Ascent - The Space Game už kolonizuje planéty

Miliardy hviezdnych systémov čakajú na prieskumníkov, kolonizátorov a obchodníkov v titule Ascent.

pridal roberto 1.3.2015 o 17:29 pod hry
Ascent - The Space Game už kolonizuje planéty

HRY > NOVINKY >

Keď sa pozrieme na Ascent - The Space Game, najprv sa musíme vyrovnať s jedným evidentným faktom. Hra naozaj nevyzerá vôbec pekne. Vďaka vlaňajšiemu úspechu na KickStarteri sa jej už venuje umelecký grafik aj "expert na užívateľské prostredie", ale aj tak nemôžeme očakávať zázrak v štýle Star Citizen. Výhodou jednoduchšieho spracovania však je, že hra sa po pár mesiacoch dostala do early access, už je hrateľná, celkom stabilná a obsahuje aj funkcie, ktoré Star Citizen či Elite: Dangerous ešte iba sľubujú vrátane vystupovania z lode na planétach a zakladania kolónií.

Ascent je PvE vesmírna MMO pozývajúca hráčov do sveta zloženého z 270 000 000 000 hviezdnych systémov. Hráči v nej budú tráviť (a niektorí už aj trávia) desiatky a stovky hodín prieskumom, kolonizáciou, konštrukciou vesmírnych staníc, výskumom, ťažbou, obchodom, bojovaním, farmárčením... Už z tohto výpočtu je zrejmé, že hra bude rozsiahly sandbox.

Okrem predpripraveného "Sektoru Apollo" s deviatimi hviezdnymi systémami, má byť celý svet rozvíjaný a ovládaný hráčmi. Dokonca aj starostovia kolónií, guvernéri planét, senátori hviezdnych systémov a koloniálny prezident sú volení hráčmi. Rýchle cestovanie z jedného systému do druhého zabezpečujú skokové brány. A kto sa o ne musí postarať? Opäť iba hráči vlastniaci kolónie na miestnych planétach a odhodlaní investovať obrovské zdroje do rozprúdenia obchodu. To už znie skôr ako EVE Online, ale s možnosťou niečo dosiahnuť aj behom pár hodín.

Medzi veci, s ktorými si už autori stihli poradiť, nepatrí iba kolonizácia planét, ale aj ťažba kovov a minerálov z asteroidov. Namiesto jednoduchého nudného kopania ponúka mini-hru, v ktorej hráči ťažia pomocou špeciálneho laseru. Asteroidy sú však v pohybe, a keď sa vzdialia príliš, je už laser neúčinný. Ak však hráč letí príliš blízko, asteroid sa prehreje a vybuchne. V každom zo základných systémov je NPC vesmírna obchodná stanica, kde sa zároveň dajú prijímať kontrakty na dodávku určitých vecí či prevoz cestujúcich.

Ascent - The Space Game už kolonizuje planéty

Ascent kladie dôraz na PvE, čo sa zrejme postaralo o komunitu ochotnú poradiť novým hráčom. Hra, zatiaľ ešte v early access režime, príliš nezaťažuje peňaženky zákazníkov. Základom obchodného modelu je buy to play, hra sa predáva za €19.99 (momentálne v zľave za €17.99). Trochu zmätočný je systém troch rôznych prémiových balíkov s mesačnými poplatkami, dobrou správou však je, že všetky 3 dokopy stoja €2.97 mesačne. Po zakúpení dostane hráč na 3 mesiace premium zadarmo a autori ponúkajú aj demo pre webový prehliadač. Early access fáza by sa mala skončiť v júly 2015.





Ascent - The Space Game už kolonizuje planéty  Ascent - The Space Game už kolonizuje planéty  Ascent - The Space Game už kolonizuje planéty
Ascent - The Space Game už kolonizuje planéty  Ascent - The Space Game už kolonizuje planéty  Ascent - The Space Game už kolonizuje planéty
Páči sa mi!

Zaradené pod: sandbox, MY






Ascent - The Space Game už kolonizuje planéty
PC

Vývoj: Fluffy Kitten Studios
Štýl: MMO / Simulácia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2015
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18411)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk