Týždenník - Nové PS4 konzoly a nové iPhone 7

Tento týždeň sme tu mali dve veľké ohlásenia a jedno boli nové PS4 konzoly a druhé nové iPhony.

pridal saver 11.9.2016 o 21:09 pod hry
Týždenník  - Nové PS4 konzoly a nové iPhone 7

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň sme tu mali dve veľké ohlásenia a jedno boli nové PS4 konzoly a druhé nové iPhony. Obe sa na seba veľmi podobajú, keďže boli vylepšeniami svojich predchádzajúcich verzií po pár rokoch, obom niečo chýba k plnohodnotnosti.

Apple iPhone 7 a iPhone 7 plus dostali lepší procesor, upravený dizajn na vodeodolnosť, prekvapením bolo zrušenie 3.5 mm jacku a rovnako prekvapivo stále ostali displeje so slabším rozlíšením. Podobne boli vylepšené aj Apple Watch a prekvapením boli nové slúchadlá, ktoré stratili káble a internetom sa už prehnali množstvá vtipov, keďže vyzerá, že sa budú strácať veľmi rýchlo. Zaujímavosťou boli herné ohlásenia, a to Pokémon Go pre Apple Watch a Super Mario Run pre iOS, kde Nintendo ponúkne na mobiloch behačku s Mariom

Samotné PS4 konzoly boli ohlásené dve a to slim verzia PS4 a PS4 Pro, ktorá bola predtým označovaná Neo. Nepriniesli žiadne prekvapenia oproti leakom, a teda PS4 slim je rovnaká len menšia PS4 konzola, ktorá dostala upravený dizajn, pri ktorom stratila optický výstup na zvuk. PS4 Pro priniesla rovnaké parametre ako sa už spomínajú od začiatku roka, a teda mierne je pretaktovaný procesor a približne dvojnásobne rýchlejšia je grafika. 

Sony to mieri na 4K a HDR, aj keď hry v 4K pôjdu hlavne v upscalovaní. Rovnako ostala zachovaná pamäť v konzole, a teda lepšie textúry nebudú a v podporovaných hrách sa bude zvyšovať rozlíšenie alebo pridávať efekty. Už máme aj zoznam titulov, ktoré vylepšenú grafiku využijú.

Čo bolo veľkým prekvapením bolo, že ani jedna z konzol nedostala 4K bluray mechaniku. Zvláštne rozhodnutie, keďže práve Sony dávala do konzol vždy najnovšie mechaniky a aj samotné bluray má pod palcom.  V nákladoch by tam zrejme veľký rozdiel nebol. Samotná slim konzola vyjde už teraz v septembri za 299 eur, Pro verzia príde v novembri za pekných 399 eur a to rovno s 1TB diskom. Spísali sme k tomu aj často kladené otázky a predstavené periférie.

Popritom Sony spravilo nečakaný krok a to zakázalo mody vo Falloute 4 a Skyrime, je to tiež prekvapivé, keďže pôvodne práve Sony bolo otvorené týmto PC možnostiam a prepájaním s PC. Poslednou dobou ich Microsoft v tejto oblasti predbieha.

Bioware k tomu prezentáciu Sony doplnilo o prvý pohľad na Mass Effect Andromeda, aj keď zrejme naschvál nudnejší a koncentrujúci sa na grafiku. Viac si necháva na svoj novembrový Mass Effect event. Z hier to tento týždeň rozbalila aj Mafia III a objavilo sa množstvo gameplay videí. ReCore nám ukázal hodinu zo svojej hrateľnosti a aj požiadavky, kde sa o výkon určite nemusíte báť, GTX970 dá na 60 fps aj 1440p. K tomu už vyšlo Halo 5 aj na PC, aj keď primárne len ako editor levelov, ale aj s prídavkom multiplayeru, zatiaľ však bez server browsera, ten príde neskôr. Rovnako Microsoft do finálnej verzie presunul Forzu Motorsport 6 Apex na PC, kde pribudla podpora volantov. Testujú si to na vydanie Forzy Horizon 3, ktorej práve zverejnili aj ponuku rádiostaníc

   

Z článkov sme ešte dopisovali naše dojmy z Gamescomu a to napríklad na Syberiu 3, autori Black Desert Online nám porozprávali viac o budúcnosti hry, pozreli sme aj na Steep od Ubisoftu, nechýbali dojmy zo Space hulk: DeathWing a ani Warhammer 40,000: Inquisitor Martyr, pozreli sme sa aj na Gears of War 4, jedinečnú Legend of Zelda: Breath of the Wild, zombíkov v Dead Rising 4. Z recenzií sme ohodnotili Monster Hunter Generations, adventúru Bohemian KillingNight of Azure a Tokyo Mirage Sessions. Nakoniec sme si pridali dve histórie, a to najlepšie hry zo Star Trek univerza, ktorý oslávil 50 rokov a históriu Master of Orion série, ktorá práve dostala novú časť





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19539)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk