Čo všetko nedokáže PS4?

Plánujete vymeniť PS3 a nahradiť ju novým multimediálnym centrom? Neunáhlite sa.

pridal spacejunker 31.10.2013 o 12:29 pod hardware
Čo všetko nedokáže PS4?

HARDWARE > NOVINKY >

Ak v týchto dňoch premýšľate nad tým, komu streliť PS3 a ako sa jej zbaviť ešte pred príchodom PS4, tak brzdite. V aktualizované otázky a odpovede (FAQ) zverejnené na oficiálnej stránke PlayStation odhaľujú, čo všetko PS4 nedokáže.

PS3 využívajú mnohí nielen na hranie, ale aj na sledovanie filmov a multimediálneho obsahu cez domácu sieť. Osobne konzolu používam aj na ripovanie CD a prehrávanie mp3 (kto videl vizualizér so Zemou, vie prečo). S príchodom PS4 sa to zmení.

Nový systém si nielenže nebude rozumieť s Audio CD, ale neprehrá ani mp3 súbory. A bude horšie. PS4 nepodporuje protokol DLNA, čo znamená, že ku knižnici hudby, seriálov a filmov uložených na media serveri nedokáže pristupovať po domácej sieti. Je to logické, Sony má služby Video a Music Unlimited (u nás ani v susedných Čechách nie sú podporované), zákazníci s veľkou knižnicou hudby povedzme na iTunes, o prechode uvažovať ani nebudú. PS4 takisto nebude podporovať externé HDD, čiže ku knižnici sa nedostanete ani takýmto spôsobom.

A pre tých, ktorí doteraz pozerali filmy pomocou diaľkového ovládania, máme tiež zlú správu, toto zariadenie nebude PS4 podporované.

Orientácia na digitálne služby a elektronický obsah sa odráža aj na výstupoch, na zadnej stene nenájdete A/V port, žiadne duálne audio cez cinch a optický výstup zároveň. Zvuk z PS4 bude prúdiť iba cez HDMI a optiku.

Konštantné ukladanie gameplayu počas hrania pôjde zdieľať na Facebook a vysielať cez Twitch a Ustream aj bez zaplateného členstva PS Plus, inak potrebného na online multiplayer a ukladanie pozícií do Cloudu, no vytvorený záznam z hier uložený na pevnom disku sa nebude dať preniesť z konzoly do počítača pre ďalší strih. Než táto funkcia pribudne updatom, budete sa musieť uspokojiť s podporou capturovacích zariadení cez HDMI.

A keď je už reč o update, PS4 bude na aktiváciu niektorých funkcií (prehrávanie filmov na Blu-ray a DVD, streaming gameplayu, cross game chat, sťahovanie v pozadí) potrebovať update 1.50 o veľkosti cca 300 MB.

Medzi ohlásené funkcie, ktoré zatiaľ nebudú podporované pri štarte PS4, patrí zdieľanie ovládača pre pomoc na diaľku, podpora stereo headsetov (model Pulse, s káblom aj bez) a suspend a resume mód.

A ešte jedna drobnosť, Sony stále nevyriešili možnosť premenovať PSN ID.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk