora online multiplayeru. Podľa Yamauchi-sana má v priebehu jesene vyjsť nový update, ktorý bude okrem iných technických úprav obsahovať aj online lobby, čo znamená, že si budete môcť vytvoriť vlastnú hru a pozvať na ovál Daytona svojich kamarátov. Takisto pribudne do hry možnosť zakladať automoto kluby a podpora hlasovej komunikácie.

Čo sa týka samotného deštrukčného modelu, predbežne sa hovorí o jeseni, čiže je možné, že bude súčasťou spomínaného updatu. Autori nenechávajú nič na náhodu a venujú sa (možno až príliš) každučkému detailu. Pre štúdio, kde vytvorenie jedného modelu auta zaberie 180 dní (pre porovnanie, model auta pre GT2 trvalo vytvoriť iba jeden deň!), to nie je nič neobvyklé. Ako hovorí producent série, deštrukčný model musí dosiahnuť kvality Gran Turisma. Dáta potrebné na vizuálne a fyzikálne poškodzovanie zbierali aj z crash testov, čo naznačuje, že to nebude len náhodné zlyhávanie súčastí auta alebo len výmena farby s mantinelom.

Yamauchi nevylúčil, že po deštrukcii sa vrhnú na spracovanie vrtochov počasia. Nurburgring v daždi? Všetkými desiatimi! Otáznik visí aj nad zaradením motoriek, potrebné know how a skúsenosti získali s titulom Tourist Trophy, či sa objavia jednostopé vozidlá v hre formou updatu, nie je isté.

Doposiaľ bolo do vývoja Gran Turismo 5 Prologue naliatych 50x viac financií ako stál vývoj GT1, na hre pracuje po štvrtý rok 120 ľudí. A čo Gran Turismo 5? Nie skôr ako koncom budúceho roka.





Gran Turismo pre PC?
Páči sa mi!

Zaradené pod: playstation, ati






PS3

Vývoj: SCEE / Polyphony Digital
Štýl: Racing
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 28. marec 2007
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19572)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk