Ako je to s 'definitívnym' nástupcom S.T.A.L.K.E.R.a?

Ukrajinská akcia Areal zažila na Kickstarteri raketový štart, pričom autori hru opisujú ako duchovného nasledovníka S.T.A.L.K.E.R. série. Zdá sa však, že nie všetko je také ideálne ako to opisujú

pridal matus_ace 25.6.2014 o 14:19 pod hry
Ako je to s 'definitívnym' nástupcom S.T.A.L.K.E.R.a?

HRY > NOVINKY >

Keď sme vás pred pár dňami informovali o projekte Areal, ktorý majú na svedomí údajní tvorcovia sérií S.T.A.L.K.E.R. a Metro, na prvý pohľad to vyzeralo ako ľúbostný list autorov pre fanúšikov týchto hier. Aj preto sa nie je čomu čudovať, že hra si vo svojej len teraz spustenej Kickstarter kampani vedie veľmi dobre a už je zhruba v polovici vyzbieranej sumy. No začína sa ukazovať, že nie všetko je v prípade tejto hry v súlade s kostolným poriadkom a celé to môže vyústiť do právnych krokov.

Za hrou Areal stoja tvorcovia zo štúdia West Games, ktoré sídli na Ukrajine a malo by sa skladať z tvorcov už vyššie uvedených sérií. Zdá sa však, Areal začal prekážať tvorcom z Vostok Games, ďalšieho ukrajinského štúdia, ktoré vzniklo po rozpade GSC, pôvodných vývojárov S.T.A.L.K.E.R. hier. A to hneď v niekoľkých ohľadoch. Ako prezradil Joe Mullin, hovorca Vostoku, už kontaktovali právnikov GSC kvôli podvodnému tvrdeniu, že West Games sú tvorcami spomínaných sérií. Podľa Vostoku to totiž nie je pravda.

Neskôr to trochu bližšie popísal PR a marketingový riaditeľ štúdia Oleg Javorsky. S.T.A.L.K.E.R. aj Metro 2033 mali náročný pôrod, vyvíjali sa dlho a prechádzali mnohými fázami. Aj preto sa tam otočilo strašne veľa vývojárov, z ktorých mnohí sa v štúdiách ani dlho neohriali. Niektorí tam boli len krátku dobu, aby si mohli prácu pre GSC pridať do životopisu. West Games podľa neho obsahuje niekoľko ľudí, ktorí na hrách síce robili, no v žiadnom prípade to neboli kmeňoví členovia štúdií.

Ak by aj v oblasti týchto tvrdení došlo k právnym krokom, nebudú pre West Games také nebezpečné ako ďalší problém, s ktorým si zavarili o dosť viac. West Games totiž používajú zábery a aj assety zo S.T.A.L.K.E.R.a, pričom ich vydávajú za vlastné. Nemajú však na ne práva, takže podľa Javorskeho je to nie len nesprávne, ale aj protiprávne. Podľa neho si tým len snažia získať väčšiu publicitu pre svoju Kickstarter kampaň.

Nakoniec to možno nebude len súboj Survarium a Areal ako dvoch nástupcov legendárnej značky na hernom trhu, ale najmä súboj právnikov dvoch spoločností. Situácii sa určite budeme aj ďalej venovať, rovnako aj hrám, ktoré obe majú niečo do seba.





Páči sa mi!






Ako je to s 'definitívnym' nástupcom S.T.A.L.K.E.R.a?
PC
PS4
Xbox One
WiiU

Vývoj: West Games / West Games
Štýl: Akcia / Survival
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19885)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk