Square Enix a Indiegogo spojili sily

Spolu založili a rozbehli projekt Collective. Stránka má pomôcť nezávislým vývojárom podobne ako Greenlight, cieľovou stanicou však nie je Steam ale Indiegogo.

pridal roberto 19.5.2014 o 19:17 pod hry
Square Enix a Indiegogo spojili sily

HRY > NOVINKY >

Ešte v októbri 2013 oznámili Square Enix a Indiegogo prípravu novej platformy na pomoc nezávislým vývojárom. Collective samo o sebe neslúži na výber peňazí, podobá sa skôr službe Steam Greenlight. Vývojári môžu hráčom predstaviť svoj titul a tí potom pomocou jednoduchého palec hore/palec dole systému dajú na známosť, či by hru podporili, keby sa objavila na Indiegogo. Hlasovanie je samozrejme dobrovoľné a nezáväzné.

Úspešné tituly následne získajú pozornosť Square Enix, ich vývojári môžu získať cenné rady a analýzy a projekt je sledovaný aj počas kampane na indiegogo.com V tejto fáze už ale taktovku preberá Indiegogo a obe stránky ponúkajú zhodný obsah. Až v prípade, že sa hráč rozhodne niektorý z projektov finančne podporiť, je presmerovaný na indiegogo.com.

Prvou hrou, ktorá na Collective zaujala pozornosť hráčskej verejnosti, je World War Machine. Hra od Tuque Games je postavená na Unity engine a raz by sa mala stať plnohodnotnou akčnou RPG s pohľadom z hora, zasadenou do post-human éry. Titul si zakladá na kooperácií hráčov, otvorenom svete a čo najširších možnostiach upravovania vášho bojového stroja. Za projektom stoja skúsení vývojári, ktorí sa podieľali na hrách ako District 9, Elysium, Far Cry a Splinter Cell. World War Machine sa už dostala na Indiegogo, po štyroch dňoch však nemá na konte ani 4 000 dolárov...

Druhým z troch štarovacích projektov boli Moon Hunters. Tí dostali podporu 83% hráčov a kreslená open-world kooperačnána RPG pre 1 až 4 hráčov by sa teda tiež mala čoskoro objaviť na Indiegogo. Jasné nie povedali hráči projektu Game of Glens. Až 60% hráčov dalo najavo, že o hru nemajú a nebudú mať žiadny záujem.

Square Enix a Indiegogo spojili sily

Aktuálne je na Collective vo "Feedback" fáze 7 titulov, medzi ktorými nájdeme aj nám už známy Black The Fall. Ak by ste však chceli tejto alebo inej hre pomôcť a prejaviť o ňu záujem, musíte byť registrovaný a prihlásený člen Square Enix komunity...

Výmenou za to by vám mali byť predkladané iba nádejné tituly od spoľahlivých vývojárov, na druhej strane ale Square Enix upozorňuje, že je iba pomocníkom a na správanie vývojárov nemá vplyv a nemôže teda garantovať dodržanie sľubov ani konečnú kvalitu hier. Minimálne by mohlo byť aspoň zaujímavé sledovať, či má Square Enix dostatočnú silu na oživenie videohernej sekcie Indiegogo. Tá je už dlhú dobu valcovaná KickStarterom, veľké množstvo projektov nie len začína, ale aj končí s nulou na konte a neprešli ňou ani tak dobre vyzerajúce projekty ako Caffeine a The Town of Light.





Páči sa mi!

Zaradené pod: collective






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19497)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk