Square Enix oživuje značku Fear Effect

Hana, Rain Qin, Royce Glas a Jacob "Deke" DeCourt sa vracajú do akcie vo Fear Effect Sedna.

pridal roberto 7.4.2016 o 16:21 pod hry
Square Enix oživuje značku Fear Effect

HRY > NOVINKY >

Square Enix sa pripravuje oživiť značku Fear Effect a využije k tomu svoju platformu Collective a nezávislé štúdio.

Akčné adventúry Fear Effect a Fear Effect 2: Retro Helix vyšli v rokoch 2000 a 2001 na konzole PlayStation a štúdio Kronos stihlo aj značne pokročiť s prípravou tretieho dielu. Potom ale vydavateľstvu Eidos došli peniaze a bol pohltený distribútorom Square Enix a štúdio Kronos bolo zrušené. Po 15 rokoch sa známi hrdinovia môžu opäť vrhnúť do akcie, ale v hre so zmenenou hrateľnosťou a tá ešte najprv musí uspieť na Kickstarteri.

Fear Effect Sednavytvoriť nezávislé štúdio Sushee, ktoré s pomocou programu Collective a Kickstarteru pripravilo hru Goetia, point-and-click adventúru s duchom v hlavnej úlohe. Goetia je už takmer dokončená a už čoskoro by sa mala objaviť na Steame a štúdio sa tak už obzerá po novom projekte. Square Enix poskytlo práva na značku, materiály z nikdy nedokončeného tretieho dielu a ujme sa úlohy vydavateľa, ale štúdio musí svojím projektom zaujať komunitu na Kickstarteri a samo si vyzbierať aspoň 100 tisíc amerických dolárov.

"Fear Effect bola na prelome tisícročí AAA hrou. Náš Fear Effect je indie hra, takže hráči by mali očakávať veľké zmeny v hrateľnosti i vizuále. Sme malý tím desiatich ľudí. Nie sme Kronos, sme nezávislý tím a chceme urobiť niečo, čo bude rešpektovať sériu, ale nebude to Fear Effect 3. Bude to nový Fear Effect s novou hrateľnosťou," povedal Benjamin Anseaume, zakladateľ štúdia Sushee.

Izometrická kamera umožní hráčovi ovládať maximálne 5 postáv a v boji bude najdôležitejšia stratégia, pričom štúdio sa na strane hrateľnosti necháva inšpirovať hrami od Harebrained Schemes a hlavne jeho taktickou RPG Shadowrun Returns. Postavy majú spolupracovať, kombinovať svoje útoky i defenzívne akcie. Vracajú sa Hana, Rain Qin, Royce Glas aj Jacob "Deke" DeCourt a stretnú sa s úplne novými postavami.

Zaujímavosťou je, že príbehovo hra nie je reštartom, ale má stavať na udalostiach druhého a nikdy nevydaného tretieho dielu vyvíjaného pod menom Fear Effect Inferno. V ňom sa malo nadviazať na najlepší dosiahnuteľný koniec prvej hry. Sushee s príbehom pomôže John Zuur Platten, režisér pôvodného Fear Effect.

Kickstarterová kampaň štartuje 12. apríla 2016, hra má vyjsť na PC uprostred roka 2017. Konzolové verzie budú zaradené medzi stretch goals, takže vzniknú, iba ak bude o hru naozaj veľký záujem.





Square Enix oživuje značku Fear Effect  Square Enix oživuje značku Fear Effect  Square Enix oživuje značku Fear Effect
Páči sa mi!






Square Enix oživuje značku Fear Effect
PC
Switch

Vývoj: Square Enix / Sushee
Štýl: Stratégia / Ťahová
Dátum vydania: 6. marec 2018
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19803)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk