Aká je beta titulu The Division?

Xbox One beta test už dnes beží a hra sa tak ukazuje samotným hráčom.

pridal saver 28.1.2016 o 23:01 pod hry
Aká je beta titulu The Division?

HRY > NOVINKY >

Xbox One beta test The Division už dnes beží a hra sa tak ukazuje samotným hráčom. Zajtra bude spustený aj PC a PS4 beta test. V zásade všetky ponúknu časť prostredia hry, niekoľko možnosti, prvé misie a aj voľné úlohy hrateľné single alebo kooperačne.

Základ titulu už poznáte a teda ide o online titul, v ktorom sa dostanete do New Yorku, konkrétne na Manhattan, ktorý je uzavretý pre nákazu, ktorá sa tu prejavila. Vy ako jeden z obyvateľov vytrénovaných na podobné katastrofy sa vydávate do terénu. Beriete zbrane, vybavenie a ešte neostrieľaný vstupujete do zamrznutých ulíc. Následne už začína štýl hry, ktorý kombinuje príbehový titul s prvkami MMO. Teda vašou úlohou bude spĺňať zadané misie, dopĺňajú to hlboké RPG prvky a slušná akcia, ktorá je niekde medzi štandardnou akciou a mmo štýlom, či vám sadne záleží od vášho vkusu. Mimo toho sa môžete kedykoľvek spojiť s ostatnými hráčmi do online partie, alebo zájsť do PvP častí sveta.

Aká je beta titulu The Division?

Samotná beta vám ukáže začiatok hry, kedy musíte oslobodiť a založiť novú centrálu, ktorá bude odteraz vaša a budete ju postupne vylepšovať. Popritom vás miestne velenie vysiela na misie, ako oslobodiť dôležitých ľudí, ktorých potrebujete do centrály. Pomocou nich a aj pomocou zdrojov, ktoré získavate za misie si postupne odomknete a upgradujete jednotlivé krídla základne a to medicínske, technické a bezpečnostné. Každé vám bude postupne odomkýnaním nových vecí pridávať špecifické bonusy do danej oblasti. K tomu na vašej základni sú obchodníci u ktorých si môžete kúpiť zbrane, ktoré sa sprístupňujú podľa levelu, kupovať si brnenie a masky ako aj vylepšenia na zbrane. Samotné zásobníky a lekárničky si dopĺňate zadarmo zo zásobovacích boxov. Plus veci, ktoré nazbierate vo svete a odovzdáte ich na presun na základňu budú dekontaminované a prístupné, či už na použitie, alebo na predaj. Vyzerá to na dosť hlboký systém, uvidíme čo všetko ešte ukáže plný titul. A toto je len základňa. Následne má vaša postava skilly, ktoré postupne odomkýnate, dopĺňajú to zatiaľ zamknuté talenty a perky. 

Aká je beta titulu The Division?

Príbehovo sa budete v plnej hre následne posúvať smerom k zisteniu pôvodu vírusu, vytvárania lieku a ďalšieho vyšetrovania v tejto oblasti. Beta tu ukazuje ako pátracie misie, kde skenerom prostredia vyšetrujete situáciu, ktorá sa na danom mieste udiala a hľadáte jednu zo zmiznutých, alebo čisto akčné misie.  Tam prevládajú boje. Tie sú kombináciou kvalitné cover štýlu a kontroverzného hit systému. Ten je ako kombinácia klasických hier s MMO štýlu, kde postavám ubúdajú body (napríklad ako v Division alebo Borderlands). Niektoré postavy tak vydržia  pol zásobníku, alebo aj celý, záleží ako presne sa triafate. Nečakajte však zabitie pri headshotoch. Osobne mi tá ich výdrž v kombinácii s cover štýlom pripomenula Gears of War. Dá sa na to zvyknúť, ale škoda, lebo taktický štýl by sa k tomu coveru a RPG prvkom hodil parádne.  Takto je to neustále strieľanie skrývajúcich sa nepriateľov, čakanie kedy vylezú, neustále nabíjanie a utekanie pred granátmi, ktoré veľmi radi nepriatelia používajú. Nepriatelia si pritom volajú aj posily.  Našťastie nechodia ich desiatky a teda sa to nezvrháva na dlhé stereotypné boje, ale aj tak by ich mohlo byť menej. Tak či tak, sa musíte v bojoch obracať, keďže stačí byť len trochu dlhšie vylezený z krytu a nepriatelia vám stiahnu zdravie na kritickú úroveň.  Musíte tak kombinovať rýchle útoky, krytie, používanie lekárničiek a nakoniec aj oddychovanie v kryte ak nemáte lekárničky, aby sa vám zdravie vrátilo aspoň na potrebné minimum.

Aká je beta titulu The Division?

Graficky je hra pekná a plynulá. Opustené ulice s neporiadkom na cestách a snehom vytvárajú kvalitnú pochmúrnu atmosféru, ktorá sa mení časom dňa a aj počasím. Dopĺňajú to detaily zničeného sveta, ktoré sú veľmi dobré, hlavne čo sa týka počtu objektov, zaplnenia ulíc. A celkovo je to dobrý výkon keď to porovnáme s inými otvorenými mestami. Nakoniec Ubisoft v tomto vie chodiť ukázal už parádne mestá v posledných častiach Assassins Creed série a tu pokračuje New Yorkom. Celé to dopĺňajú ešte pobehujúci obyvatelia, ktorým môžete pomôcť napríklad lekárničkou a aj útočníci, ktorých môžete zlikvidovať. Vizuál to kvalitne doplňujú rozmanité menu a grafické prvky, objavujúce sa nad prostredím a vytvárajúce 3D efekt. Napríklad virtuálna 3D mapa, ktorá sa vám zobrazí priamo v prostredí, alebo virtuálne zobrazenie predchádzajúcich udalostí v 3D vizualizácii. Designovo sa niet na čo sťažovať. Jediná škoda, že Ubisoft prehnal tie prvé prezentácie hry, ľudia by sa tak orientovali na to aká kvalitná grafika tam je a nie aká mohla byť.

Aká je beta titulu The Division?

Prvé dojmy sú veľmi pozitívne, Massive Entertainment zabrali parádne, má to kvalitu, hĺbku prepracovania prvkov, len na ten systém bojov si treba zvyknúť. Ale povedal by som, že sa to oplatí prekonať a zvyknúť si keďže zvyšok to vynahradí. Dokonca je možné, že titul vďaka príbehu ponúkne plnohodnotnú hru aj pre singleplayer hráčov, ale to si potvrdíme až pri plnej hre. Rovnako až finálna verzia nám ukáže aký bude postupný vývoj všetkého v hre a či sa napríklad boje a úlohy nezvrtnú do stereotypu.

Plus máme 100 beta kódov, ktoré idú na všetky tri platformy. Prišli nám však až teraz, takže ich rozdáme v piatok doobeda (ešte 30 odstalo na 19:00).  Len rátajte s tým, že beta má cez 20GB.  PC a PS4 bety začínajú v piatok o 13:00.





Aká je beta titulu The Division?  Aká je beta titulu The Division?
Aká je beta titulu The Division?  Aká je beta titulu The Division?
Aká je beta titulu The Division?  Aká je beta titulu The Division?
Aká je beta titulu The Division?  Aká je beta titulu The Division?
Aká je beta titulu The Division?  Aká je beta titulu The Division?
Aká je beta titulu The Division?  Aká je beta titulu The Division?
Aká je beta titulu The Division?  Aká je beta titulu The Division?
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19566)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk