Herne v Tokiu alebo ako sa bavia Japonci

pridal spacejunker 27.10.2008 o 15:42 pod informácia
INFORMÁCIA > NOVINKY >

Áno, áno, Japonci varia na DS-kách ako šialení, na mobiloch lúštia krížovky a obliekajú svoje bábiky-avatarov, tlieskajú nezmyselným nápadom a stoja v nekonečných radoch na Monster Hunter. Ale ako vyzerá taká pravá nefalšovaná herňa v Tokiu? Znepokojivé správy o zatváraní vychýrených herní alebo redukovaní ich plochy má na svedomí Wii, domáca zábava vytlačila sociálnu interakciu v útulných zafajčených herniach, kde sa však aj naďalej stretajú mladí ľudia, ktorí nad Wii vôbec nerozmýšľajú.

Našou misiou bolo preskúmať aj tento druh zábavy a lepšiu herňu ako SEGA Club sme si vybrať nemohli. 6-poschodová budova naplnená odspodu až po vrchol automatmi bol rajom, ale až do tej chvíle, keď sme zistili, že Japonci sú skutočne hard core a že hry na automatoch si vychutnáte nanajvýš minútu. Ten pocit trval presne tak dlho. Automaty všeobecne žerú 100 - 200 JPY (20 - 40 SK) na hlavu, 200 - 400 JPY (40 - 80 SK), ak si to chcete rozdať vo dvojici.

Prakticky v každej herni, ktorú sme navštívili, sa stáli rady na Tekken VI a Street Fighter IV. Každý z hráčov má svoje výsledky uložené na ID karte a po vsunutí karty do automatu, vie identifikovať jeho vek a načíta rekordy. Po identifikácii sa začína match s oproti sediacim hráčom. Taktika, akú používajú, je neuveriteľná. Jedno kolo výprask, druhé tiež a tretie a štvrté s prehľadom vyhráva porazený bez toho, aby sa ho súper dotkol. Čítajú vaše pohyby a keď vás majú naštudovaných, rázne zakročia.

Od bojoviek sme radšej dali ruky preč, ako aj od rôznych simulátorov dostihov a kŕmili automaty s light gun akciami. V Silent Hill Arcade sme dokonca vydržali 5 minút a na konci úrovni sme s hrôzou zistili, že prichádza Pyramid Head. Naša hrdosť sa nedala a plechová hlava to mala spočítané. Time Crysis 4 a potom rýchla zastávka pri automate v tvare džípu, meno mi bohužiaľ uniklo. S kolegom Ondrom z BW sme sedeli na palube vozidla ako v jednej misii z Uncharted, ale ani double kanón nestačil, a pavúkoidné príšery nás zožrali. A prachy tiež.

Hudobné hry v Japonsku fičia vo veľkom. Drum Mania, Guitar Freaks, DDR. Páni, vidieť týchto borcov ako mastia na plastových nástrojoch, tak vám rýchlo dôjde, že expert v GH je obyčajný tréning oproti tomu, aké noty tam s prehľadom a cigaretou v ústach stíhali uhrať. O rýchlonohých na DDR radšej ani nehovoriac. Chlapík pred nami brejkoval na dvoch stojanoch naraz a na obrazovke mal iba perfect. Respect!

To najlepšie sme si nechali na záver - Pachinko slot. Hazardná hra, ktorej zmysel nepochopíte, ani keď prehráte svojich 1000 JPY do 30 sekúnd. Základom je platidlo v tvare oceľových guličiek, ktoré sa na čiernom trhu dajú vymeniť za peniaze. Guličky sa tankujú do automatu, a vy ich ako v pinballe vystreľujete vzduchom do hracej plochy. Cieľom je ich dostať do stredu. Na pozadí vám beží romantický príbeh, boje v RPG alebo iné spestrenie. Pachinko herňa bola hlučnejšia ako diskotéka, tie stroje robili taký rachot, že si nebolo rozumieť slovo ani s prísediacim. Aj také je Japonsko.





Herne v Tokiu alebo ako sa bavia Japonci Herne v Tokiu alebo ako sa bavia Japonci Herne v Tokiu alebo ako sa bavia Japonci Herne v Tokiu alebo ako sa bavia Japonci Herne v Tokiu alebo ako sa bavia Japonci Herne v Tokiu alebo ako sa bavia Japonci Herne v Tokiu alebo ako sa bavia Japonci Herne v Tokiu alebo ako sa bavia Japonci Herne v Tokiu alebo ako sa bavia Japonci
Herne v Tokiu alebo ako sa bavia Japonci  Herne v Tokiu alebo ako sa bavia Japonci  Herne v Tokiu alebo ako sa bavia Japonci
Herne v Tokiu alebo ako sa bavia Japonci
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati, crysis






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20454)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk