Dead Rising 3 vyšiel na PC, Capcom pri portovaní nedotiahol niekoľko detailov

Capcom väčšinou vydáva aspoň slušne odladené porty z konzol, ale pri Dead Rising 3 necháva po vzore Dark Souls prácu pre samotných užívateľov alebo moderov.

pridal saver 6.9.2014 o 13:18 pod hry
Dead Rising 3 vyšiel na PC, Capcom pri portovaní nedotiahol niekoľko detailov

HRY > NOVINKY >

Capcom väčšinou vydáva aspoň slušne odladené porty z konzol, ale pri Dead Rising 3 necháva po vzore Dark Souls prácu pre samotných užívateľov alebo moderov. Totiž hra má natvrdo obmedzenie na 30 fps,  nepodporuje 16:10 rozlíšenia a aj optimalizácia je otázna. Naštastie s väčšinou si poradíte aj sami.

V prvom rade 30 fps je síce natvrdo obmedzené v hre a cez nastavenia ho neupravíte, ale po vytvorení textového súboru si môžete framerate plne odomknúť. Stačí si vytvorit User.ini súbor a napísať do neho len gmpcr_unlock_frame_rate=true .  Súbor dajte do rovnakého adresára ako deadrising3.exe. Síce je to jednoduché, ale je otázne prečo to nie je priamo v nastaveniach hry.

Dead Rising 3 vyšiel na PC, Capcom pri portovaní nedotiahol niekoľko detailov

Čo však spravil komplikované je nastavenia rozlíšenia. Totiž v hre máte tri nastavenia vnútorného renderovania a to 720p, 900p a 1080p  a k tomu vám ešte hra umožní vybrať si rozlíšenie monitora. Rozlíšenia vám však sadnú len ak máte štandardný monitor teda 16:9, alebo naopak veľmi starý 4:3, ak máte 16:10 ponúkne vám rozlíšenia úplne mimo reality a napríklad 1600x1200. Čo sa v hre prejaví stlačeným obrazom.  Toto úplne Capcom odflákol, alebo na to zabudol a vyzerá, že ani dvomi textovými súbormi na nastavenie rozlíšenia sa to doteraz nepodarilo obísť. Podarilo sa však nastaviť 21:9 pomery a rozlíšenia pre viac monitorov. Ak teda máte 16:10 monitor musíte počkať na patch, alebo nejaký mod aby ste nemali stlačený obraz.

Čo sa týka samotnej optimalizácie, nie je katastrofálna, ale dosť slabá, nedivíme sa, že Xbox One museli ísť do 720p rozlíšenia.  Hra totiž na to, čo ponúka, zaberá príliš veľa z procesora a žerie aj veľa grafického výkonu. Digital foundry sa už  zbežne na výkon pozrelo a na rýchlych kartách ide vcelku slušne, ale ani na šesťjadre i7 3930K a 6GB GTX Titane nevedeli  na maxime v čistom 1080p rozlíšení dosiahnuť 60 fps, išlo to okolo 50 fps, pri 900p rozlíšení sa už vyšplhalo na 60 fps.

Dead Rising 3 vyšiel na PC, Capcom pri portovaní nedotiahol niekoľko detailov

Na druhej strane hra je v nastaveniach grafiky dosť bohatá a ak máte aj priemernú kartu stačí len znížiť niekoľko nastavení a pôjdete aj v 60 fps, bez výraznejšej ujmy na vizuále. Problémom v optimalizácii sú ale však prepady fps, kde ak vám napríklad pri boji s tisíckou zombíkov ide hra v stabilnom framerate, prestrihové scény môžu klesať aj na polovicu. Napríklad 30 fps v hre klesá na 15-20 fps v prestrihových scénach.

Napriek rôznym nedotiahnutiam port nie je úplne odfláknutý a  hrateľnostne titul nemá problémy. Ak sa vám páčili predošlé Dead Rising hry, toto vám sadne tiež. Teraz sa znovu zvýši počet zombíkov, prostredie sa rozšíri na veľkosť menšieho mesta a tentoraz to bude celé temnejšie, menej farebné a viac pripomínajúce hororovú zombie atmosféru. 

Dead Rising 3 vyšiel na PC, Capcom pri portovaní nedotiahol niekoľko detailov





Dead Rising 3 vyšiel na PC, Capcom pri portovaní nedotiahol niekoľko detailov  Dead Rising 3 vyšiel na PC, Capcom pri portovaní nedotiahol niekoľko detailov  Dead Rising 3 vyšiel na PC, Capcom pri portovaní nedotiahol niekoľko detailov
Dead Rising 3 vyšiel na PC, Capcom pri portovaní nedotiahol niekoľko detailov  Dead Rising 3 vyšiel na PC, Capcom pri portovaní nedotiahol niekoľko detailov
Páči sa mi!






Xbox One
PC

Vývoj: Capcom / Capcom
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 22. november 2013
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk