Valve pokračuje vo vývoji vlastného VR headsetu

Ten sa objavil na fotkách z akcie Boston VR Bender.

pridal roberto 3.6.2014 o 15:12 pod hry
Valve pokračuje vo vývoji vlastného VR headsetu

HRY > NOVINKY >

VR Headset od Valve nie je žiadnou novinkou. Dlho bol pokladaný za možnú konkurenciu pre Oculus Rift a ako sme informovali, vo februári dokonca dostalo pár herných vývojárov možnosť vyskúšať si ho priamo v Seattli. Projekt však opustil jeho šéf Michael Abrash, ktorý sa presunul do spoločnosti Oculus VR a Valve samotné tiež oznámilo plnú podporu zariadeniu Oculus Rift. Zdá sa však, že ich vlastný projekt pokračuje potichu ďalej. Pokým vývojári vo februári testovali nevzhľadný prototyp, na akcií Boston VR Bender sa objavila jeho úhľadnejšie zabalená verzia.

Projekt Valve zahŕňa dva 1080p OLED displeje s obnovovacou frekvenciou nad 90 Hz. Ešte vo februári fungovalo zariadenie iba v malej miestnosti oblepenej špeciálnymi QR kódmi, ktoré umožňovali zabudovanej kamere ľahko sledovať pohyb testera po miestnosti. Bostonská verzia ale bola predvádzaná v bežnej miestnosti, zdanlivo bez ďalších pomôcok. Jedna kamera sa však bola umiestnená na stole, je teda možné, že slúži k tomu istému účelu ako jej predchodkyňa umiestnená priamo na headsete. Bol by to síce kus hardvéru navyše, ale pri zariadeniach virtuálnej reality sú najdôležitejšími parametrami vysoká presnosť a nízka latencia. V opačnom prípade vyvoláva zariadenie často žalúdočné ťažkosti a bolenie hlavy. K nízkej latencii tak aj naďalej pomáha prenos dát pomocou kábla vedúceho z headsetu do PC, namiesto použitia wi-fi technológie. Súčasťou predvádzacieho modelu už boli aj slúchadlá.

Valve pokračuje vo vývoji vlastného VR headsetu

Valve však už dávnejšie oznámilo, že nemá záujem prísť s týmto zariadením na trh. Prečo potom projekt naďalej financuje je tak trochu záhadou. Ponúka sa viacero možností. Buď Valve iba zbiera skúsenosti, než pripraví niečo oveľa lepšie než súčasný prototyp, alebo chcú svoje zariadenie licencovať tretím stranám, alebo sa možno situácia zmenila po odkúpení Oculus VR Facebookom?





Valve pokračuje vo vývoji vlastného VR headsetu  Valve pokračuje vo vývoji vlastného VR headsetu
Páči sa mi!

Zaradené pod: valve, virtualna realita






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18423)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk