Aký je Euro Truck Simulator 2: Heavy Cargo Pack?

Krátky pohľad na najnovší prídavok do simulátoru kamiónov.

pridal kordi 17.6.2017 o 12:31 pod hry
Aký je Euro Truck Simulator 2: Heavy Cargo Pack?

HRY > NOVINKY >

Vždy, ak príde ponuka napísať zopár riadkov o projektoch českého tímu SCS Software, sa ozýva aj svedomie s otázkou, či je skutočne potrebné sa znovu začať topiť v beznádejných problémoch. Nie, že by bolo samotné hranie utrpenie, nebavilo nás alebo sme sa do neho museli nútiť. Práveže naopak. Otvorenie pandorinej skrinky prináša opakované pohltenie, ku ktorému patrí ponocovanie a presedené hodiny vo virtuálnej kabíne ťahača. Simulátory truckov sú nenápadná, ale o to zákernejšia droga.

Napriek tomu, že najnovším prírastkom do rodiny simulátoru kamiónov je americké dobrodružstvo, bohatším obsahom a prídavkami sa môže popýšiť kamión brázdiaci európske cesty (update: nedávno sa Heavy Cargo DLC dostalo aj do American Truck Simulatoru). Bohatšia sieť komunikácií nás láka častejšie, hoci “amerika je amerika”. Aj preto sa najnovšie DLC s veľavravným podtitulom Heavy Cargo Pack objavilo pod položkou Euro Truck Simulatoru 2. A navyše už teraz pokukujeme očkom po austrálskych gigantoch či virtuálnej obdobe Ice Road Truckers.

Aký je Euro Truck Simulator 2: Heavy Cargo Pack?

Na to, ako vlastne hra funguje, vás odkážeme na recenziu. Máme tu nielen pôvodnú hru, ale aj prídavky Going East!, Scandinavia a naposledy hodnotené Vive la France!. S nimi je hra skutočne plnohodnotná, bohatá, hoci ani komunita s neoficiálnymi rozšíreniami skutočne nezaháľa. Ak viete, do čoho idete, je nový balík za päť eur jednohubkou. Skromnou, ale zaujímavou, za ktorú tie drobné skutočne stoja, no radšej pôjdeme bez záverečného hodnotenia, lebo číslo tentoraz nie je vôbec rozhodujúce. Čo prináša, viete rozšifrovať aj bez siahodlhého popisu: ťažšie a väčšie prívesy s nadrozmerným nákladom. Hru to skutočne mení. Tu viac, tu menej, ale hlavne to váži desiatky ton navyše.

Skôr, než akceptujete ponuku v spoločnosti z distribučnej siete, je lepšie sa presvedčiť, či váš ťahač má na daný náklad. Ono sa to možno nezdá, ale budete sa musieť trochu viac obracať a niekedy nie je od veci navštíviť servis a nechať si parametre výkonu kamiónu nastaviť pre špecifickú zákazku. Je totiž rozdiel, ak veziete 15 ton nákladu alebo ťaháte s vyplazeným jazykom takmer 60 tonový kolos. Ak vám v minulosti pripadalo ovládanie ťažkopádne, ešte prituhne. Akcelerácia pri obyčajnom nastavení trpí, musíte počítať s inou brzdnou dráhou a celkovo je nutné viac predvídať, rozhodovať sa opatrne.

Aký je Euro Truck Simulator 2: Heavy Cargo Pack?

Aby toho nebolo málo, rozšírila sa aj dĺžka vášho návesu. Tých pár metrov spraví mnoho, korigovanie smeru a jemná manipulácia v nižších rýchlostiach, včasné nabiehanie do zákrut - to všetko vám hra otrepe o hlavu v prvých zákrutách. Vo Francúzsku sa kruhové objazdy stanú niekedy závažným problémom, zmena smeru na úzkych cestách či pri nájazdoch a viacúrovňových križovatkách bude vyžadovať viac skúseností, úplne odlišný prístup, širší polomer nájazdu do zákrut a podobne. Je pritom úplne jedno, čo veziete a nový tovar často ani nepostrehnete, pretože máte dosť práce s ovládaním kamiónu.

Čo z toho vyplýva ďalej? Jazda je trochu dlhšia, predsa len netrháte asfalt, musíte viac plánovať, váš miláčik má vyššiu spotrebu, pred stanicami mýta už nestačí flekovať tesne pred rampou a všetko musí byť viac vycibrenejšie. To je však zo zmien všetko, ostatné ostalo po starom. Takže si znovu môžeme zanadávať na zastarané používateľské rozhranie, umelú inteligenciu robiacu psie kusy, ktorej výsledkom sú kolízie v bežnej premávke nemysliteľné. A je to škoda, pretože obsahovo je hra nadupaná ako len môže byť, teraz by sa patrilo zapracovať na jej vnútornostiach, aby bol zážitok dokonalý. Takto len stále chodíme okolo horúcej kaše a plátajú sa diery, ktoré vlastne ani nikomu nevadia.

Aký je Euro Truck Simulator 2: Heavy Cargo Pack?

Otázka je teda jasná: ísť do toho? Za tú malú sumu nemusíte váhať ani sekundu, avšak len v prípade, že to s jazdením v Euro Truck Simulator  2 myslíte vážne. Inak jemné zmeny ani nepostrehnete a prídavok sa pre vás stane poľahky zanedbateľným. Heavy Cargo Pack nemení hru ako takú, nevylepšuje, neopravuje - len prináša trochu odlišný zážitok, osvieži od dobre známeho lietania po mape, ak si túto cestu zvolíte. A to za to stojí. Nabudúce však radšej poprosíme ochutnávku v podobe výrazného rozšírenia mapy (prímorské štáty čakajú) a prekopaný interface s umelou inteligenciou. Alebo rovno trojku.

Aký je Euro Truck Simulator 2: Heavy Cargo Pack?





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18491)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk