Phil Spencer: Prekonať predaje PlayStation 4 nie je prioritou

Šéf Xbox divízie o cieľoch konzoly Xbox One a súťažení so Sony.

pridal roberto 13.8.2015 o 14:32 pod hardware
Phil Spencer: Prekonať predaje PlayStation 4 nie je prioritou

HARDWARE > NOVINKY >

PlayStation 4 sa naďalej predáva ako teplé rožky a podľa nových správ už Sony predalo okolo 25 miliónov kusov tejto konzoly. V porovnaní s tým sa 13 miliónov predaných konzol Xbox One zdá byť málo a Sony hrozí vybudovaním dominantného postavenia. Šéf Xbox divízie Microsoftu však tvrdí, že súťaženie so Sony nie je jeho prioritou. Sústreďuje sa iba na čísla týkajúce sa Xbox One a jediné hodnotné porovnanie je s predchádzajúcou generáciou.

"Sony malo s PlayStation obrovský úspech, za ktorým sú desaťročia práce na skvelom produkte. Klobúk dolu, majú skvelú trhovú pozíciu," povedal Phil Spencer v rozhovore pre Eurogamer. "Môžem urobiť iba to, že sa sústredím na Xbox, a tú prácu milujem. Milujem našich fanúšikov a partnerov. Xbox rastie každý rok, aj teraz sme väčší ako bol Xbox 360 v tejto fáze predchádzajúcej generácie. Takže sme s každou generáciou a každým rokom lepší a lepší. Máme viac ľudí online, predali sme viac hier aj viac konzol, takže som s našou trajektóriou spokojný.

Nezadávam tímu ciele na základe toho, koľko konzol predalo Sony. Myslím na našu budúcnosť a to, koľko zákazníkov máme naprieč 360, Xbox One a Windows. Myslím na celú túto kombinovanú komunitu a toto číslo nikdy nebolo väčšie ako dnes.

Ponúkajú sa rôzne cesty, mohli by sme prerábať viac peňazí na hardvéri a vybudovať neprirodzený biznis, ale to som nikdy nechcel. Nakoniec, keď sa ľudia rozhodnú pre Xbox, chcú si byť istí, že pre Microsoft a Xbox je to beh na dlhú trať. Obetovať dlhodobý úspech kvôli krátkodobým cieľom by nemalo žiadny zmysel."

Phil Spencer: Prekonať predaje PlayStation 4 nie je prioritou

Spencer tiež povedal, že sa spolieha na plody investovania do first-party titulov a hier pripravených na druhú polovicu roka 2015 a rok 2016. Kombinácia pripravovaných exkluzívnych hier a hier určených iba pre Xbox a Windows platformy zahŕňa Halo 5: Guardians, Forza Motorsport 6, Fable Legends, Gears of War: Ultimate Edition, Gears of War 4, Quantum Break, Crackdown 3, Scalebound, Recore aj indie titul Cuphead a nemožno opomenúť ani pred pár dňami vydaný Rare Replay a časovo exkluzívny Rise of the Tomb Raider.

A Xbox sa snaží hráčov prilákať aj inak než novými hrami, na E3 oznámil nové funkcie Game Preview a spätnú kompatibilitu pre vybrané Xbox 360 tituly a Fallout 4 má dokonca na konzolu dostať fanúšikovské módy. Microsoft si veľa sľubuje aj od DirectX 12, ktoré má konzola začať využívať v novembri tohto roka.





Páči sa mi!

Zaradené pod: xbox one






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19830)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk