Kenshi sa po ôsmich rokoch vývoja dostáva do fázy beta

Niektorým hrám to jednoducho trvá dlhšie...

pridal roberto 22.1.2016 o 17:39 pod hry
Kenshi sa po ôsmich rokoch vývoja dostáva do fázy beta

HRY > NOVINKY >

Myslíte si, že vývoj niektorých hier je neznesiteľne dlhý? Kenshi je vo vývoji už ôsmy rok a v Steam Early Access ho nájdete takmer od založenia tohto programu na začiatku roka 2013. Ak si ale myslíte, že takýto projekt už musí byť dávno mŕtvy, nemáte pravdu. Autor hry nedávno potešil priaznivcov oznamom o plánovanom presune do fázy beta, ako aj novej mape otvoreného sveta a krajšej grafike.

Dôvodom dlhého vývoja je ambicióznosť sandboxovej hry a fakt, že na nej autor päť až šesť rokov pracoval celkom sám, zatiaľčo žil z minimálnej mzdy nočného strážcu. Tempo vývoja sa zvýšilo až po uvedení medzi Steam hry ponúkajúce predčasný prístup. Až za prvé utŕžené peniaze si Chris Hunt najal malý tím ľudí a vývoj sa trochu rozhýbal.

A o čom vlastne Kenshi je? V prvom rade je to sandbox, v ktorom si na začiatku nevolíte iba štartovacie štatistiky hrdinu, ale aj očakávaný štýl hrateľnosti, ktorý siaha od akčnej RPG, cez tradičnejšiu RPG až (tak trochu) real-time stratégiu. V hre totiž môžete prijať úlohu obchodníka, zlodeja, rebela, žoldniera, majiteľa obchodu, doktora... Komu sa nechce brázdiť divočinu, môže zostať pri budovaní základne a obranných štruktúr vybavených novými technológiami.

Kenshi sa po ôsmich rokoch vývoja dostáva do fázy beta

Hrdina je proste vypustený do obrovského, aj keď trochu pustého sveta, kde sa z neho (s trochou toho grindovania) stane takmer nepremožiteľný bojovník alebo významný kupec. Zo spočiatku bezvýznamného obyvateľa krutého sveta sa nakoniec môže stať aj vládca vlastného mesta, šéf vlastnej frakcie či veliteľ vlastnej armády.

Čo sa sveta samotného týka, Kenshi má vlastný post-apokalyptický púštny svet, v ktorom každý nájde nejakú tú podobnosť s Mad Maxom, ale autor sa nechal viac inšpirovať tematikou samurajov, nindžov a iných charizmatických majstrov meča, preto uprednostňuje boj zoči-voči.

Kenshi sa po ôsmich rokoch vývoja dostáva do fázy beta

Pripravovaná veľká aktualizácia prinesie prvú oblasť novej mapy, ku ktorej budú postupne pridávané ďalšie oblasti. Do hry pribudnú nové frakcie a generálkou prechádza aj technologických strom, jeho technológie a vyváženie. Budú sa dať stavať viacposchodové budovy s obrannými vežičkami na strechách, objavia sa rieky a oceány, nové zvieratá, rasy i poľnohospodárske plodiny a systém získavania (elektrickej) energie a programátor venoval veľa času vylepšovaniu enginu, čo sa prejaví na tieňoch, pôde i osvetlení.

Za roky v early access už Kenshi nazbieral takmer 2000 užívateľských recenzií a naďalej si drží "veľmi kladný" priemer, a to aj napriek negatívnym hodnoteniam založeným na obave, že hra nebude nikdy dokončená.

Kenshi sa po ôsmich rokoch vývoja dostáva do fázy beta





Páči sa mi!






PC

Vývoj: Lo-Fi Games
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 6. december 2018
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk