RPG Shroud of the Avatar už od hráčov vyzbierala 9.5 mil. dolárov a stále rastie

RPG od Richarda Garriotta má už druhú najúspešnejšiu crowdfundingovú kampaň, spustila stabilný svet.

pridal roberto 2.8.2016 o 10:48 pod hry
RPG Shroud of the Avatar už od hráčov vyzbierala 9.5 mil. dolárov a stále rastie

HRY > NOVINKY >

RPG Shroud of the Avatar na konci minulého týždňa dostalo kľúčový build 32. Build vychádza každý mesiac, odkedy s vývojom hry pomáhajú hráči a ani tridsiaty druhý nie je finálnym. Shroud of the Avatar (SotA) na Steame zostáva v priehradke Early Access, teda nie je oficiálne vydaná, ale hráči s predčasným prístupom prvýkrát dostali prísľub, že tento wipe je už posledným. Odteraz už môžu pracovať na rozvoji svojej postavy a jej miesta vo fantasy krajinke bez toho, že by o všetok progres aj tak čoskoro prišli. Pri oficiálnom predstavení tohto významného buildu bolo oznámené, že crowdfundingová kampaň pre SotA je už v kategórii videohier druhou najúspešnejšou, na čele samozrejme zostáva Star Citizen.

Spôsob, akým SotA a Star Citizen vybrali milióny dolárov má viacero spoločných znakov. Projekt vedie známy vývojár, SC má Chrisa Robertsa, SotA Richarda Garriotta, známeho aj ako Lord British, tvorca sveta Ultima. Obe hry boli na Kickstarteri a celkom sa im darilo, ale ani jedna nie je v top 10. Obe však pokračovali vo vyberaní peňazí predávaním in-game majetku, v hre ktorá ešte neexistuje, a ani jedna nehodlá prestať. Účet SotA je v porovnaní s tučným AAA rozpočtom Star Citizen menej než trpaslíkom, ale s takmer 9.5 miliónom amerických dolárov hravo prekoná Shenmue 3, Bloodstained, Torment, Pillars of Etenity i všetky ostatné hviezdy Kickstarteru. Pokým pred vstupom do Star Citizen je dobré kúpiť si nejaké lepšie vesmírne plavidlo, v SotA budete chcieť hlavne šľachtický titul a k nemu príslušné sídlo a okolitú pôdu aj s dedinou/mestečkom, ale tiež môžete chcieť iba domáceho maznáčika a viac slotov v banke a predávajú sa aj svadobné šaty, sedacie súpravy a motyky. Majetok sa dá získať aj hraním, ale mať živobytie a sídlo oslobodené od daní je do začiatku určite výhodou.

Práva na značku Ultima patria spoločnosti Electronic Arts, takže Garriot navrhol nový svet, ale stavia na svojich skúsenostiach z predchádzajúcich hier. Shroud of the Avatar oficiálne nie je MMORPG a dá sa, alebo sa bude dať, hrať aj sólo so zameraním na príbeh, ale hráč sa tak ochudobní o kontakt s inými hráčmi, obchodovanie s nimi, spoluprácu a využívanie sociálnych prvkov. S napísaním príbehu pomáhal Tracy Hickman, známy hlavne ako autor fantasy románov zo série Dragonlance. Okrem príbehu s etickými paradoxmi a následkami rozhodnutí majú byť hlavnými lákadlami sandboxová hrateľnosť s možnosťou špecializovať postavu na pár z mnohých bojových a nebojových skillov. Neskôr do hry pribudne aj plnohodnotné PvP a to celé vraj bude iba 1. epizódou (Forsaken Virtues) zo zamýšľanej päťdielnej série.

RPG Shroud of the Avatar už od hráčov vyzbierala 9.5 mil. dolárov a stále rastie

Ak ste SotA už vyskúšali, pripravte sa na pomalší progres, keďže odteraz to už bude iba jedno dlhé dobrodružstvo. Tiež sa myslelo na lepšie uvítanie nováčikov, vyváženie jednotlivých prvkov hry a ďalší pokrok na strane príbehu. Používatelia na Steame sú však často nespokojní a autorom vyčítajú pomalý vývoj a prílišné zameranie na spôsoby, ako hráčov motivovať k ďalším nákupom, pričom kritika prichádza aj od hráčov so stovkami odohraných hodín a možno stovkami dolárov v in-game majetku. Napriek tomu, že plošný reštart už nebude, je Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues zrejme ešte stále ďaleko od vydania, hoci optimistickí autori hovoria o konci roka 2016.





RPG Shroud of the Avatar už od hráčov vyzbierala 9.5 mil. dolárov a stále rastie  RPG Shroud of the Avatar už od hráčov vyzbierala 9.5 mil. dolárov a stále rastie  RPG Shroud of the Avatar už od hráčov vyzbierala 9.5 mil. dolárov a stále rastie
RPG Shroud of the Avatar už od hráčov vyzbierala 9.5 mil. dolárov a stále rastie  RPG Shroud of the Avatar už od hráčov vyzbierala 9.5 mil. dolárov a stále rastie  RPG Shroud of the Avatar už od hráčov vyzbierala 9.5 mil. dolárov a stále rastie
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19870)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk