Ubisoft chcel RPG v štýle Toma Clancyho a tak vzniklo The Division

Ako vznikol nápad zasadiť RPG do súčasného New Yorku? Ako si poradia s rozmanitosťou nepriateľov a s konfliktom medzi realistickou kulisou a nepriateľmi schopnými prežiť head-shot alebo aj dva?

pridal roberto 17.2.2016 o 13:32 pod hry
Ubisoft chcel RPG v štýle Toma Clancyho a tak vzniklo The Division

HRY > NOVINKY >

Kreatívny riaditeľ Tom Clancy’s The Division poskytol rozhovor denníku The Guardian, ktorý zaujímalo, prečo sa Ubisoft a jeho švédske štúdio Massive pustili práve do RPG zasadenej do súčasnosti a akým problémom čelili počas vývoja.

Prečo teda RPG zasadené súčastného New Yorku?

"Vie o tom iba málo ľudí, ale keď Ubisoft kúpil Massive Entertainment, ako prvé ho zaujímalo, či by bolo možné urobiť z Tom Clancy RPG. V základe chceli RPG, ale tematicky muselo zapadať do univerza Tom Clancy," prezradil Julian Gerighty.

Hra okrem toho vychádza zo simulácie teroristického útoku na USA známej pod menom Dark Winter, ktorá odhalila, že krajina nie je vôbec pripravená na útok biologickou zbraňou a zrejme by upadla do chaosu. A keď chaos v súčasnosti a vo vyľudnenom meste, tak ulice a dominanty mesta New York sa stali logickou voľbou.

"Keď chcete ukázať katastrofu obrovských rozmerov, ukážte New York. To mesto nikdy nespí, neustále je v ňom pohyb. Keď teda ukážete obrázok alebo záber, na ktorom sú tieto ikonické ulice úplne prázdne, každého to zarazí. Každého okamžite napadne, že sa stalo niečo zlé."

Ubisoft chcel RPG v štýle Toma Clancyho a tak vzniklo The Division

Tvorcovia RPG spravidla siahajú po žánroch fantasy a sci-fi a má to pár dobrých dôvodov. Nie je nič zvláštne na tom, keď je ku skoleniu rytiera v brnení, mimozemšťana v silovom poli alebo príšery akéhokoľvek druhu a tvaru potrebných niekoľko seknutí alebo výstrelov.

V The Division sa ale agent stretáva s príslušníkmi gangov, ktorých treba niekoľkokrát streliť do hlavy, až potom konečne padnú. A potom sú tu ešte bossovia a do tých treba vyprázdniť niekoľko zásobníkov, hoci sú to vplyvní, ale pritom úplne obyčajní, nezmutovaní a geneticky neupravení ľudia. Pri sledovaní videí z hrania beta-testu to prišlo mnohým zvláštne, ale podľa kreatívneho riaditeľa to v RPG jednoducho inak nejde a ľudia si rýchlo zvyknú.

"Iba málokomu počas hrania vadí, že musí do nepriateľov streliť viackrát. Iné je to u ľudí, ktorí sa iba pozerajú, tí bývajú dosť prekvapení. Ale jednoducho to tak musí byť. Francúzi na to majú frázu "à tout prix" (za každú cenu). Snažíme sa to vyladiť a udržiavať na minime, ale ľudia si na to jednoducho potrebujú zvyknúť a bude to súčasťou zážitku."

Ubisoft chcel RPG v štýle Toma Clancyho a tak vzniklo The Division

Ďalším úskalím sú nepriatelia. Beta-test bol o strieľaní do členov gangov a neponúkol teda veľkú rozmanitosť nepriateľov, ako sme u RPG zvyknutí. Okrem toho je tu otázka, či je strieľanie do bývalých obyvateľov New Yorku teraz bojujúcich o prežitie v gangoch úplne košer.

"Je to jedna z veľkých výziev. Ako vytvoriť zaujímavú hrateľnosť s rozdielnymi postavami a archetypmi v reálnom svete? Takže máme pár frakcií a vrámci nich niekoľko archetypov od snipera cez chlapíka s granátmi po niekoho útočiaceho spoza štítu. Snažíme sa vytvoriť odlišnosti vrámci frakcií, odviedli sme na tom kus práce a chceme to ešte zlepšovať. Máme v zálohe pár vecí, ktoré sme doteraz nikomu neukázali. Exotických nepriateľov, bossov a tak..."

Ubisoft chcel RPG v štýle Toma Clancyho a tak vzniklo The Division

Zároveň s hrou je vyvíjaný nový engine Ubisoftu pomenovaný Snowdrop a práve jemu má hra vďačiť za plynulý prechod medzi PvP režimom v Dark Zone a zvyškom hry, v ktorom sa odohráva kampaň. Nová technológia má v budúcnosti poslúžiť viacerým štúdiám Ubisoftu a nie je vôbec vylúčené, že na Snowdrop pobežia aj ďalšie hry série Assassin’s Creed.

"Za plynulý prechod medzi hernými modmi a fakt, že nepotrebujeme žiadne menu ani loby, vďačíme enginu Snowdrop. Táto funkcia by sa určite mala uplatniť v iných hrách Ubisoftu, napríklad v Assassin’s Creed. Je to skvelá vec, ktorú môžu využiť všetky herné značky Ubisoftu," povedal v inom rozhovore Martin Hultberg.

Už zajtra sa môžu vlastníci konzoly Xbox One zapojiť do otvoreného beta-testu Tom Clancy’s The Division, vlastníci PS4 a PC musia počakať o deň dlhšie. Hra vyjde 8. marca.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18492)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk