Ako sa hrá Mortal Kombat na PS Vita?

Minuloročný bojovkový hit Mortal Kombat sa konečne prebojoval aj na handheld PS Vita, aby si svojim nekompromisným spracovaním podmanil hráčov

pridal matus_ace 24.5.2012 o 17:18 pod hry
Ako sa hrá Mortal Kombat na PS Vita?

HRY > NOVINKY >

Minuloročný hit Mortal Kombat sa konečne prebojoval aj na handheld PS Vita, aby svojim nekompromisným spracovaním podmanil tamojších hráčov. A nemusíte mať mimoriadne veštecké nadanie na to, aby ste si nedomysleli, že sa mu to jednoznačne podarilo a ak o hre uvažujete, tak v prípade tejto "malej" verzie nebudete takmer o nič ukrátení. Dokonca by sa aj dalo tvrdiť, že Mortal Kombat na Vite ponúka o niečo viac.

Nie je to tak dávno, čo sa na trhu objavila Komplete edícia Mortal Kombat, ktorá ešte doplnila už tak takmer dokonalý zážitok z bojoviek, na aký fanúšikovia čakali dlhé roky. Verzia pre PS Vita v základe vychádza z kompletnej edície, teda tu nájdete všetky pôvodne DLC postavy, ako Rain, Skarlet a Kenshi. Od úvodu je prístupný Cyber Sub-zero, rovnako ako aj ďalšie postavy, a nechýbajú ani hosťujúce postavy: o vaše sladké sny sa postará Freddy Krueger a od vyhladzovania Olympu si odskočil Kratos. Do systému hry pomerne dobre zapadá, avšak autori si nedali veľa práce s jeho vyvážením a je až príliš OP.

Oproti pôvodným konzolovým verziám hra obsahuje navyše aj nové kostýmy pre postavy. Mimo rámec kozmetických zmien stojí úplne nová bonusová Challenge tower, ktorá sa vám výrazným podielom postará o predĺžený zážitok z hry, aj keď niektoré výzvy sa už začínajú opakovať. V tejto veži však pôsobia istým voľnejším dojmom, necítite sa až tak obmedzení zadanou úlohou. Samozrejmosťou sú výzvy využívajúce gyroskopy a dotykovú obrazovku. Nedá sa však zbaviť pocitu, že sú tu len nasilu zakomponované.



Hra graficky vôbec nie je najhoršia, no nezaobišli sa bez kompromisov. Veľkú verziu poháňa posledná inkarnácia Unreal Enginu a inak tomu nie je ani teraz. Môže sa však zdať, že ústupky boli (hlavne v modeloch postáv) trošku väčšie, pričom by handheld zvládol aj viac. No to nič neuberá na kráse krvavo štýlového kabátu hry. Zvuková stránka je zachovaná, loadingy porovnateľné. Zamrzieť môže fakt, že pri tomto štýle a väčších prstoch pôsobí smerový D-pad mierne neohrabane. Nepohodlné je aj tagovanie postáv pomocou pravého analogu. Občas sa stane, že postavu do boja tagnete nechtiac.

Už pôvodná hra mala kvalít na rozdávanie. Teraz to inak nie je a tak ani nemáte o čom uvažovať. Mortal Kombat sa na PS Vita radí k tomu najlepšiemu, čo ponúka. Disponuje nielen obsahom, ktorý na konzoly prišiel až v kompletnej edícii, ale aj orignálnymi prvkami. Chybičky síce zamrzia, no ak sa cez ne prenesiete, tak do rúk dostanete titul, ktorý z nich už len tak nepustíte.





Ako sa hrá Mortal Kombat na PS Vita?  Ako sa hrá Mortal Kombat na PS Vita?
Páči sa mi!






Xbox 360
PS3

Vývoj: Warner Bros. / NetherRealm Studios
Štýl: Bojovka
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 21. apríl 2011
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19666)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk