Project Spark už nebude free-to-play ale úplne zadarmo

Má sa z neho stať "incubation engine", v ktorom budú iba hráči vytvárať obsah pre iných hráčov. Conker's Big Reunion zostane nedokončené.

pridal roberto 29.9.2015 o 16:50 pod hry
Project Spark už nebude free-to-play ale úplne zadarmo

HRY > NOVINKY >

Project Spark bol pred necelým rokom vydaný ako nástroj k jednoduchej výrobe vlastných hier. Zďaleka nie tak zložitý, ako práca s naozajstným enginom, mal zarábať na predaji DLC balíkov záujemcom o rýchle vytvorenie vlastných jednoduchých hier. Tie si už potom mohol každý zahrať zadarmo. Plány Microsoftu sa však menia a Project Spark bude už od 5. októbra úplne free, pričom sa má zmeniť na "incubation engine", nech už to znamená čokoľvek.

Vo veľmi optimisticky ladenej oficiálnej správe od autorov sa píše, že Project Spark už za ten čas inšpiroval 200 tisíc tvorcov k vytvoreniu desiatok miliónov objektov, funkcii a zážitkov a každý deň v ňom vznikne 300 až 400 nových hier. Štúdio teraz mení svoj prístup a presúva sa od tvorby vlastného obsahu k podpore obsahu vytvoreného hráčmi. Tí, ktorí si 28. júla alebo neskôr kúpili retail verziu (s bonusmi), digitálny obsah, alebo im zostali nakúpené tokeny, automaticky dostanú kredit na Microsoft Store v rovnakej hodnote.

Project Spark už nebude free-to-play ale úplne zadarmo

Všetko, čo obsahovali doteraz vydané DLC bude teda prístupné každému zadarmo a nová free aktualizácia odstraňuje Marketplace aj Tour and Treasue Trove, každý "tvorca" má teraz 100 uploadovacích slotov, terrain limit sa zdvojnásobil, prop limit sa zvýšil na 500 a do hry pribudlo 200 nových assetov a zmenili sa achievementy.

V úzadí však zostalo pár podstatne menej pozitívnych správ. Nová aktualizácia je "posledná plánovaná" a členovia štúdia Team Dakota spadajúceho pod Microsoft Studios v hernom fóre priznali, že časť ich kolegov "sa presúva na iné projekty Microsoftu". Tiež nie je šanca, že by "v dohľadnej dobe" vyšiel prisľúbený PC multiplayer, o porte pre Xbox 360 nepadlo ani slovo. A keďže Project Spark ako hra ani ako nástroj už nebudú generovať príjmy, bola zrušená aj epizodická hra Conker’s Big Reunion, z ktorej stihla vyjsť iba prvá epizóda. Hráči si ju môžu dokončiť sami.

Project Spark už nebude free-to-play ale úplne zadarmo





Páči sa mi!






PC
Xbox One

Vývoj: Microsoft / Team Dakota
Štýl: Logická
Dátum vydania: 10. október 2014
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk