Gran Turismo 5 uzavrie svoju púť poslednou aktualizáciou 2.16

Na 31. mája má Polyphony Digital pripravenú aktualizáciu, ktorá definitívne odpojí všetky online funkcie GT5.

pridal play3man 27.5.2014 o 8:17 pod hry
Gran Turismo 5 uzavrie svoju púť poslednou aktualizáciou 2.16

HRY > NOVINKY >

Približne koncom roka 2010 vyšla závodná hra Gran Turismo 5 pre PlayStation 3. Stalo sa tak po dlhom, niekoľko ročnom čakaní na pokračovanie série pre nové konzoly, kedže v roku 2004 vyšiel vtedy posledný diel, Gran Turismo 4, ešte na PlayStation 2. Za túto dlhú dobu vznikli veľké očakávania. Doba, ktorá je, nutno povedať, nezvyklá aj pre túto sériu, aj keď sa to na prvý pohľad nezdá. Na jednej strane za prehnané očakávania mohol otec tejto série, Kazunori Yamauchi, no na strane druhej bol častokrát problém aj pri mierne odlišnom preklade z japončiny a nedorozumenie bolo na svete. Celá "skladačka" sa začala rúcať až teste pred vydaním, keď na povrch začali vychádzať veci o štandardných a prémiových autách, alebo o veľmi chabom modeli poškodenia. Ten patril určite medzi najväčšie sklamania, kedže Yamauchi párkrát hovoril aj o poškodení interiéru. GT5 sa tak stalo v tejto sérii z pohľadu nezainteresovaných hráčov takou malou čiernou ovcou. Napriek tomu však hra uspela. Ďakovať tak mohli veľkej základne fanúšikov, vďaka ktorej sa predaje vyšplhali cez hranicu desiatich miliónov kópií.

Cesta tejto hry sa z pohľadu online funkcií a teda aj jej podpory končí už tento týždeň. O tomto kroku už nejaký ten mesiac vieme, no Polyphony Digital už prišli s oznámením aj na oficiálnych stránkach hry. Posledná aktualizácia s číslovkou 2.16 prinesie nasledujúce zmeny:

  • Všetky online funkcie budú vypnuté. Vrátane možnosti [DLC] z hlavného menu, “Open Lobby”, “Seasonal Events”, “Online Dealerships”, “Car Delivery” v [GT Life], vrátane bonusu za prihlásenie. Takisto budú vypnuté funkcie v sekcii [Community].
  • [Gran Turismo TV] v hlavnom menu je súčasťou online funkcií, no obsah zakúpený zostane dostupný do jeho vypršania dátumu platnosti.
  • Všetkým fanúšikom by chceli úprimne poďakovať za ich podporu, vyjadrenú hraním Gran Turismo 5 za posledné tri roky. Dúfajú, že sa s nimi opäť stretnú v Gran Turismo 6.

Na serveroch bude prebiehať posledná údržba 31. mája od 5:00 do 7:00, kde po jej skončení bude táto aktualizácia dostupná. Ak si tak chcete ešte naposledy zajazdiť s vašou partiou v GT5, máte na to už iba štyri dni.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19882)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk