Najlepšie nezávislé hry roka podľa Indie DB

Dungeon pre taktikov, jazda na líške, dungeon pre strelcov a veľa, veľa mimozemských dobrodružstiev.

pridal roberto 28.12.2016 o 7:01 pod hry
Najlepšie nezávislé hry roka podľa Indie DB

HRY > NOVINKY >

Po modoch vybrali DB stránky aj aj najlepšie nezávislé hry. Pozrime sa ktoré indie hry sa páčia špecialistom z Indie DB.

Interaction Award - Owlboy

Hra od švédskeho štúdia D-Pad vznikala približne desaťročie a všetka tá starostlivosť sa pretavila do veľmi dobrých známok od recenzentov. Zaradenie do žánra skákačiek je nepresné, keďže hraná postava má krídla, môže lietať a dokonca niesť aj ozbrojených pasažierov.

Creativity Award - Her Majesty's SPIFFING

Point-and-click adventúra rozpráva príbeh o tom, ako po Brexite opäť prebrala vládu nad Veľkou Britániou anglická kráľovná a začala budovať nové, vesmírne impérium. Adventúra zaujala hlavne humorom, jeho pochopenie ale často vyžaduje dobrú znalosť angličtiny i britskej kultúry.

Community Award - Guts and Glory

Hnevá vás, že v GTA V nie je dostatok zbytočného násilia? Možno by ste si teda chceli zahrať Guts and Glory. Bude striekať krv a pripravte sa na letecké akrobacie useknutých, odrezaných i odtrhnutých končatín.

Worldly Award - Armello

Redaktori Indie DB ocenili aj Armello vydané v roku 2015. Štúdio League of Geeks chcelo urobiť revolúciu v stolovo-kartových hrách s RPG prvkami tým, že ponúknue bohatý svet s množstvom možností napísať si v ňom vlastný príbeh. Dieru do sveta možno nakoniec neurobilo, ale podľa Steamspy má iba PC verzia 170 tisíc majiteľov.

Visuality Award - Brigador

Cena bola udelená aj retro sci-fi hre s estetikou aj atmosférou 80-tych rokov 20. storočia. Vyberte si svojho mecha a zničte nepriateľov!

Innovation Award - Darkest Dungeon

Priaznivci pochmúrnych hier s rogue-like prvkami dlho čakali a nakoniec neboli sklamaní. Darkest Dungeon je rovnako temné, ako aj náročné. Pri spomienke na potulky temnými kobkami sa v mysli vynorí originálny výtvarný štýl, nezvyčajné povahové črty hrdinov, ktorí hrdinami nie sú, aj dlhé roky nikde nevidený bojový systém so skupinou nebojujúcou rameno pri ramene, ale v rade za sebou.

Musicality Award - Klang

Z rytmických hier najviac zaujal Klang, ktorý k úlohe držať sa rytmu pridáva skákanie aj akčné boje.

Best Upcoming - Mordhau

Na čo sa najviac tešiť? Vraj na Mordhau, multiplayerovú first-person sekačku s bohatými možnosťami upravovania bojovníka aj jeho výzbroje a zameraním na plynulý boj na kontaktnú vzdialenosť.

Best Early Access - Epistory - Typing Chronicles

Zaradená bola aj kategória pre najlepšie hry s predčasným prístupom a zvíťazila akčná adventúra Epistory, v ktorej dievča jazdí na veľkej červenej líške, ale zaujímavejší je jej mechanizmus písania slov namiesto frenetického stláčania pár tlačidiel.

Best Multiplayer - Hyper Light Drifter

2D akčná RPG čerpajúca z odkazu 8bitových a 16bitových klasík, ale s modernizovanými mechanizmami a dizajnom a pôvabnou retro grafikou i soundtrackom. To všetko aj v offline kooperácii.

Best Singleplayer - Enter the Gungeon

Medzi singleplayerovkami si uznanie zaslúžil Enter the Gungeon, čo je frenetická 2D dungeonovka, ktorá zbrane účinné iba na kontaktnú vzdialenosť neuznáva za zaujímavé a sústreďuje sa na guľky, rakety, lasery, delové gule... Cieľom je získať zbraň tak silnú, že dokáže zastreliť minulosť.

Tretie miesto - Slime Rancher

Zvláštny sandbox a navyše v Steam Early Access, ale akosi si dokázal získať srdcia tisícov hráčov. Beatrix LeBeau sa stáva mladou rančerkou, bude žiť tisíce svetelných rokov rokov od Zeme, starať sa o malých roztomilých sliziakov a zbierať ich výlučky. Asi jedna z tých hier, ktoré si musí človek zahrať, aby pochopil ich čaro...

Druhé miesto - Factorio

Tak toto už je menej prekvapivá voľba. Vo Factorio potrebujete odletieť z cudzej planéty obývanej málo inteligentnými, ale o to zúrivejšími tvormi. So žabykláčom a kladivkom by to asi nešlo, takže je potrebné vyrobiť zariadenia, ktoré vyrobia zariadenia, ktoré vyrobia zariadenia... a raz z toho bude raketoplán.

Najlepšia nezávislá hra - RimWorld

Dobývanie vesmíru je proste v móde a ani víťaz nezostáva na našej planéte. RimWorld je strategický simulátor využívajúci veľmi podobnú 2D grafiku, ako Prison Architect. Tu sa ale po stroskotaní stavia základňa potrebná k prežitiu v cudzom prostredí. Možností i povinností je strašne veľa, treba sledovať náladu kolonistov, ich potreby, zranenia i choroby, byť pripravený na taktické prestrelky, pirátov i domorodé kmene, využiť možnosť získať domáce i poľnohospodárske zvieratá, skúmať svet a mnoho ďalšieho. Ani nevadí, že hra oficiálne ešte nie je dokončená a zostáva v programe Steam Early Access.





Páči sa mi!

Zaradené pod: indie






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19444)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk