Steam na jar zruší Steam Greenlight, nahradí ho Steam Direct

Valve na základe sledovania správania svojich zákazníkov a funkčnosti služby Greenlight zavádza nový, priamy prístup systém pre vývojárov, ktorý im umožní vložiť svoje hry na Steam.

pridal Gam_er 10.2.2017 o 20:53 pod hry
Steam na jar zruší Steam Greenlight, nahradí ho Steam Direct

HRY > NOVINKY >

Valve má v službe Steam v pláne priniesť hneď niekoľko noviniek a zmien, ktorých cieľom je, aby boli zákazníci spokojní. Zameriavajú sa na to, aby boli schopní prepojiť svojich zákazníkom s čo najväčšou ponukou obsahu. Prvým krokom bude odstránenie prekážok, medzi ktoré ráta aj službu Greenlight. 

Steam Greenlight je služba, ktorá pre výber nových hier na distribúciu cez Steam využíva názor komunity. Vývojári v tejto službe zverejňujú videá, obrázky a informácie o svojich hrách s tým, že sa snažia dosiahnuť dostatočnú podporu komunita, ktorá sa odrazí na vydaní ich hry prostredníctvom služby Steam. Novým cieľom Valve je však poskytnúť vydavateľom a vývojárom väčšiu, priamejšiu cestu pre vydávanie hier a konečné spojenie s hráčmi. 

„Po spustení služby Steam Greenlight sme si uvedomili, že sa jednalo o dostatočný odrazový mostík slúžiaci na prechod k priamejšiemu distribučnému systému. Stále nám však kúsok cesty k tomuto cieľu zostáva. Skúsenosti s používaním tejto služby nám pomohli znížiť bariéry vydávania titulov pre mnohých vývojárov a zároveň umožnili na Steam priniesť množstvo zaujímavých titulov. Mnoho z týchto hier by pravdepodobne nikdy nebolo vydaných v prípade, že by sme Greenlight nikdy nezaviedli.

Tieto nepredvídateľné úspechy nám ukázali, že na Steame existuje veľa rôznych skupín hráčov, z ktorých každý hľadá iný zážitok. Greenlight je však postavené na dvoch hlavných problémoch, ktoré stále potrebujeme vyriešiť - vylepšenie celej postupnosti slúžiacej na pridávanie nového obsahu pre Steam a hľadanie ďalších spôsobov ako prepojiť zákazníkov s typom obsahu, ktorý chcú,“ hovorí Valve.

Steam teda na základe sledovania správania svojich zákazníkov a funkčnosti služby Greenlight zavádza nový priamy prihlasovací systém pre vývojárov, ktorý im umožní vložiť svoje hry na Steam. Táto nová služba sa nazýva Steam Direct, príde na jar a nahradí službu Greenlight. Steam Direct bude chcieť od vývojárov viac informácií, pričom ich pred vstupom čaká sada digitálnych papierovačiek. Tie sa budú týkať rôznych podkladov, firemných overení, daňových dokladov, podávania žiadostí o bankový účet a podobne.

Po prvotných nastaveniach budú vývojári platiť prihlasovací poplatok. Bude sa platiť pre každý nový titul, ktorý budú chcieť distribuovať v službe Steam. Čo sa týka samotnej výšky poplatku, tá je stále v štádiu riešenia. Steam o vhodnom poplatku diskutoval s mnohými vývojármi, ktorí mu dali celý rad reakcií. Návrhy na výšku poplatku sa pritom pohybovali od 100 dolárov až do výšky 5 tisíc dolárov. Zmeny, ktoré prinesie Steam Direct sa dotknú teda najmä vývojárov.  Vyšší poplatok odradí špekulantov so slabými hrami, môže zase odradiť začínajúcich vývojárov so zaujímavou hrou.

Ak to zhrnieme, hráčov sa to nedotkne, akurát im odbudne hlasovanie v Greenlighte. Vývojári si tak už nebudú musieť zháňať podporu hráčov, aby sa do ponuky dostali, len budú musieť zaplatiť





Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19595)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk